Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To by mě zajímalo, co je to za doktora, o tom slyším poprvé… ![]()
Rozárka78 píše:
A nakonec ještě k jednomu často zmiňovanému mýtu. Ne výjimečně narazíme na informaci, že o těhotenství se jedná pouze v případě, že bazální teplota je vyšší než 37°C. Není tomu tak. Vždy záleží na výchozích teplotách, které jsou určeny jedinečností každé ženy. Proto u ženy, jejíž předovulační teploty se pohybují v rozmezí zhruba od 35,8 do 36,1°C a poovulační v rozmezí 36,3 až 36,5°C, nemusí ani v těhotenství teplota překročit 37°C. Naopak pro ženu, jejíž hladina teplot v předovulačním období je položena výše, kupříkladu mezi 36,4 až 36,7°C, je teplota 37°C a více po ovulaci celkem běžná.
http://www.womenzone.cz/…alni-teploty
sano to vím, nemusí být 37, říkám nějaký pátek měřím…
Rozárka78 píše:
To by mě zajímalo, co je to za doktora, o tom slyším poprvé…
neznám a já o tom bohužel poprvé neslyším..
Rozárko já tě chápu, je ti i Nikys sděluji to co mi bylo řečeno a přečteno.. ani tento článek mě nepřesvědčil, že to je jinak.. hold nějaký pátek se měřím, zajímám čtu, diskutuji, a neznám ani jednu holku která by byla těhu a měla teploty po 36,5.. jinak jí ráda poznám a díky ní možná začnu věřit na zázraky, kterého se snad jednou dočkám, každopádně má hezky jištěno ![]()
Luciked píše:
Rozárko já tě chápu, je ti i Nikys sděluji to co mi bylo řečeno a přečteno.. ani tento článek mě nepřesvědčil, že to je jinak.. hold nějaký pátek se měřím, zajímám čtu, diskutuji, a neznám ani jednu holku která by byla těhu a měla teploty po 36,5.. jinak jí ráda poznám a díky ní možná začnu věřit na zázraky, kterého se snad jednou dočkám, každopádně má hezky jištěno
jištěno,,to ani nebylo plánované, prostě se nám chtělo
měli jsem nějako hodně dobrou náladu
tak to tak vyšlo…v té době jsem ani nevěděla,že se možná blíží ovu ![]()
Luciked, ty jsi si ten příspěvek asi nepřečetla pořádně. Píšou tam, že POOVULAČNÍ TEPLOTY SE POHYBUJÍ V ROZMEZÍ 36,3-36,5, což teď Nikys má, tak nevím, jak jsi přišla na to, že neměla ovulaci. Taky se ještě jednou podívej na ten graf, co sem Nikys vkládala, tam ta teploty stoupla výš až zruba 10. den po ovulaci, před tím nějakých 36,3 a bylo to těhotenství (o které si myslím, že až tak nejde, Nikys jak jsem pochopila chce lavně vědět, jestli ovuluje. Pokud je to jinak, tak se omlouvám)
Luciked píše:
Rozárko já tě chápu, je ti i Nikys sděluji to co mi bylo řečeno a přečteno.. ani tento článek mě nepřesvědčil, že to je jinak.. hold nějaký pátek se měřím, zajímám čtu, diskutuji, a neznám ani jednu holku která by byla těhu a měla teploty po 36,5.. jinak jí ráda poznám a díky ní možná začnu věřit na zázraky, kterého se snad jednou dočkám, každopádně má hezky jištěno
Budu ráda, když první, kterou poznáš, bude Nikys!!!!
Rozárka78 píše:
Luciked, ty jsi si ten příspěvek asi nepřečetla pořádně. Píšou tam, že POOVULAČNÍ TEPLOTY SE POHYBUJÍ V ROZMEZÍ 36,3-36,5, což teď Nikys má, tak nevím, jak jsi přišla na to, že neměla ovulaci. Taky se ještě jednou podívej na ten graf, co sem Nikys vkládala, tam ta teploty stoupla výš až zruba 10. den po ovulaci, před tím nějakých 36,3 a bylo to těhotenství (o které si myslím, že až tak nejde, Nikys jak jsem pochopila chce lavně vědět, jestli ovuluje. Pokud je to jinak, tak se omlouvám)
jj,ptám se jen na ovu ![]()
Rozárka78 píše:Luciked píše:Budu ráda, když první, kterou poznáš, bude Nikys!!!!
tak to by se mi taky líbilo ![]()
ani jeden graf není těhotenský co sem Nikys vložila, ale to je jedno.. prostě, moc jí držím palce, myslím že to ví..lézt Vám sem nebudu i když doufám, že budu mít možnost testovat v březnu, ale mám bohužel v hlavě jedinou věc a ta mě trápí, ta teplota nad 36,5 vím, že to v tom článku je, ale i tak..články píšou uživatelky.. držím Vám palce..
Rozárka78 píše:
joo a ktomu jestli ovuluje, jooo taky jsem si to myslela že ovuluju, ale když to neuvidím na UTZ tak tomu nevěřím, grafy zatracený klamou..
ahoj ![]()
Luciked píše:
ani jeden graf není těhotenský co sem Nikys vložila, ale to je jedno.. prostě, moc jí držím palce, myslím že to ví..lézt Vám sem nebudu i když doufám, že budu mít možnost testovat v březnu, ale mám bohužel v hlavě jedinou věc a ta mě trápí, ta teplota nad 36,5 vím, že to v tom článku je, ale i tak..články píšou uživatelky.. držím Vám palce..
ten jeden co jsem sem dala byl těhotenský ![]()
jinak nikam nechoď,já jsem napjatá,jak budeš testovat ![]()
Nikys139 píše:Luciked píše:ten jeden co jsem sem dala byl těhotenský
jinak nikam nechoď,já jsem napjatá,jak budeš testovat
já už ani ne, když vidím svůj graf, i když mám po pregnylu
dám sem max // pregnylové ![]()
Luciked píše:Nikys139 píše:já už ani ne, když vidím svůj graf, i když mám po pregnyluLuciked píše:ten jeden co jsem sem dala byl těhotenský
jinak nikam nechoď,já jsem napjatá,jak budeš testovatdám sem max // pregnylové
a nemění náhodou pregnyl teplotu? To jsem taky někde četla,ale jinak jako nevím,,,to je jen dojem…?
Ano hold po skoro 3 letech jhsem pesimista, po půl roce se mi to taky mluvilo o hezkém snažení