Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rodila jsem tam sice už před lety a netuším, jaký nadstandart je za 3,5 tisíce, ale za mne, po zkušensti tam, bych si i na porod připlatila nadstandartní pokoj.
Můj pocit tam byl, že mezi standartem a nadstandartem byl výrazný rozdíl. Po porodu rozhodně (stěhovala jsem se ze standartu na nadstandart a litovala jsem, že mi o něm nikdo neřekl už při příjmu, resp. nikdo mi ho nenabídl, vše by bylo výrazně lepší).
Já v Podolí šla právě rovnou na nadstandardní pokoj. Byla jsem jeden den asi v 27tt na šestinedělí kvůli ledvinné kolice a šílené! Takže za pokoj jsem byla ráda - 2700 noc.
Každopádně ten za 3500 má byt apartmán (právě kvůli doprovodu) byla by tam po dobu porodu sestra hlídající mého syna a pak bych už zvládala sama.
Navíc syna ještě kojím a přála bych si, aby kojení dětí bylo společné, syn si zvykl na sourozence a necítil se odsunuty - byl by to pro něj šok.
Jako lepší způsob se mi jeví porod ambulantní s vlastní porodní asistentkou či porod doma (ale to opravdu jen, když by vše bylo v nejlepším pořádku )
@A.1993 tak ambuporod musí už umožnit všude. halvně teda doma bych po sekci fakt nerodila
když půjde vše dobře, tak po normálním porodu bys mohla jít za pár hodin domů, po sc bych minimálně 24h počkala. jinak v Podolí starším sourozencům moc naklonění nejsou(neměl ho kdo hlídat, přítel končil v práci až hodinu poté, co jsme dorazili(syn byl se mnou), a byl to pro ně veliký problém
jeslti ti ho necchají na nadstandartu, netuším…ale asi se budeš muset hodně dohadovat. držím palce, ať vyjde ten přirozený porod, a brzký odchod domů ![]()
Diky moc. Potřebuji mít alespoň uklidňující jistotu
…mam nervy na pochodu. Sestra je mi napomocna, je jí 18 ale je opravdu fajn, byla by tam se synem a já v klidu. Pokud by byl CS tak by tam spala také. Já tedy doufám, že veškeré problémy se mi vyhnou a budu plná elánu přivést pindu na svět normalne. I když se Teda přiznám - vuuubec nevím, co očekávat od porodu
. Co se týče bolesti, snesu extrémně hodně (ledvinne koliky mi daly zabrat ) ![]()
@A.1993 Není moc porodních asistentek, které by si po císaři vzaly na triko domácí porod. Ambulantní porod musí porodnice umožnit, násilím tě tam nikdo držet nebude, ale držím palce, aby vyšel ten nadstandart i se synem
Původně jsem to řešila taky, ale nedořešila, domluvili jsme hlídání s mamkou a bráchou doma.
Zaujalo mě to kojení. To chceš kojit až do porodu a pak obě děti současně? ![]()
Jinak k přirozenému porodu, bolesti a podobně, pokud budeš mít svoji porodní asistentku, nebo aspoň dulu, doporučuji kontaktovat co nejdřív, krom porodu samotného umí na porod i velmi dobře připravit, fyzicky i psychicky.
Pro mě naprosto nepředstavitelné vzít si dítě do porodnice by mě tam z nich kleplo a to mám děti velký. Ale ambulantnimu porodu fandim do toho bych šla mě mrzelo že jsem byla mekejš a potřetí ho nevyužila. U nás v porodnici by asi to druhé dítě nepovolili.
@A.1993 v Podolí tě budou tlačit do cs…, ale v Krči zas spíš do přirozeného porodu…
@A.1993 a pozor do některých porodnic nesmí dítě mladší 10 let…, proto jsem 2× rodila v Podolí, tam to bylo v poho… Jak je to v Krči netuším a taky je otázka, zda bude volnej nadstandart… ![]()
@Suzuveverka píše:
Zaujalo mě to kojení. To chceš kojit až do porodu a pak obě děti současně?
Co je na tom tak divnýho?
@j.a.n.i1 Připadá mi to zvláštní, každé dítě bude mít na mlíko jiné nároky, postupně se kvalita mateřského mléka mění a přizpůsobuje potřebám dítěte. Nehledě na to, že pro matku to bude pěkný záhul a pokud je na obě děti sama, tak to teda bude opravdu olympijský výkon, tohle zvládnout. Taky budu mít děti dva roky po sobě a jsem na to sama, ale malou jsem teda už radši odstavila.
@Suzuveverka Mlíko se přizpůsobí tomu novoši a nic extra náročného mi na tom nepřijde (za předpokladu, že bez problému kojila v těhotenství), naopak, minimalizuje to pocit odstrčenosti toho staršího a pokud mladší není moc savec, tak je to starší super odsávačka na zvyšování laktace ![]()
@Suzuveverka Mléko splňuje nároky nejmladšího kojeného dítěte a starší dítě to snese - pokud ne, nebude ho pít. Taky to kojení starších dětí je trochu něco jiného, nakojí se třeba jednou dvakrát za den, zatímco miminko desetkrát. Tady opravdu platí, že pokud to vyhovuje všem zúčastněným, není problém. Sama jsem kojila v těhotenství, ve druhém trimestru samoodstav - mléko asi změnilo složení, chuť, přestalo vyhovovat.
V Krči jsem rodila zatím 3krát plus jeden porod mrtvého dítěte. Poslední porod byl na konci listopadu 2015. První porod tam byl SC. Mám chronickou chorobu sítnice, ale tam není kontraindikace k vaginálnímu porodu. Krč je podle mne v Praze nejlepší porodnice (rodila jsem ještě u Apolináře, nedoporučuji, dítě kvůli zanedbanému porodu zemřelo, ale je to již dávno, rok 2004, v Podolí jsem ležela 3 dny na oddělení rizikového těhotenství a hodně bych se rozmýšlela jít tam rodit). Na možnost ambulantního porodu jsem se v Krči opakovaně ptala. Nevidí to rádi, některé sestry zpočátku tvrdily, že to není u nás možné, avšak jakmile jsem naznačila, že mne lakují, a že vím, že je to právně možné, tak připustily, že tam tak už některé ženy takto porodily, ale pediatři to (jako všude) moc nevítají. Ovšem to mluvíme o vaginálním porodu, u sekce to nevidím reálně, protože v Krči trvají na 24 hodinách pobytu na JIP, tudíž budeš mít problém prosadit to nejen u pediatrů, ale hlavně u gynekologů, neboť sekce (ačkoliv se tak zdravotníci netváří) je velká břišní operace. Získat nadstandard nebylo v minulosti vždy lehké (ale rozhodně nesrovnatelně jednodušší než v Podolí), ovšem po rekonstrukci klasického šestinedělí předpokládám výrazné snížení zájmu o nadstandard, protože zrekonstruované šestinedělí bude již dostatečně luxusní (rozdíl bude jen v tom, že na pokoji budou 2 ženy, jíst se bude v jídelně a na pokoj kromě otce dítěte nebude mít nadále nikdo přístup, příbuzní a přátelé jsou přijímáni v předsálí oddělení šestinedělí), navíc se domnívám, že porodnice zohlední tvé podmínky osamělé matky a nadstandard ti zajistí. Není třeba mít ten nejdražší, na každém nadstandardním porodnickém pokoji je možné mít přistýlku. Sestry na nadstandardu jsou většinou velice milé, nyní byly milé i dětské sestry. Personál oddělení šestinedělí moc neznám, protože jsem tam byla ubytována v roce 2001, nyní při rekonstrukci však byl personál obou oddělení smíšen a vše bylo více než OK. Jinak pozor s tím jít hned domů. Sekce v Podolí a Krči se od sebe liší. Podolí sice šije sekci jen v jedné vrstvě, tudíž další porod se doporučuje opět sekce (ale někdy rodí i vaginálně jen s větším rizikem), kdežto v Krči šijí ve dvou vrstvách, takže po jednom císaři lze v pohodě rodit vaginálně bez rizika ruptury, ale Krč používá nevstřebatelné stehy a na ty má část žen alergii (např. já), což se předem obvykle neví, a proto je tu větší riziko problému s operační ránou (má je ale jen málo žen, pokud se však vyskytnou, tak to stojí zato a je to problém na týdny). Pokud chceš lokální anestezii, tak to předem nahlas v poradně doktorovi při plánování sekce (já měla spinální blok již v roce 2001, kdy to nebývalo vůbec zvykem). Jinak bych ve tvé složité situaci probrala s očními lékaři možnost vaginálního porodu. On se ten porod dá hodně zjemnit epidurální anestezií, aby to tlačení nemělo špatný vliv na oči, pak by tvůj plán ambulantního porodu byl reálnější. Přeji hodně štěstí, máš můj obdiv a Krče se rozhodně neboj!!!
@j.a.n.i1 @blobfish Je pravda, že mě se malá v těhotenství taky odstavila sama začátkem druhého trimestru. Kdybych ji trochu přesvědčovala, asi bych kojila dál, ale zvolila jsem radši to odstavení, i tak si měsíc před porodem připadám jak troska.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Dobrý den, čekám druhé dítě, první jsem rodila kvůli vadě oči v prosinci 2014 CS v Podolí. Nyní mi ale stále nejde registrace :/ a je plno už minutu po osmé. Tudíž jsem dala zatím registraci do Thomayerky.
Můj dotaz zní - co na tuto porodnici říkáte? Přístup? Porod normální či CS. Zkušenost s nadstandardem (preferovala bych rovnou ten za 3500 na noc kvůli tomu, aby tam se mnou byl dvouletý syn) - starám se o děti sama.
Též jsem uvažovala nad tím, pokud by vše šlo normálně, že bych rodila ambulantně.
Nevím totiž, kde jinde se registrovat, protože Podolí I Apolinář mají plno (a Podolí bylo super )
Pokud by se mi přeci jen podařilo registrovat do Podolí - smí být na nadstandardu syn? Těžko ho asi dám sociálce.
Každopádně - po CS jsem byla druhý den velmi čilá. Nebojím se, že bych byla chcipla a nedokázala se o děti postarat
naopak zvládám slušné galeje.
Rada bych si přečetla pouze přátelské odpovědi, smysluplné, rady.
Nemam náladu se s někým handkrovat o názorech. Děkuji