Tichý reflux - kdy to přešlo?

4556
8.6.21 10:34

Tichý reflux - kdy to přešlo?

Ahoj,
Chtěla bych poprosit o zkušenosti maminky, které měly dítě s tichým refluxem. Kdy to přešlo? Malý má 2 měsíce a já mám dojem, že je to jen horší a horší. Přes den to nějak zvladame v nosítku, ale v noci nespí déle než hodinu v kuse, pak ho probudí pálení žáhy a já už jsem úplně vyřízená. Kdy se to zlepší?

PS - režimová opatření dodržujeme, spí na klínovém polštáři, ale nic nepomáhá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10680
8.6.21 10:44

A jak víš, že je to reflux? :think: jina se prodávají ještě nějaké sirupy na zahuštění obsahu žaludku (Gastrotuss), můžeš zkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4556
8.6.21 11:06

@Tarinka gastrotuss mi plive a nutriton zatím dávat nechci, vzhledem k tomu, že zvrací minimálně.
Je mi jasný, že musí dozrát jícen, ale kdy to tak bude mě zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
8.6.21 11:11

@la tilia ve dvou měsících to teprve pořádně začíná :nevim: Do půl roku je to nejhorší, pak se to zlepšuje. Rok rok a půl trvá, než se reflux srovná.
Synovi se to teď, kolem roku zase zhoršilo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
8.6.21 11:26

Mi to u kluka se výrazně zlepšilo kolem 4.mesice. Jako nedonosenec to měl silné a pořád blil. Kolem 2-3. mesice to bylo nejhorší. Ale neměl tichý reflux. Gastrotus nám nepomohl, protože vždy vylitl ven z pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
8.6.21 11:52

Přestalo to, když byl synovi cca 1 rok. Nejhorší to bylo asi do jeho šesti měsíců, celé noci jsem s ním seděla, aby neplakal, jak ho to pálilo nebo bolelo. Byli i noci, kdy jsem nespala ani minutu… žádný polštář mu nepomáhal, prostě jsem s ním musela sedět. Po Gastrotusu ty bylo mnohem horší, sice méně blinkal, ale to pálení/bolení bylo po tom sirupu horší, brečel mnohem víc. Jemu totiž pomáhalo, když to ze sebe dostal ven, pak se mu aspoň na chvíli ulevilo. Když začal jíst víc hustých příkrmů, tak to už bylo lepší a mohl spát normálně v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4556
8.6.21 12:13

@Fiducia @mihla tak to jste mě, dámy, vůbec nepotěšily… Já už melu z posledního a neumím si představit, že takhle pojedu dalších 10 měsíců… Taky s ním sedím po nocích, aby ho to nepálilo, jenže to mám zase děsný výčitky, že mu ničím páteř, že v podstatě skoro neleží na rovném povrchu :,(

@PETRAKIM díky za zkušenost, doufám, že se nám to taky upraví po tom 3 měsíci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
8.6.21 12:20

@la tilia já jsem s klukem spala v polosedu. Ono mezi 90 a 70 stupnovym sklonem zásadní rozdíl pro dítě není… Sice jsem se prd vyspala… Ale klukovi to pomáhalo. Prcku měl podloženou kojícím polstarem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
8.6.21 12:35

@la tilia v tom půl roce se to zlepšilo, že jsem s ním už v noci sedět nemusela. To už jsem s ním seděla jen cca půl hodiny po tom, co vypil mlíko. Ale na zádech na rovném povrchu neležel v podstatě nikdy, jen pár týdnů po narození, pak už to nešlo. Když pak spal v postýlce, tak na břiše. Po tom roce to přestalo a už mohl spát i na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4556
9.6.21 02:33

@mihla tak to já s ním sedím tak jako tak, takže to by nebyl problem. Ježíš kéž by…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
10.10.21 19:58

Ahoj.Taky mame reflux :,( tak hledam informace.Mam cerstve 2mesicniho syna, narozeneho v 35tt. Porad jsem si rikala proc tak chrci a chrape a navic ma plactive obdobi, blinka, škyta a slinta apod.
Doktorka mi doporucila lybenar ze nejaky proplach mezi nosohrtanem to zahustovadlo mi nedoporucila kvuli prdikum.Tak to zkousim teprve druhy den a nezabira. Vsechno dalsi taky ma, dostatecne odrihnuti, noseni, mokry rucnik pres postylku, zvysena poloha no uz nevim jak mu pomoct. Nosim ho porad :roll:
Pres noc spi po 4h.Pres den 20min spanku,1-2h aktivita a porad dokola, aspon ze v noci zaspi ale kojeni v noci je jak krmeni drave zvere, krouti se, propina se, no hruza. Predstava ze tohle bude do roka i dal je pro me i pro nej nepredstavitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.10.21 08:56

Mám stejný problém. V noci vydává zvuky, až nás to budí. Při krmení se taky kroutil a hystercil. Jedeme teď přes týden na UM nutrilon allergy care syneo. Je to o něco lepší. Hysteraky se dají zvládnout rychleji. Už tolik nepláče večer. Při krmení se kroutí jen večer a už vím, jak na něj. Taky mám 2m malého. Je to už o dost lepší. Přes den spí jen v kočárku, tj dopo a odpo 2-4h. V noci po 3 az 6h podle toho jak moc ho trápí bříško. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.10.21 11:39

Holky máme doma něco podobného…
Nejspíš tichý reflux.. malý už delší dobu chrci ve spaní, často má škytavku…nějak jsem tomu nevenovala pozornost. Poslední 2 týdny je problém při odrihnuti, to se u toho vzpírá kroutí, zrudne a řve (někdy až jakoby zaječí)
Má problém si odrihnout. Věčně pláče, je protivný. Při každém probuzení, pláče, po jídle pláče, při přebalování pláče… Někdy se stane že je 20 minut klid. Ale to jednou za den. Začal i ublinkavat, coz nikdy nedělal, často pokaslava a polyká…hlavně pořádně přes den nepospi, co 10-20 minut se budí s tím že ho asi bolí nebo pálí žáha… Dneska jsme poprvé dali gastrotuss, tak uvidíme,,,postýlka je vyvýšená, krmíme skoro v sedě (jsme na um od narození) měla ste to některá podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
12.10.21 13:15

@Lucik1991
My toto měli od začátku-narození. Skyta, kycha, plno zvuků přes den i v noci. Ještě je takový zmrzlík. Blinka doteď, ale je to už lepší. S novým UM a jak roste náš malý, tak je to lepší než předtím. Už se někdy usmívá, když se probudí. U nás se obávám, že zabere až čas, tj. vyroste z toho. Zkusili jsme omeprazol, aby ho nepálila žáha a nebolelo ho. Žádné zlepšení po 14 dnech. To jsme vysadili. Jedeme na novém UM už skoro 14 dní a je to lepší. Nečekám zázraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.10.21 13:23

@Bluewind
Můžu se zeptat jake mlíčko? My asi před 3 týdny byli hospitalizováni s břišní virozou,,,museli jsme nasadit mlíko bez laktózy (beba al 110)… Ale chceme pak přejít na jiné, měli jsme BEBU SENSITIVE to zas kvůli zácpě asi ve 2 týdnu ale tu už nechci…malý měl po ní Desnou stolici…
Dostali jsme tip na Sunar Complex,,,prý je i hustší,,,
No hlavně mi jde o ten jeho pláč,,,je mi ho hrozně líto… Byl celkem šikovný ale po té viroze je to mazec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí