Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@bramburka81 píše:
@Smilie23 Já si myslím, že si dítě řekne samo, kdy už nechce dva spánky, ale jen jeden. Násilně přeučovat mi přijde pro dítě celkem náročné. Nejstarší syn spal jednou asi od roka, prostřední tak od 15m a nejmladší ještě v roce a půl spal dvakrát. Delší spánek měl dopoledne, kratší po obědě. Když už mi pak po obědě nechtěl usnout, tak jsme přešli na jeden spánek. Pokud je spáč, tak bych ho při jednom spánku denně nechala spát klidně 2-3 hodiny, pak případně budila. My jsme režim vždy dodržovali, ale děti jsem budila, jen pokud to bylo nutné (např. odchod do školky pro sourozence nebo do práce).
Taky mi připadá hrozný mu naordinovat např. dvě hodiny. To moje dítě někdy nevydrží ani dvě hodiny a jindy mu spánek chutná i tři. Odpoledne se většinou unaví víc venku a rozdíl mezi usínáním je cca půl hodiny.
@Russet píše:
Taky mi připadá hrozný mu naordinovat např. dvě hodiny. To moje dítě někdy nevydrží ani dvě hodiny a jindy mu spánek chutná i tři. Odpoledne se většinou unaví víc venku a rozdíl mezi usínáním je cca půl hodiny.
Samozřejmě s přihlédnutím k potřebám děcka, každé je jiné, ale pokud mi potom dítko usíná o půlnoci, tak ho prostě po určité době spánku budím. Budím jemně, nenásilně, třeba začnu přímo v místnosti něco dělat, skládat prádlo, cokoliv a on se během pár minut vzbudí. U mladšího vím, že pokud mi bude spát odpoledne déle jak do tří, tak večer to mám do půlnoci, což navíc zase budí i staršího, který pak nemůže usnout a naruší to zase jeho režim na druhý den, na který je zvyklý a to zase narušuje režim toho mladšího a to je pak jedno kolo a děcka jsou nesnesitelná a je tu pořád jenom řev, navíc i já jsem unavená a nevyspalá, takže nervy na pochodu. Takže raději jemně prostě mladšího vzbudím, pokud spánek trvá déle a je všechno v pohodě.
@ixule
Tak to u syna to hrozí max do 21 hodin, pak už usne. Ale většinou je v osm už hotový, i když vstane ve 3.
@Russet píše:
@ixule
Tak to u syna to hrozí max do 21 hodin, pak už usne. Ale většinou je v osm už hotový, i když vstane ve 3.
buď ráda, moji oba usínají tak nejdřív v 21 i když nejdéle ve 20 jsou v postelích, většinou dřív, a vstávají různě, ale je to jedno, energie pořád dost a pak je právě opravdu potřeba korigovat ten polední odpočinek, i když u staršího jsem to nikdy nedělala, ten v poledne přestal spát hodně brzy, tak nebylo kde ubírat ![]()
@ixule píše:
buď ráda, moji oba usínají tak nejdřív v 21 i když nejdéle ve 20 jsou v postelích, většinou dřív, a vstávají různě, ale je to jedno, energie pořád dost a pak je právě opravdu potřeba korigovat ten polední odpočinek, i když u staršího jsem to nikdy nedělala, ten v poledne přestal spát hodně brzy, tak nebylo kde ubíratDěti, to je radost!
V pubertě budou chrnět do oběda a později bude člověk rád, že je uslyší nad ránem přijít.
A kde berou tu energiii, člověk nechápe. Asi jsou na solární pohon
@Russet hlavně budou mít pořád víc energie než my, na blbosti samozřejmě ![]()
@ixule píše:
@Russet hlavně budou mít pořád víc energie než my, na blbosti samozřejmě
Tak snad je to známka toho, že jsou zdravé ![]()