Time management a dennírutina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20647
6.7.16 21:27

@Arvenka Takovéhle plánování by mě zabilo :lol:. Nesnesla bych pocit, že něco MUSÍM udělat. Mám tři děti, pracuji na část. úvazek, od září bude zřejmě úvazek větší. Přesto fungujeme bez plánování. Organizaci ohledně dětí a jejich kroužků řešíme operativně během dne. Úklid taky řeším spontánně, podle toho, jak se mi chce, a co nejvíce hoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
6.7.16 21:30
@monika12 píše:
Pro mě představa, že každé ráno vymýšlím, co budu ten den vařit a potom denně odjíždím se dvěma malými dětmi autem do obchodu, je nepředstavitelná. Považovala bych to za totální ztrátu času. Ten raději budu věnovat dětem nebo práci. A plánuji jen taková jídla, která máme všichni rádi a nevybavuji si, že by někdo z nás někdy neměl na naplánované jídlo chuť :)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
6.7.16 21:31
@bramburka81 píše:
@Arvenka Takovéhle plánování by mě zabilo :lol:. Nesnesla bych pocit, že něco MUSÍM udělat. Mám tři děti, pracuji na část. úvazek, od září bude zřejmě úvazek větší. Přesto fungujeme bez plánování. Organizaci ohledně dětí a jejich kroužků řešíme operativně během dne. Úklid taky řeším spontánně, podle toho, jak se mi chce, a co nejvíce hoří.

A nemusíš? :mrgreen: ;) To mě ten pocit že musím trápí víc, když to nemám nikde zaplánované, protože jakmile to někam zaplánuju, tak na to můžu zapomenout do doby, než to v tom plánu najdu. Takže mě právě to plánování zbavuje toho pocitu MUSÍM. Zajímavý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.7.16 21:34

Jak to tu čtu, připadá mi, že čím je denní program rodiny variabilnější, tím více se plánuje. Jinými slovy - možná, že kdybych měla každý den (nedejbože :) naplánovat jen vstávání, několikanásobné nakrmení členů rodiny, procházku s jinou maminkou a večerní uložení do postýlek, asi bych ze svého systému taky slevila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.7.16 21:37
@Arvenka píše:
Noo, zajímavá otázka… Jak u čeho.

Pokud jde o něco osobního, kde je tlak z jiné strany, tak mě to nervuje. Příklad. Mamka po mě chce vědět, jestli přijedeme na víkend. Přítel to „sabotuje“ tím, že není schopný mi říct, jestli bude nebo nebude mít čas. To mě nerví hodně, protože mi mamka několikrát volá a já jí několikrát musím vysvětlovat, že nevím :zed:.

Co se týká všeho ostatního tak jsem zvyklá operativně měnit plány. Kdykoli se může objevit něco neočekávaného. To že nesplním plán mě pak naprosto nenerví. Pokud jde o důležitý termín tak mě to nenerví, spíš jsem ve stresu jestli to stihneme. No a pokud nestíhám, protože jsem měla den, kdy jsem se nedokázala donutit něco dělat, tak mám výčitky, ale též mě to nenervuje :D K práci potřebuju být v klidu a obrněná, zbytečně se nestresovat a přizpůsobovat se tomu co denně z klientů může vypadnout… Ale že mi to naruší plány mě nestresuje.

Jo a záložní plány na plány nevedu. Je to pak opravdu operativní ;)

Partner neplánovací a ty opak ;-) Tak se můžete sejít někde uprostřed a bude to paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
6.7.16 21:37

@Arvenka To já chápu, ale kdybych se podívala do diáře a tam viděla rozpis úkolů, tak by mě to odradilo ještě více :lol:. Samozřejmě, že něco musím, ale tak nepotřebuju si psát do diáře, že v tolik a tolik vyzvedávám ze školky, protože stejně se to v průběhu dne může změnit, že nakonec vyzvedávám v jinou hodinu. Pokud je naplánován lékař nebo návštěva, tak to samozřejmě v kalendáři mám. Co není nutné, to mě nechává klidnou :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.7.16 21:40
@Arvenka píše:
To mám přesně tak. Žiju díky papírovému diáři :oops:. Občas trochu problém pro společníka, ale tak, zvykl si :D. Mám v klasickém diáři vložený i plánovací diář od Fly Lady - pro péči o domácnost, plán co vařit a podobné věci. Díky tobě mám hned menší pocit, že jsem divná :mrgreen:. Myslíš si, že tě tenhle režim, respektive přehled a takové to „nebrat co přijde“ nějakým způsobem psychicky nabíjí?

Určitě! Já ale fakt plánuju všechno - jak jsem psala - jídlo na 4 dny dopředu, teď prázdniny skoro téměř na den rozplánované, do budu číst až dočtu to, co čtu teď, co si vezmu zítra na sebe… různé projekty v domě - co je potřeba opravit, předělat, co chci změnit apod… jak někde píšeš myslím zrovna Ty - takové to plácání od ničeho k ničemu, to bych asi nedala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
6.7.16 21:45

@monika12 Mám též tři děti, práci a neplánuju ;). Nakupovat chodíme zpravidla každý den, u nás by se to snědlo (manžel zásadně večer vyjídá ledničku a sní vše, co tam najde). Takže jídelníček neplánuju. Co si vezmeš zítra na sebe, jako fakt :lol:? Vždyť nevíš, jaké bude počasí. Já mám ráda spontánnost :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.7.16 21:45
@ixule píše:
Tak jako jo, jisté je to, že ráno vstaneme, někdy ve 4, někdy v sedm, do prázdnin pak tedy cesta do školky, kde jsem nechala staršího, pak 2× týdně cviko (pokud neonemocnělo ani jedno z dětí nebo já), další dva dny v týdnu po školce nákup a jeden den rovnou domů, oběd, malého spaní cca 12-16 (ne že by spal 4 hodiny, ale záleží na tom, kdy usne, jakmile usnul, já zasedla k učení, protože studuji, k tomu pak pro staršího do školky, někdy já, někdy manžel, právě podle spaní mladšího, a odpoledne doma nebo zahrada, cca sedmá ukládání, usínání mezí 19 - 24, takže můj čas dle toho. Teď o prázdninách fakt nic naplánované nemám, max. když zjistím, že se mi večer zdá prázdná lednička, tak jedu druhý den nakoupit, nebo až ten další, počasí je zatím dost nespolehlivé, takže to, zda půjdeme ven nebo ne, řeším až ráno. Úklid? když se mi chce, a většinou se mi nechce :D Takže jako určité činnosti jsou samozřejmě stejné, ale hodina se moc odhadnout nedá, je to hodina sem, hodina tam a to už mi vadí natolik, že nechci plánovat, protože pak jsem akorát naštvaná, když věci podle plánu neběží, takže raději vše řeším operativně. :)

Jako že Vaše děti chodí spát mezi 19. až 24. hodinou? A Vám to tak vyhovuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.7.16 21:46
@monika12 píše:
Pro mě představa, že každé ráno vymýšlím, co budu ten den vařit a potom denně odjíždím se dvěma malými dětmi autem do obchodu, je nepředstavitelná. Považovala bych to za totální ztrátu času. Ten raději budu věnovat dětem nebo práci. A plánuji jen taková jídla, která máme všichni rádi a nevybavuji si, že by někdo z nás někdy neměl na naplánované jídlo chuť :)

ja s detma na vetsi nakup nechodim nikdy. ten staci jednou tydne a tak obden se projdu pro cerstvou zeleninu, pecivo, maso, ryby, podle toho, co mi padne do oka a podle toho varim. nastesti male obchudky mame na ulici po ktere chodim.
ja to myslim spis tak, ze nejsem schopna si v sobotu naplanovat, ze v pondeli bude pecene maso a v utery losos se zeleninou, jelikoz bych v utery na lososa urcite chut nemela, mozna uz proto, ze to je „naplanovano“ :lol: ale chapu, ze tohle ma kazdy jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.7.16 21:50
@Ali-Ali píše:
ja s detma na vetsi nakup nechodim nikdy. ten staci jednou tydne a tak obden se projdu pro cerstvou zeleninu, pecivo, maso, ryby, podle toho, co mi padne do oka a podle toho varim. nastesti male obchudky mame na ulici po ktere chodim.
ja to myslim spis tak, ze nejsem schopna si v sobotu naplanovat, ze v pondeli bude pecene maso a v utery losos se zeleninou, jelikoz bych v utery na lososa urcite chut nemela, mozna uz proto, ze to je „naplanovano“ :lol: ale chapu, ze tohle ma kazdy jinak.

Mně přijde příliš velký luxus jít nakoupit a děti nechat doma manželovi. Navíc i cesta do obchodu je pro děti (pokud jsou ve věku 4 a 1,5 roku) stále ještě „akce“ - ale stačí, myslím, 2× týdně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
6.7.16 21:54
@monika12 píše:
Určitě! Já ale fakt plánuju všechno - jak jsem psala - jídlo na 4 dny dopředu, teď prázdniny skoro téměř na den rozplánované, do budu číst až dočtu to, co čtu teď, co si vezmu zítra na sebe… různé projekty v domě - co je potřeba opravit, předělat, co chci změnit apod… jak někde píšeš myslím zrovna Ty - takové to plácání od ničeho k ničemu, to bych asi nedala :(

To já taky právě ne. To by byla moje smrt. A rozhodně bych pak zjišťovala na co vše jsem zapomněla… A taky moc nerozumím tomu, že není alespoň nějak orientačně přesný režim s dětma. U miminek to chápu, ale u větších dětí jsem vždy měla za to, že nějaký rozumný režim a rutina nastavit jdou alespoň z 90%. Jestli to nepůjde, ta se zblázním :D. Třeba to zmiňované spaní mezi sedmou a půlnocí. To by mě odvezli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.7.16 21:54
@monika12 píše:
Mně přijde příliš velký luxus jít nakoupit a děti nechat doma manželovi. Navíc i cesta do obchodu je pro děti (pokud jsou ve věku 4 a 1,5 roku) stále ještě „akce“ - ale stačí, myslím, 2× týdně :)

moje deti maji 2,5 a 3,5 a starsi je autik. jit s nima dvema sama do supermarketu, tak jsem zrala na neurol :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
6.7.16 21:56

Pro plánovací typy, milující papírové diáře. Mrkněte: http://www.terapiedomova.cz/#!td-di-2016/c1re6

Zaměřeno na maminky a ženy v domácnosti :) ;). Lze koupit jen náplň. :dance:

Používám náplň a jsem z něj nadšená. Sice nevyužiju vše, jelikož nejsem mamkou, ale i tak za mě skvělý pomocník!

Příspěvek upraven 06.07.16 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.7.16 21:56
@monika12 píše:
Určitě! Já ale fakt plánuju všechno - jak jsem psala - jídlo na 4 dny dopředu, teď prázdniny skoro téměř na den rozplánované, do budu číst až dočtu to, co čtu teď, co si vezmu zítra na sebe… různé projekty v domě - co je potřeba opravit, předělat, co chci změnit apod… jak někde píšeš myslím zrovna Ty - takové to plácání od ničeho k ničemu, to bych asi nedala :(

Co si vezmeš zítra na sebe? Tak to já se rozhoduju až podle počasí. Co je potřeba opravit, to taky nevím, dokud se to nerozbije. Když se to rozbije, volám opraváře nebo partnera. Podle toho, co s tím je.
Kdy dočtu rozečtenou knížku, to fakt nevím. Dřív to bylo cca za týden, když mě obzvlášť zaujala, tak i míň. Co budu číst pak, to momentálně vím, ale třeba se doslechnu o nějaké zajímavé a tuhle přeskočím. Není z knihovny.
V ničem se neplácám, prostě žiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky