Tipy na dárky k Vánocům pro příbuzné

1931
11.11.24 16:17

Tipy dárky k vanocům - uz fakt nevím

Ahoj,

obracím se na vás s prosbou o radu. Letos už fakt nevím
1. mám 2 ségry a vždy jim do rodiny dáváme vstupenky na nějaký zážitek. Mají děti 5-9 let. Už dostali Iqlandii (jsme od Liberce), Mirakulum, Fajn park, bobovku, Aquapalace, kino. Máte ještě nějaký tip, ale aby byl možné koupit voucher na vstup (ne hodnota peněz)?

2. každoroční problém je tchyně a její bratr (manžel přišel brzy o otce, tak se hodně stýkají a je vhodné mu taky něco dát). Oba jsou v důchodu a bohužel oba jsou ale úplně bez zájmů. Jsem už fakt v koncích, co jim dát..

Předem všem moc děkuji za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18154
11.11.24 16:41

@ALIPELI
Tak tchyni a bratrovi bych dala buď peníze nebo poukázku do obchodu, kam chodí nakupovat. Kaufland, Lidl apod.
My už těmto starším generacím dáváme jen poukázky, protože s ničím jiným jsme se nikdy nezavděčili. Ani oblečení, ani věci do domácnosti, ani kosmetika, ani poukazy na nějaký relax… nic se neujalo. Mají rádi praktické dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607

Pokud jim nevadí si udělat výlet do Prahy, tak mě napadá pražská Zoo, Království železnic, Mořský svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489

@ALIPELI zážitky nevím,
ale pro lidi bez zájmů je vždy nejlepší nějaké jedlé nebo pitné dárky, něco lepšího luxusnějšího, co by si sami nekoupili - drahá bonboniéra, dobrý likér - jestli mají rádi, nebo dárkový koš s „lepšími“ pochutinami, píšeš, že jsou v důchodu, tak asi moc na luxus nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
11.11.24 16:44

Tchýně a její bratr - nějaké předplatné divadla? Nebo třeba koupit poukázku do divadla. Nebo nějaký koncert?

Ale jo, tyhle lidi bez zájmů to je fakt těžké něco vymyslet. Každopádně dokud jsou zdravotně ok, šla bych směrem zážitků - ať už ty koncerty, divadla nebo nějaký pobyt? nebo masáž? nebo třeba tomu bratrovi třeba zážitek ve sportovním autě?
No a ideálně nějaký fotokalendář s fotky vnoučat nebo mě napadá fotokniha z jejich života - od malička po současnost. To je taky pěkné.
Jo a taky je fajn Knížka Babičko vyprávěj a Dědečku vyprávěj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
11.11.24 16:50

U dětí a sestry my to už pár let zpět domluvili že vánoce si řeší jen rodina ve svém kruhu.. já nekupují jí a jejímu muži a dětem, ona nekupuje mé rodině.. to stačí na narozeniny jednou ročně.

A tchýně..já té mé taky víceméně co je jen doma a max zahradu tak dělám balík.. lepší prací gel, tunáky, čokoládky, dobré víno, tuhé mýdlo, mozzartové koule, sušenky, krém co vím že používá.. to stejné tchán… dostane dobré pivo, nějaký salám lepší, klobásu, krowky z PL… prostě to co mají rádi z jídla, drogerie.. každý svůj balík. Max vždy nějaké tričko, vloni mikina z kiku každý taková teplejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
11.11.24 16:59

Co v Praze Winter Wonderland? Využili by hned po Vánocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
11.11.24 17:00

My pro moje rodiče a tchány taky jedlé dárky. To vybírám já. Mám vyhlédlé buď balení paštik, sýrů nebo jedlý pytel. To pro oboje rodiče. Pro tchány k tomu kosmetiku/parfém. To je v režii manžela. Že on zná své rodiče a mým rodičům k tomu poukaz do Lidlu a do Kauflandu. Tam chodí nejvíc. Švagrové něco jedlého, co by si sama nekoupila, protože by jí bylo líto peněz. Ji, moji mamce a nejstarší babi v rodině klidně Ariel tekutý, aviváž, které vozí manžel z Německa, křížovky především, aktuální fotky děcek chce. Ona sladké nesmí. Jídlo taky vše nesmí nebo ji nedělá dobře po nemoci. Takže s tím se musí opatrně.
Nejstarším dědovi (brzo 93) tradičně bonbóny celebrations, piva, láhev slivovice. A aktuální fotky děcek chce. O fotky si řeknou oba. Ale nic jiného na poličku a tak nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
11.11.24 17:11

@Kelsey1 my dáváme každý rok fotokalendar. Už bych měla začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
11.11.24 17:19

Sestry děti tam je jasné větší Lego. A něco k tomu vymyslíme. Pak máme nějaké další děti v rodině. Ale jsou vzdálenější. Nebo jeden si našel partnerku s dítětem loni. Takže kupujeme jeho dceři i její dceři, že bereme, že jsou rodina všichni. Když dáme jedné, tak nemůžeme druhé říct a ty nic nedostaneš, sorry. Takže tam jsou drobnější dárky, ale přiměřeně pro všechny stejně. Většinou řešíme buď plyšák/auto/drobná skládačka dle zájmů, jak je známe, ve Wiki je vždy něco kreativního. Prostě mix. Klidně k tomu Kinder vajíčko nebo nějakou sladkost. Croptop. Taková blbost a jakou radost udělá. V tomhle jsem ráda, že mám dcery a pomáhají vybírat, hodí nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
11.11.24 17:59

1. Stezka korunami stromů Janské Lázně
2. Něco na zahřátí - ponožky z alpaky, punč, rum, čaj, zazvorový sirup, víno na svařák… když tak koukám na předpověď počasí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
11.11.24 18:04
  1. kultura? Třeba v Praze pro deti skvělé Divadlo Kampa, Minor… a dělají hudební pásma pro deti v Rudolfinu (I když treba na to nejsou, jednou za čas je zážitek vidět hrát celý orchestr, k tomu to prostredi, vylet…).Cenově nic z toho není za hubičku, takže dárek ideál.
  2. kalendář z rodinných fotek, fotokniha ap. Vděčné pro celou rodinu, všichni opakovane prohlíží.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
11.11.24 19:40
@smile_xxx píše: Více

tak tě bude tvé okolí znát… co máš ráda a nemáš ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný