Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veronika16072000 vnejsi uz bys poznala, vnitrni asi jedine pohmatem, je to takova tlakovita tupa bolest no, ja jsem potreti tehotna a zas se ozyvaji
ale jen obcas. Kup si hned rano gel z dubove kury, je prirodni a pomaha, taky se muze preparation H. Ale tim gelem nic nezkazis a uvidis,jestli to pomuze
Napiš jak jsi dopadla, to už vypadá na tu pohotovost, doufám, že jste vyrazili a vše je v pořádku ![]()
Tak jsem byla u Dr a malý je naštěstí v pořádku jen mě nevysetril jestli se otvirám udělal jenom ultrazvuk a všechno pry v pořádku
dokonce nám řekl že miminko je o 2 týdny straši podle ultrazvuku
poznal by to podle ultrazvuku kdybykdbyych se otvirala ? Asi ne co holky ? Dneska už mi je trošku lépe děkuji ![]()
@Veronika16072000 poznal by to vnitrnim utz, dnes mi tak kontroloval
![]()
@Káťa19 tak to mi nedělal.. Ale snad je vše ok můžu se zeptat dneska nám říkal že je podle briška větší o 2týdny ale termín zůstal stejný vůbec to nechápu
znamená to že budu rodit dříve?
Já tem dr nerozumím
Je krásná fotečka mi bohužel takovou nemáme malý na ultrazvuku trucoval ![]()
@Veronika16072000 to nic neznamena, vubec to neres
ja mam vsechny deti vetsi dle vypoctu a rodila jsem normalne ![]()
@Veronika16072000 Ze je miminko větší nemusí znamenat, že je starší. Děgti ne vždy rostou podle tabulek a to nejen v bříšku
TP se posouvat nemusí, budto malý bude větší, nebo také nemusí být. Vždy je to je odhad a dvojnásob ke konci těhotenství, kdy se miminko už špatně měří (já třeba vždy měla váhové odhady o půl kg méně než holky ve skutečnosti měly a mladší dokonce v den porodu na příjmu odhadovali o kilo méně než při porodu měla)… Jde prostě o odhad.
Jinak je dobře, že vše dopadlo v pořádku - pokud doktor kontroloval i vnitřně, tak to právě kontroloval čípek - otevření, tuhost krčku …
@Veronika16072000 podle ultrazvuku to otvírání čípku jde poznat, dokonce je to lepší, přesnější než vaginální vyšetření. Je lepší když se v tobě nešťoural
termín se určuje v tom 13tt pak už se s tím nehýbe. Takže je to prostě velké miminko, ale je to jen odhad
mě dnes prcek nešel změřit už vůbec jak je moc dole v pánvi hlavičkou
ono už je to fuk, porodit ho prostě musím tak i tak ![]()
Dobrý den můžu se zeptat jsem 36tt dneska jsem byla za celej den 4 na velké a po 5 jsem mněla průjem celej den mám tvrdé bříško a bolest v zádech mohl by to být náznak porodu?
@Rajcenet123 Může a nemusí, mám to často a nerodím, ikdyz si myslím, že jo
. Jsem 37tt.