Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj maminky, jsem ve 23 tt s dvojčatama, dle poslední kontroly je vše ok, ale mám teď občas takovej divnej tlak v pochvě a to jako by mně něco uvnitř zatlačilo a chtělo to vypadnout, přirovnala bych to ke špatně zavedenému tamponu…když si ho tam dáte špatně, tak tak divně tlačí, tohle je hodně podobné ale silnější a trvá to vždy třeba na střídačku 20 minut a pak celej den nic a zase za dva dny znovu.
Nevíte, co by to mohlo být?
asi ti povoluje pánevní dno a vlivem toho ti klesá děloha. Asi je to tím, že jsou dvě a tím pádem se děloha zvětšuje rychleji než u jednočetného těhotenství. Nevím, zda se můžou v těhotenství a zvlášť se dvojkama posilovat svaly pánevního dna, zkus se na to zeptat dr
M8m na to stejný názor jako Gladys, zkus zatínat a povolovat pánevní dno. Mě to učila cvičitelka jogy,pokud se pánevní dno hodně uvolní, může to být po porodu prý dost velký problém ![]()
Takto cvičit navrhovala třeba každou hodinu cca 5 min,do konce 34tt.
Jak máš malé v bříšku uložené.Já měla áčko velmi brzo hlavou dolů a tlačil fest na čípek.Když jsem stála nebo chodila tak jsem kolikrát měla pocit ,že mi vypadnou.
nagari a jak jsi to řešila? pomohlo ti lehnout si? nebo tě víc hlídali, otvírala ses kvůli tomu?
já mám zřejmě áčko taky hlavou dolů, ale na čípek údajně ještě netlačí ![]()
@nagari píše:
Jak máš malé v bříšku uložené.Já měla áčko velmi brzo hlavou dolů a tlačil fest na čípek.Když jsem stála nebo chodila tak jsem kolikrát měla pocit ,že mi vypadnou.
Měkla jsem stejný pocit ve stejném stádiu těhotenství. PO pár týdnech to přešlo
Mě osobně připadalo posledních 6 týdnů, že už i chodím jak kačena, nohy doširoka. Mám hodně úzkou pánev, dr. mi říkala, že se to prostě všechno připravuje a je to dost náročný, ani moc nevěřila, že porodím normálně a představ si, do porodky jsem dojela, bolesti byly, ale nepřipadalo mi to, že nemůžu přežít a do hodinky bylo mimčo na světě. Podle mě to patří k těhotenství.
@karlam píše:
nagari a jak jsi to řešila? pomohlo ti lehnout si? nebo tě víc hlídali, otvírala ses kvůli tomu?
já mám zřejmě áčko taky hlavou dolů, ale na čípek údajně ještě netlačí
Ano,otvírat jsem se začala ve 28tt a ulehla do nemocnice.Mně tedy ještě ke všemu tvrdlo hodně břicho.Poležela jsem si tam skoro dva měsíce.Ale nechci tě děsit je tu spousta holek co to zvládli bez problémů .
Ahoj, moc prosím poradte..
Jsem 27+1 a občas mívám pocit tlaku v pochvě, hlavně když jdu na WC… mám strach povolit svaly, že mi mimi vypadne.. Není to pokaždé, ale začínám si toho více všímat
Bolesti nemám.. Bříško tvrdne tak 5× za den, kolikrát ani to ne… pak třeba 2 dny neztvrdne vůbec
Děkuji za každou radu - uklidnění ![]()
To je normálka, mě tlačil kolikrát tak, že jsem se počurala..
Pokud ti bříško trvdne často tak jdi radši k dr..
To mám už od 28 týdne stále, ještě k tomu zkrácený čípek, naléhání hlavičky a hurááá už jsme ve 34.týdnu
…sice bude fajn, když malá ještě vydrží, ale i tak jsem ráda, že jsme to dotáhly až sem…jinak věř, že ten pocit, že mimi vypadne je normální, já se občas i stydím, když jsem třeba v krámě a začne mě to tam tlačit, tak tam všemožně poskakuju a snažím se dát nohy křížem
…a to tvrdnutí je taky normální…já mám břicho jak šutr pořád…takže pokud nemáš jiné obtíže, tak bych byla v klidu ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat na to samé, ale nejsem těhotná, a mam taky takový pocit stahují se mi svaly a mam pocit taky jako by mělo něco vypadnout.. už to trvá celý den, nikdy jindy se mi to nestalo..