Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Koukni na ten počítač kontrakcí, já se tím zabavovala, dokud nebudou pravedilné, uvádí se po pěti minutách, tak to doma zvládneš. Ale přeci jen, kdyby se ti cokoliv nezdálo, ikdyž by byly nepravidelné kontrakce, klidně raději jeď, sleduj mrňouska, jestli ho pravidelně cítíš, ty poslední dny a hodiny jsou fakt na palici, už je pak lepší, když se to rozjede a alespoň člověk ví, že se něco už děje, to čekání a sledování je hnus. Hodně štěstí.
@terinka4444 Ja jsem si vzdy myslela, ze kdyz se blizi porod, tak jde miminko mene citit. Je to jinak? ![]()
To já ti nepovím, já malou cítila divně celé těhotenství, měla jsem obrovskou placentu mna přední straně, takže prý proto, ale cítit bys ho měla, sem tam, nemusí zuřivě kopat a dělat boule, ale cítit bys ho měla. To bylo první věc, co mi říkali v porodnic ve 37.týdnu, hlídat pohyby, pak jsem se jednou necítila večer, celou noc, ráno, jsem si říkala nebudu plašit, v 11 jedu na kontrolu, tam jsem to doktorovi řekla, že malá dlouho spala, že jsem ji necítila a dostala jsem vylágoš, že jsem nepřijela i v noci.
Takže sem tam alespoň dloubaneček.
@terinka4444 Tak dloubanecku a mirne pohyby citim. A dekuji za info. Budu na to myslet
![]()
@Jenver píše:
Tak to já porod málem zaspala.O půlnoci mi odešla hlenová zátka a něco ze mě lehce ukapávalo, tak volám do porodnice, prý to je od té zátky a mám přijet ráno na domluvené vyvolání.
Okolo třetí ráno jsem cítila lehké křeče v podbřišku absolutně nepravidelné, tak jsem si řekla, že let spát.
Přítel mě, ale donutil jet do porodnice.
Samozřejmě to byla plodovka a já otevřená na 3cm a do odpoledne porodim, tak se přítel sebral a jel domů.
Za hodinu v pul pátý zvoním na sestru, že potřebuju tlačit, ta se smála, ze určitě ne.
V pět byl malej venku a doktor přilítl na poslední chvili.
Celou dobu jsem měla jenom bezbolestné, nepravidelné stahy, takže kdyby mě přítel neodvezl, tak rodim doma.
Ahojky maminky nebo nastávající maminky potřebuji radu sem 39+2 včera večer sem měla silné bolesti v zádech které mi vystřeluji až k lopatkám ale ty už mám asi týden jen ne tak silné a do 1 hodiny ráno sem měla i lehké bolesti v podbřišku ale nepravidelné pak co mě překvapilo bolesti ve spodku jako bych se otevírala násilím nebo spíše jako bych se trhala štípalo to no hrozná bolest kroutila sem se nohy sem měla překřížena ale nepomáhalo to
už se mi to párkrát stalo ale ne tolikrát po sobě jelikož je můj gynekolog nemocný nebyla sem včera na prohlídce a nemohla sem se ho na to zeptat co to je jestli se mám připravit že za pár dni odrodím nebo to nic není taky mi docela často tvrdne břicho cca 2× za hodinu ale to asi na porod nemá vliv… děkuji za všechny odpovědi nemám mamku které bych se zeptala a s žádných mích kamarádek tohle nezažila tak že jsem trochu vyplašená ![]()
OŽIVUJI - mám dotázek, mám týden do porodu, poslední týden mám poslíčky (nejspíš), občas tvrdne bříško, ale bolesti jsou jako při MS a trvají i dvě minuty, což mi přijde dlouho. Vracejí se po 15ti min až hodině třeba celý odpoledne… Je to normální? Díky.
Já měla taky poslíčky asi týden před porodem, většinou večer a nepravidelně (trvalo to třeba hodinu nebo dvě než ustoupily úplně) až pak k tomu navíc praskla voda a jeli jsme ![]()
@tehuzu píše:Já měla taky poslíčky asi týden před porodem, většinou večer a nepravidelně (trvalo to třeba hodinu nebo dvě než ustoupily úplně) až pak k tomu navíc praskla voda a jeli jsme
Ju ja to tak taky mela a taky me to matlo, ale je to normalni
Bylo to nepravidelný, někdy to trvalo pár minut, někdy jen chvíli, někdy, když jsem změnila polohu, tak to ustalo. Taky intenzita byla různá. Někdy jsem to zaspala, někdy to bylo jen nepříjemný a někdy to dost bolelo. ![]()
@tehuzu píše:
Bylo to nepravidelný, někdy to trvalo pár minut, někdy jen chvíli, někdy, když jsem změnila polohu, tak to ustalo. Taky intenzita byla různá. Někdy jsem to zaspala, někdy to bylo jen nepříjemný a někdy to dost bolelo.
Tak to je to samý. Za týden jsi rodila, jo? Tak to bych mohla každým dnem
![]()