Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ![]()
Jsem 39 týden a do minulého týdne mi občas pouze ztuhlo břicho, minulý týden přišlo jen pár křečí do kříže a jedna menstruační bolest v podbříšku:D. Dnes v noci byla menstruační bolest silnější, ale ne nevydržitelná, přesto bylo to jen jednou (snad jsem ty zbylé nezaspala
) a trvalo to cca 2 minuty v kuse..myslela jsem, že i falešné kontrakce bývají kratší, tak co to je? Je divné, že jsem zcela bez příznaků…já už chci totiž rodit
![]()
Měla jste některá podobně? ![]()
Není není není
jedna dvouminutová bolest v podbřišku za celou noc není příznak porodu ![]()
Hele neboj, to stopro poznáš a nezaspíš, obavy nejsou na místě
Sice jsem se v jedné diskuzi dočetla, že to jednu nebolelo, ale jsem si téměř na 100%jistá, že to fakt poznáš a nezaspíš ![]()
Jinak k porodu už se to připravuje, to zase jo, takže dloubání a spol. je naprosto normální.
Já jsem oba porody málem zaspala ![]()
Ale já to mám rychlé, vzbudím se, mám kontrakce po čtyřech minutách a jede se
Nebýt přítele, tak zůstávám doma a asi i doma porodím. Vzbudila jsem se a MS bolestmi (ne silnými) co 3-4 min, jedeme do porodky a tam mi řekli, že jsou to poslíčci, ještě ten den jsem porodila. Do porodnice mě donutil jet přítel, já chtěla zůstat doma, že to nic není. Ale měla jsem to fakt pravidelně…
Děkuji za odpovědi holky, mě je spíš divný, že tohle trvalo celkem dlouho… řekla bych, že to spíš připomínalo růst dělohy z počátku těhotenství. Já osobně si myslím, že mě víc bude bolet při kontrakcích kříž, neboť na ten dost trpím. Jak je dlouhý interval jedné kontrakce? Kdyby člověk uměl aspoň trochu předpovědět:-D
hlavně, že mi už od 36 týdne tvrdí, jak je malý víc a víc narvaný hlavu v porodních cestách, se tam uvrtal natolik, že mu je teď dobře:-D…
@micelinka píše:
Nebýt přítele, tak zůstávám doma a asi i doma porodím. Vzbudila jsem se a MS bolestmi (ne silnými) co 3-4 min, jedeme do porodky a tam mi řekli, že jsou to poslíčci, ještě ten den jsem porodila. Do porodnice mě donutil jet přítel, já chtěla zůstat doma, že to nic není. Ale měla jsem to fakt pravidelně…
Příspěvek upraven 03.09.12 v 08:27
@kikinecka23 píše:
Děkuji za odpovědi holky, mě je spíš divný, že tohle trvalo celkem dlouho… řekla bych, že to spíš připomínalo růst dělohy z počátku těhotenství. Já osobně si myslím, že mě víc bude bolet při kontrakcích kříž, neboť na ten dost trpím. Jak je dlouhý interval jedné kontrakce? Kdyby člověk uměl aspoň trochu předpovědět:-D![]()
hlavně, že mi už od 36 týdne tvrdí, jak je malý víc a víc narvaný hlavu v porodních cestách, se tam uvrtal natolik, že mu je teď dobře:-D…
@kikinecka23 píše:
Ahoj
Jsem 39 týden a do minulého týdne mi občas pouze ztuhlo břicho, minulý týden přišlo jen pár křečí do kříže a jedna menstruační bolest v podbříšku:D. Dnes v noci byla menstruační bolest silnější, ale ne nevydržitelná, přesto bylo to jen jednou (snad jsem ty zbylé nezaspala) a trvalo to cca 2 minuty v kuse..myslela jsem, že i falešné kontrakce bývají kratší, tak co to je? Je divné, že jsem zcela bez příznaků…já už chci totiž rodit
![]()
Měla jste některá podobně?
To nic není, to by se muselo opakovat. Ještě vydrž, brzy to už jistě přijde.
@terinka4444 na mě taky koukali jak na debila a to jsem byla už 41+0, proto se mi tam už podruhé nechtělo (ještě jsem vyprala, vyžehlila, nakoupila), ale porodit doma, tak to asi dobře nedopadne.
Ahoj, to jsme ve stejném týdnu
. Kdy máš termín? Já 15.9. a lékařka říkala ve středu, že do týdne rodím, jsem tu celá. Pupek mám až u kolen.
Já měla celou noc kontrakce, které se zkracovaly. Když byly po 4 minutách, tak mi rupla voda, takže jsme tam museli jet. Kdyby mi nepraskla, tak jsem ještě doma, protože nebyly vůbec bolestivé. Až když mi v porodnici píchly oxytocin na urychlení, tak začaly být pořádně cítít.
Porod je ale krásný, vůbec se ho neboj. A určitě to poznáš. ![]()
Ahoj, to budou poslíčci.
Já jsem taky 39 týden. Včera poprvé jsem cítila poslicky taky. Trvalo to asi hodinu, bolelo mě břicho, křeče v podbřišku, záda, tlak na konečník, pauzy mi přišly krátké, snad minuta… Usnula jsem. A dnes nic. Hlenovou zatku jsem nezaznamenala, vlhko tam dole mam porad.
Zakladatelko drzim palce
Taky mam podobny probelm, jako prvorodicka nevim presne jak by ten zacatek porodu mel bolet. Od vcerejska me brisko boli jako cert. K tomu jeste bolest ledvin a trosku zada. Vzdy to jen silne zaboli a max. do minuty to prejde. Bricho mi tvrdne uz nekolik dni. Ta bolest zacala vcera vecer. Kdyz jsem si to merila prvne to bylo po 6min, pak 7 min, pak 4 min a pak jsem usnula. Dnes rano me to boli taky ale uz to je mene pravidelne. proste z niceho nic to silne zaboli a zas max. do minuty ustoupi. Jsem v 40+2. Myslim, ze kdyby to bylo uz k porodu melo by to byt pravidelnejsi, na druhou stranu ta bolest je dooost neprijemna.
![]()
Kontrakce k porodu musí být pravidelné a interval se zkravovat, ale jestli máš pochyby, jeď do porodnice na kontrolu.
@terinka4444 Do porodnice mam jet zitra s tim, ze mi po HH bylo naposled receno, ze pokud se porod sam nezpusti, tak se domluvime na vyvolani. tak to asi zkusim zvladnout do toho zitrka.. ![]()