Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@vokishka píše:
Taky koukam na tu skupinu a zaujala me jedna, co tam psala. Ze jeji dětí byly unesene, zavrene nekde v garazi a jeji syn napsal nejakou sifru, kterou oni pochopili. Ze tam bylo nejake vetsi pochybeni policie a pry to je neco znameho. Nevite, o co jde?
Jj, taky jsem ta to myslela. To byl náhodný únos, děti se šly projít mimo obydlenou oblast. Stalo se to na Litoměřicku, únosce byl z Kroměříže. A než ten kluk napsal domů dopis s šifrou, všichni si mysleli, že utekli z nešťastné dětské lásky, články jdou ještě dnes dohledat. A policie byla už před tím u těch garáží, kde byli. A neobjevila to.
Pribuzná u policie říkala, že v takovém případě je většinou pochybení, že policie ze začátku pracuje s verzí, jestli dítě nebo mladistvého neschovala nebo mu neublížila rodina a někdy se to dlouho točí v kruhu.
Holky diky. Jinak dnes vypousteli nejakou jimku, pry se hledalo telo Misi Muzikarove. To musi byt strasny, nevědět. Nemůžeš se s tim ditetem ani rozloucit, kdyz vlastně nevis.
Navíc někde psali, že ten Tom byl venku snad celý den, minimálně celé odpoledne, večer a rodina jeho zmizení nahlásila až o půl noci. A to jemu teprve 15 let, to moc nechápu. Ale za tu dobu se mohl dostat kamkoliv.
Jeho táta pořád až neskutečně a opakovaně obhajuje ty ostatní kluky, aby se do nich nikdo nepouštel, že to nikomu nepomůže. Z toho usuzuji, že vědí víc než my veřejnost ![]()
@Pears206 píše:
Navíc někde psali, že ten Tom byl venku snad celý den, minimálně celé odpoledne, večer a rodina jeho zmizení nahlásila až o půl noci. A to jemu teprve 15 let, to moc nechápu. Ale za tu dobu se mohl dostat kamkoliv.
Jeho táta pořád až neskutečně a opakovaně obhajuje ty ostatní kluky, aby se do nich nikdo nepouštel, že to nikomu nepomůže. Z toho usuzuji, že vědí víc než my veřejnost
A našla se snad jeho bunda a bota.
@Pears206 píše:
Jeho táta pořád až neskutečně a opakovaně obhajuje ty ostatní kluky, aby se do nich nikdo nepouštel, že to nikomu nepomůže. Z toho usuzuji, že vědí víc než my veřejnost
Urcite nereknou vsechno, co vi. Uz jen to, ze jeden z tech kluku skoncil v nemocnici je divny. A nasla se bota, bunda, mobil. Nekdo tam psal, ze asi byli sjeti.
@vokishka píše:
Urcite nereknou vsechno, co vi. Uz jen to, ze jeden z tech kluku skoncil v nemocnici je divny. A nasla se bota, bunda, mobil. Nekdo tam psal, ze asi byli sjeti.
Nejspíš už se takhle dřív choval, že se potuloval kdovíkde s kamarády. Tatínek mluvil do kamery a vyzýval ho, ať se vrátí a nebojí se, že se všechno srovná. Asi to nebyl svatoušek.
@vokishka píše:
Prý byli v rauši a moc si toho nepamatují.
V souvislosti s tím taky někdo zmínil ten případ patnáctileté holky, kterou vrazi dali do kontejneru, našli tělo po týdnu slisované na skládce. Pokud byli sjetí, mohl se dostat kamkoliv.
@Russet píše:
Nejspíš už se takhle dřív choval, že se potuloval kdovíkde s kamarády. Tatínek mluvil do kamery a vyzýval ho, ať se vrátí a nebojí se, že se všechno srovná. Asi to nebyl svatoušek.
V té diskuzi Brňané psali, že v rodině nebyly dobré vztahy, údajně i bití, ale všechno to bylo promazáno. Svatí nebudou asi ani ti rodiče, když se kluk v noci toulá.
Dokonce tam někdo zmiňoval i plánovaný útěk, že prý si mohl vzít převlečení navíc, ale k tomu se rodina nevyjádřila.
@Pears206 píše:
V té diskuzi Brňané psali, že v rodině nebyly dobré vztahy, údajně i bití, ale všechno to bylo promazáno. Svatí nebudou asi ani ti rodiče, když se kluk v noci toulá.
To jo, vzdyt je mu 15,teprve devitka. A on jede v drogach.
@Pears206 píše:
No jo, ale zas bych nikomu nepřála, aby takovým způsobem přišel o dorostence. Tolik lidí to zaměstnalo, chodí hledat i dobrovolníci…
Ten kluk neyl ani vyhlaseny jako dite v ohrožení. Zrejme se predpokladalo, ze zdrhl. Nebo se proste toula. Ale vzpomněla jsem si na ty dva utopene kluky v lete.
@vokishka píše:
To jo, vzdyt je mu 15,teprve devitka. A on jede v drogach.
Prý byl žák gymplu, ale nevím, jestli víceleteho nebo byl v prváku na čtyřletém. Vek může odpovídat obojímu. Inteligentní kluk, žádný blbec. O to víc mě to děsí. Inteligentní mladiství mívají rafinované způsoby jak takové problémy maskovat.
@Pears206 píše:
Prý byl žák gymplu, ale nevím, jestli víceleteho nebo byl v prváku na čtyřletém. Vek může odpovídat obojímu. Inteligentní kluk, žádný blbec. O to víc mě to děsí. Inteligentní mladiství mívají rafinované způsoby jak takové problémy maskovat.
Tak ono tomu ted hodne nahrala zřejmě i ta situace se skolama. Kdyby chodil do skoly, odpoledne treba nejaky sport, mohlo to byt jine.
@Russet píše:
No jo, ale zas bych nikomu nepřála, aby takovým způsobem přišel o dorostence. Tolik lidí to zaměstnalo, chodí hledat i dobrovolníci…
Taky bych jim to nepřála. Ani já jsem tomu nevěnovala ze začátku moc pozornosti, protože poslední dobou se několikrát stalo, že se ztratil puberťák a druhý den se našel u kamarádů. Myslela jsem, že to bude podobné.
Však ta FB skupina je o tom dobrovolném hledání, ale lidé nemají soudnost a pridelavají práci PČR.