Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Popeladym Taky myslím, že by se to mělo smazat. Jde o mrtvé dite. ![]()
@Judy Hopkava píše:
@Popeladym Taky myslím, že by se to mělo smazat. Jde o mrtvé dite.
O Mise Muzikarove je tu taky diskuse, taky je na 99.99 procent mrtvá. Vzdyt je to i takove poučení pro ostatní, co se muze stat.
To snad nemyslíte vážně, zase všechno mazat? Doufám, že admini mají rozum a zase to nezamknou jen k vůli tomu, že si to někdo myslí. Diskuze je slušná, s ohledem na pietu, ale pobavit se o tom není špatně. Jako rodiče si z toho můžeme vzít ponaučení.
To, co by tady podle názoru některých mělo a nemělo být, už překračuje jisté hranice. Pořád platí svoboda slova.
Proboha proč zas mazat, lidi, i děti, umírají pořád, zas to tolik neprožívejte. Jsou to diskuse i o pohřešovaných u kterých je vice než jasný, že mrtví jsou, jen se nenašla těla.
@Pears206 souhlasím.
Ale vadí mi to kydani špíny na přeživší kluky.
Jsou stejné oběti jako Tomáš. Akorát měli štěstí a přežili. Což je samozřejmě dobře.
Spíš by mě zajímalo, kdo jim to prodal.
A jsem přesvědčená, ze kluci byli tak mimo, ze nevědí, co se s nimi dělo, natož co se dělo s těmi druhými.
Je to strašný.
@g.sandova Jj, je to hrozné. Sama jsem v rauši nikdy nebyla, takže si vůbec nedovedu představit, co si reálně můžou nebo nemůžou pamatovat, ale teoreticky mohli mít halucinace, cokoliv.
Kluci jsou oběti, odpovědní jsou dospělí kolem nich, rodiče a ten, kdo jim to zajistil.
@g.sandova píše:
@Pears206 souhlasím.
Ale vadí mi to kydani špíny na přeživší kluky.
Jsou stejné oběti jako Tomáš. Akorát měli štěstí a přežili. Což je samozřejmě dobře.
Spíš by mě zajímalo, kdo jim to prodal.
A jsem přesvědčená, ze kluci byli tak mimo, ze nevědí, co se s nimi dělo, natož co se dělo s těmi druhými.Je to strašný.
jakože uplně upřímě, sehnat v Brně drogu není tak těžký (a asi ani v žádných jiných větších městech), sama bych věděla kam si pro něco zajít nebo na koho se obrátit. ![]()
@debra.morgan sehnat drohu není problém ani na malém městě tedy nevím jak ted ale před 20 lety na maloměstě to opravdu problém nebyl vždycky někdo znal někoho kdo znal někoho kdo to prodával… ![]()
@ludmilaadamkova jo, no to ja nevim, ja vim jen o Brně. No pak zaleží co jim kluci řekli, jestli řekli, že to sehnal tomáš, tak už nikdo nikoho nechytne.
@debra.morgan no, to já taky vím, ale pohledem trestní odpovědnosti je zodpovědný ten, kdo prodal.
@g.sandova Já bych se jich nezastávala. Je mi to podezřelé už odzačátku. Taky jsem měla jako nezletilá partičku, kde se konzumoval alkohol, tráva a občas i drogy. Ale vždycky jsme se ujistili, že je mezi námi někdo, kdo bude střízlivý, aby se postaral o ostatní. Oni si vzali drogu všichni a ještě LDS, což je jedno z největších svinstev a museli ve svém věku vědět, že LDS způsobuje halucinace a brát si ho v otevřeném prostoru je sebevražda.
Takže moc rozumu nepobrali, to je první věc. Další věc je to, že je velice podezřelé, že jakožto kamarádi nechali další dva kamarády (Tomáše a toho, který musel do nemocnice) venku. Nevím, jestli je to tím, že jsem žena, ale já bych nikdy takhle kamarády neopustila at by mi bylo zle sebevíc. Vzala bych je bud sebou nebo s nima zůstala venku. Myslím si, že minimálně ti dva co dorazili domů museli vědět, co se stalo. Neříkám, že ho zabili, ale myslím si, že ho třeba viděli spadnout, ale sami byli sjetý a nezachránili ho, tak potom začali zatloukat s tím, že si nic nepamatují. A myslím si, že to policie bude ještě řešit. Protože LDS má spoustu účinků, ale ztráta paměti k ním nepatří, ještě u tří kluků najednou:). Věřím tomu, že byl mimo ten, kterého odvezli do nemocnice. Ale ti dva, co došli domů, hmmmm…
@lklk úplně ti věřím, že v partičce, kde běžně jedou drogy a alkohol se před začátkem tahu rozpočítáte a na koho to padne, ten stojí a kouká jako pedagogický dozor a následně zodpovědně resuscituje kamarády.
@mado píše:
@lklk úplně ti věřím, že v partičce, kde běžně jedou drogy a alkohol se před začátkem tahu rozpočítáte a na koho to padne, ten stojí a kouká jako pedagogický dozor a následně zodpovědně resuscituje kamarády.
u nas to taky tak fungovalo. jeden zustal ne vyloženě střízlivý, ale prostě při smyslech a mohl zastavit opilce před půlnoční koupačkou v lomu. a to se fakt stalo. nebo jsme hledali kamoše v jeseníkach na horské chatě v lese. prostě se rozhodl vyskočit v noci z okna a jít ven. ne, nebylo to fer, ti největší „vyvrhelci“ se te role nikdy neujali, ale z těch zodpovednych se někdo vždy obětoval. Podotýkám, že naše parta obsahuje 10+ lidí. a kolikrát jsem hlídala, aby se někdo neudusil vlastníma zvratkama ve spánku, to ani nespočítám.
Pokud byli pod vlivem drog, tak opravdu nemusí vůbec tušit co se s ním stalo a jak se do vody dostal. V šestnácti jsem podobný experiment absolvovala - byli jsme tři a ani jeden z nás neměl tušení jak se dostal domů a co se dělo (všichni jsme měli asi osmihodinové okno- ani obraz ani zvuk).
Obviňovat ty kluky že ho tam nechali nebo mu dokonce pomohli do vody je zlá spekulace. Může to být pravda, ale taky nemusí. Kluci holt provedli pubertální pitomost a jeden zaplatil životem.
Nakonec komentáře o nezajisteni správné výchovy 15 letého syna… to nebylo batole…Můj bezproblémový syn přišel domů opilý- bylo mu 12. Jeden z chlapců (z dobré rodiny..)sebral doma lahvinku. Rozhodně syna nenabadame ke konzumaci alkoholu… dali jsme mu myslím dost najevo, že takto tedy ne. Od té doby ok, bude mu 15. No tenkrát byla zima - kdyby někde opilý usnul, tak zmrzne během hodiny - než bychom ho začali postrádat bylo by pozdě.
Tomáše je mi líto. Měl smůlu.
@debra.morgan no tak to je prima dělba práce, jet na hory a hlídat tam zvracející opilce po nocich.