Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@vokishka píše:
Tak ono tomu ted hodne nahrala zřejmě i ta situace se skolama. Kdyby chodil do skoly, odpoledne treba nejaky sport, mohlo to byt jine.
Jo, tomu věřím. Ale odpovědná je za něj hlavně rodina, ne pandemie korinaviru ![]()
Zajímalo by mě, co dělali rodiče a kde byli, že ho začali postrádat tak pozdě.
Lidé ve skupině mají verzi, že ho někde drží nějaký dealer a to by byla naděje, že žije. Prý si to sháněli sami. A tuto teorii prizivila nějaká vědma, která se na něj napojila a prý jí „řekl“, že ho drží nějaký člověk v tmavém sklepě. Proto prý chodí pátrat do soukromých objektů.
Normálně bych k takovému příspěvku hodila smajly, ale tady se to nehodí.
@Pears206 píše:
Lidé ve skupině mají verzi, že ho někde drží nějaký dealer a to by byla naděje, že žije. Prý si to sháněli sami. A tuto teorii prizivila nějaká vědma, která se na něj napojila a prý jí „řekl“, že ho drží nějaký člověk v tmavém sklepě. Proto prý chodí pátrat do soukromých objektů.Normálně bych k takovému příspěvku hodila smajly, ale tady se to nehodí.
Obávám se, že nešťastnou náhodou spadnul do vody. A už je někde jinde. Protože to, že ho někdo někde drží, je méně pravděpodobné. Co by z toho jako měl? Nejsme v americkém filmu ![]()
@Pears206 když se taková věc stane tak jsou okolo toho vždycky strašně teorie… A to bylo i dřív před internetem jen se to šířilo ústně… Bohužel
Myslím si že už nežije.
@Russet píše:
Obávám se, že nešťastnou náhodou spadnul do vody. A už je někde jinde. Protože to, že ho někdo někde drží, je méně pravděpodobné. Co by z toho jako měl? Nejsme v americkém filmu
Taky si to myslím. A taky mi přijde, že ta skupina, co organizuje dobrovolníky a hledá, tak žije buď v americkém filmu nebo v České Ordinaci v růžové zahradě, kde policie nikdy nic nevyřeší, ale hlavní hrdinové.
A nechápu, proč ho jeli do Brna hledat lidé z Prahy, Varů nebo Kroměříže, s navigacemi a mapami, otevřeně přiznali, že neznají terén, chtěli rady, když ho hledá IZS a dobrovolníci z Brna ![]()
Ještě vytvořili pdf soubor, ať to lidi vytisknou a vylepí ve všech městech, že hodně lidí nemá internet a důchodci na procházce v oboře Holedná ani nevěděli, že se ztratil.
Naděje, že žije, je malá a počínání lidí ve skupině mi přijde až fanatické, po víc než týdnu. Podle mě se jeho tělo možná najde časem, možná nikdy ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@Pears206 protože je všechno zavřený a lidí se nudej
Však tam někdo psal, že policie kontrolovala roušky a rozestupy. Lidi byli agresivní a nechapali to, kritizovali to, že jde o život kluka.
Z mého pohledu ta pomoc veřejnosti měla smysl prvních 24 až 48 hodin, potom to měla policie tvrdě rozpouštět.
Rodině bych sice přála aby se kluk našel živej a zdravej, ale jsem skeptická.
Pokud vím, tak psali že jednoho z těch kamarádů našli u řeky polonahého pod vlivem drog. Takže dost možná fetovali spolu a Tomáš dostal nápad se vykoupat nebo třeba omylem spadl do vody. Toť moje teorie. Můj bývalý spolužák ze základky taky takhle v 19ti skončil. Opilej na výletě s kamarády dostal geniální nápad skočit do vody a bohužel…
Jinak k dotazu zakladatelky zda má někdo osobní zkušenost. Já jí nemám, ale před dvěma lety na podzim se tady ve městě v UK kde žiju taky několik dní pohřešoval 18letý kluk, který sem přijel studovat na místní univerzitu. Byl to takový ten týden před začátkem semestru kdy se nováčci seznamují, samá akce a večírek. A po něm se po jedné party úplně slehla zem. Vědělo se jen že naposledy se ozval kamarádovi nad ránem s tím, že už jde pěšky domů a zrovna je u mostu u řeky. Hledali ho asi 14 dní, obrovská akce tady, všude letáky, pátrací skupiny, FB skupiny, potápěči byli v řece pečení vaření a nic. Nakonec tělo samo vyplavalo prakticky na tom samém místě kde se ztratil. (Jak je to možný sama nechápu, jestli byl někde chycenej a neviděli ho, nevím… ). Co přesně se stalo nikdo neví, jestli ho někdo strčil nebo nešťastnou náhodou upadl… ve městě jsou sice všude kamery, ale půlka z nich nefunguje a ta co byla zrovna na inkriminovaném místě jako na potvoru neběžela ![]()
Takže pokud se někdy v takovém případě vyskytuje řeka, jsem fakt pesimista. Blbý je že pokud tam někdo spadne a odnese ho proud, než se zjistí že se vůbec pohřešuje tak už může být někde úplně jinde ![]()
Nezdá se mi že by někam odjel. Kam, za co, kolik u sebe může mít 15tiletej kluk peněz aby se někde schovával? Že by ho nikdo nepoznal, když jsou toho plný noviny? Kdyby se schovával u nějakého kámoše třeba tak věřím že dotyčnej kámoš by už vyměkl a šel to nahlásit, když vidí co se kolem toho strhlo…
Měla jsem kamaráda ten takto ukončil svůj život dobrovolně bylo mu 18 let skočil do vody… Neuměl plavat. Tělo se našlo až snad za měsíc úplně jinde. No spekulace kolem toho byly šílený a to bylo před 20 lety a to se to neřešilo na netu.
@Cenarius píše:
Já si myslím, že to přehnal s tím zkoušením drog a padl do řeky a utopil se a tělo za těch pár dní už může být desítky km daleko. Ale to je můj pohled na vec, samozřejmě doufám, že se najde zivej a zdravej.
Jo, myslím si to stejné.
Jsem z Brna a sleduji to od začátku. Nemyslím si, že je živý. Myslím si, že je v řece. Nebo někam spadl. Velmi by mě překvapilo, kdyby ho našli zivyho. Přeji rodičům ať ho najdou a můžou se rozloučit, ta nejistota je silena.
@debra.morgan Já právě přemýšlela, co je horší. Jestli to, že víš, že je mrtvý a můžeš se rozloučit, nebo ta nejistota, ale zároveň i naděje, že se ještě najde živý a zdravý.
@Lychee13 Lepší je, když najdou tělo a rodiče se můžou rozloučit a ví, co se s dítětem stalo, jak asi vypadaly jeho poslední okamžiky. Prostě to v sobě uzavřou. Na tomto principu se pracuje i s rodiči těžce nemocných dětí, které brzy zemřou nebo už zemřely-přijmout to jako fakt, rozloučit se, uzavřít to v sobě a jít dál. Když dítě zmizí a nenajde se, není se pořádně čeho chytit.
Nejvíc ubíjející je nejistota. A potvrzují to i rozhovory s rodiči dětí, které se nikdy nenašly, třeba Honza Nejedlý. Tatínek už nežije a maminka psala, že nejhorší pro něj bylo umírat, aniž by se dozvěděl, co se vlastně stalo.
Ono je zvláštní, ze rodice nepozvali tu organizaci, co hleda lidi, maji pry velky uspech. Maji nejakou zkratku v nazvu. Ale muze tam byt pravni zadrhel v tuto chvili, to je fakt.