Poradna duly
Jana Čurdová
@jirulkaa
Tak to já zase do porodnice už mám sbaleno. Akorát jsem včera se zděšením zjistila, že mám v té tašce nějak podezřele moc jídla. ![]()
A za 9500 kočárek i s autosedačkou je paráda. Já si právě taky dala strop cca do 8 tisíc se vším. Cokoliv od 15ti az kočárek už mi přijde prostě zbytečně moc, když se nebude tak často používat ![]()
@Postižená_princezna
Tak ja ho budu vyuzivat hodne.
Satek kupovat nechci.😊
My jsme původně chtěli taky kočárek trojkombinaci za 9K, ale nakonec to manžel konzultoval v práci s kolegama, kteří mají během roku všichni děti, takže to taky řešili a nakonec nám vybraný kočárek rozmluvily a mají pravdu, jen jsme ty „vady“ tam neviděli..
Takže nakonec jsme vybrali kočárek trojkombinaci značky roan za 15K, my ale budeme kočárek využívat hodně..
Chtěla bych i běhat, až budu moct, takže si myslím, že investice opravdu není zbytečná a je v tom kvalitní autosedačka..
a nakonec jsme dostali peníze na kočár od manželových rodičů jako dar pro miminko, takže nám udělali hrozně moc velkou radost ![]()
Tak já mám také skoro hotovo, jen zítra přijde postýlka máme vše komplet ![]()
Já mám teda kočárek za 12 a autosedačku za 4 ale já satkovat nebudu takže kočárek i sedačku budu využívat denně 😊
@Postižená_princezna píše:
@Megden
No právě, švagrová má kočár asi skoro za 50 tisíc, to už trochu nechápu,ale každého věc. Já bych za tuhle cenu kočárek prostě nevyužila. Taky už trénuju úvaz
jen uvazovat s mímem už bude asi větší problém.
Jo to jo já trenuju s plysakem a je to paráda, překvapilo mě jak to vážně hřeje jak to máš uvázané. Vím že se Mimi a máma moc neobléká do šátku, ale trochu sem myslela že jsou otužilé, ne že to vážně hřeje a to ještě plyšák netopi jak bude mimčo..
Kočárek jsme viděli nejdražší asi 70tis. S těma zlacenými andělskými kridly na bokách no kýč jak bič, ale je to fakt že někomu se to líbí a zaplatí to. ![]()
Tady je odkaz toho kočárku..
https://www.detske-kocarky.cz/…y-darek.html?…
@Megden
Tak kdyz na to maji, tak at si koupi kocarek treba za 100 tisic.😂
Kazdy ma jiny financni rozpocet.
Ale tenhle se mi vubec nelibi, to souhlasim..
My máme kočár za 12tis dvoukombinaci ABC design salsa 2019,zaplatili babičky a autosedačku Cybex a tu můžeme dát i na kočár. Chtěli jsme nový aby se pak líp prodal a byl dost slevněný, já bych osobně ani nekupovala a jen nosila v šátku, ale takle nejsme úplně za ty divný před tchýni a babi od manžela. Už tak stěží zkousli látkový pliny a nechápe že šátek se nedá koupit 2*4m a sešít.. a dudlíky že jen minimálně a že cukr v sladkostech do dvou let dítěti dávat nechci, prý by mělo dítě ochutnat vše říká a babičky jsou od toho aby rozmazlovali, no bude to snima ještě sranda..
![]()
@Megden .
Kazdy, at si to dela podle sveho, kazdy ma na to vse jiny nazor. 😊
@jirulkaa
Mě taky ne.
Zase upoutá na dálku za ty prachy ho nepřehlídneš.. ![]()
Ja budu mit vse po starsi dceri.. takze az vse vybalim, vyperu a nazehlim a zjistim co mi chybi zacnu dokupovat
uz se tesim ![]()
Je tady jeste nekdo kdo ceka druhy?? ![]()
@jirulkaa Tak ne vždycky jde o finance a ne vždycky znamená kočárek za 70 kvalitu.
Vím o případu, kde kočárek za 50 šel dvakrát na reklamaci a kočárek z druhé ruky za 1200 vydržel dvě děti a podle majitelů je v tak parádním stavu, že by dal ještě další dvě…
![]()
Jinak holky, kde vůbec rodíte? ![]()
Jsem koukala, že se tu řešilo, co s sebou do porodnice a trochu mě vyděsilo, co kdo psal, že si musí brát, protože ta naše porodnice nevyžaduje téměř nic ![]()
@Megden píše:
My máme kočár za 12tis dvoukombinaci ABC design salsa 2019,zaplatili babičky a autosedačku Cybex a tu můžeme dát i na kočár. Chtěli jsme nový aby se pak líp prodal a byl dost slevněný, já bych osobně ani nekupovala a jen nosila v šátku, ale takle nejsme úplně za ty divný před tchýni a babi od manžela. Už tak stěží zkousli látkový pliny a nechápe že šátek se nedá koupit 2*4m a sešít.. a dudlíky že jen minimálně a že cukr v sladkostech do dvou let dítěti dávat nechci, prý by mělo dítě ochutnat vše říká a babičky jsou od toho aby rozmazlovali, no bude to snima ještě sranda..![]()
![]()
Tak koukám, že máš podobný přístup jako já. Taky jsme se rozhodli pro látkovky, to byla první věc, co v rodině vzbudila lavinu ve stylu „No to se nadřeš, od rána do večera prát a žehlit a ještě to dneska stojí víc jak jednorázovky.“
Tohle opravdu může říct jen někdo, kdo žije v době před 30ti lety a nic si o tom nezjistil. No a další lavina přišla s tím kočárkem a pak šátkem, to zas byly řeči jak se z toho uvazování zblázním a že si mám raději pořídit nosítko a dražší kočár
![]()
@Postižená_princezna po nás toho v porodnici teda taky moc nechtějí. Takové normální věci, které bych asi i logicky vydedukovala jako prvorodička.
S tou lavinou kvůli plínám v rodině si mi připomněla manželovu babičku. K vánocům jsme dostali od našich dva balíky jednorázových plínek a babička mi říká : toho si važ, to je drahý dárek, dneska je to tak drahý, že někdo na to ani nemá peníze, představ si to. Tak jsem ji odvětila, že když na to někdo nemá, že může používat látkové, stejně jako budeme my, že tyhle jsou pouze jako dárek. No celá rodina na mě koukala, jak kdybych spadla z višně ![]()
@pinklady
Hehe
Tak my sice nedostali jednorázové plenky, ale zase jsme dostali několik balíků vlhčených ubrousků Pampers, protože cokoliv není Pampers značka, tak nestojí údajně
za nic. Takže ja se svou látkovací výbavou jsem totálně out
každopádně jsem s úsměvem poděkovala a říkala si, že ty vlhcene ubrousky teda využiju aspoň do porodnice a nebudu se ani pokoušet vysvětlovat, že na doma budeme mít perlan a olej Medvídek
to už bych byla ukamenována, že jsem bio matka a že na svém dítěti příliš šetřím
![]()
@Postižená_princezna píše:
@pinklady
HeheTak my sice nedostali jednorázové plenky, ale zase jsme dostali několik balíků vlhčených ubrousků Pampers, protože cokoliv není Pampers značka, tak nestojí údajně
za nic. Takže ja se svou látkovací výbavou jsem totálně out
každopádně jsem s úsměvem poděkovala a říkala si, že ty vlhcene ubrousky teda využiju aspoň do porodnice a nebudu se ani pokoušet vysvětlovat, že na doma budeme mít perlan a olej Medvídek
to už bych byla ukamenována, že jsem bio matka a že na svém dítěti příliš šetřím
![]()
Jojo já jim taky říkám že nebudeme používat vlhčené ubrousky ale látkové a medvídka a stále zdůrazňuji že kosmetiku máme speciální, a už koupenou, Eone, sudocream apod. Ale stejně myslím že se najde někdo kdo koupí nějakou Niveu aviril Johnson vlhčené ubrousky a Pampers.. a já budu hrozně naštvaná 🙉