Termín porodu březen 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
304
23.1.20 19:37

@Adela.92 ten hroznový cukr je dobrý nápad :palec: to je teda dlouhý seznam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1597
23.1.20 20:19

@pinklady hrozne se mi to zkopirovalo, tak se omlouvam, ale snad je to srozumitelné :) jj ten uz mam koupeny, jediny zdroj energie v te chvili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.20 20:38

Jojo, ten hroznový cukr jsem zapomněla zmínit, mně ho zrovna dneska přinesl přítelse slovy, abych měla energii při porodu :mrgreen: a ještě si balím knížku a antistresový omalovánky, kdyby náhodou mímo spinkalo, tak ať má maminka jak zabít čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
23.1.20 20:47

@Postižená_princezna
Tak nějak a navíc to pak prodáš a máš část peněz zpátky.
No je to jak všechno kolem dětí, cenové rozhraní od do.. a taky se dá koupit z druhé ruky. Já to dělám kvůli přesvědčení, že chci mít kůži mimča v látce, kvůli kyčlím a taky ekonomicky. Děti jsou v tom min opruzené a min se mažou krémy. No a čas strávený nad věšenim prádla a případným žehlením mi nevadí. Je to ale každýho věc v čem má dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
23.1.20 21:47

Tak ona latkovala, myslela si prave, ze ušetří :wink:. A když k tomu zapocitala vodu a veškeré energie+čas, tak zjistila, ze to tak výhodný v dnešní době také není. A některé se zehlit musí, proroze pak “zmeknou” jinak jsou hrubé a to na mimi taky nechtěla dávat. Jediný, kdy bych je asi dávala, by byl problém s kyclemi, ale asi bych pod to dala taky jednorázovku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
24.1.20 01:04
@Baruuu1234 píše:
Tak ona latkovala, myslela si prave, ze ušetří :wink:. A když k tomu zapocitala vodu a veškeré energie+čas, tak zjistila, ze to tak výhodný v dnešní době také není. A některé se zehlit musí, proroze pak “zmeknou” jinak jsou hrubé a to na mimi taky nechtěla dávat. Jediný, kdy bych je asi dávala, by byl problém s kyclemi, ale asi bych pod to dala taky jednorázovku :mrgreen:

No vidíš a já to mám vypočítané tak, že sem za čtverce a svrchnaky a nějaký věci k tomu dala do 5000 a i když budu prát každý druhý den a žehlit když hodně moc tak tříčtvrte hodiny, a ty čtverce mimochodem měknout i tím jak se skládají.. tak se mi to vyplatí a hlavně to pro malýho udělám a pak se to dá ještě prodat.. Hele nevymlouvej nám to, je to každýho věc a já taky nikomu neberu jednoráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
24.1.20 06:25

Já mám zabaleno
Na porodní box:
OP obou rodičů, tehot. prukaz, VZP kartičku, kopii oddacího listu, originál výsledků na krevní skupinu a přidám na streptokoka, croksy, pití neperlive, ponožky, termofor, jídlo pro muže a pro mě ( hroznový cukr, čokoláda, banány),jelení lůj, kartáček a pastu (kdybych zvracela),ručník a mýdlo, síťové kalhotky a porodní vložky pár kusů.
A pak masážní olej k porodu Karite a Eugenia od Eone na 1a2 dobu porodní. A pro mimčo jak vyleze červený ručník, ponožky a čepičku.
Po porodu:
Hygiena-sprchac, antibakteriální mýdlo intimní na spodek, hřeben, kartáček pasta, gumička, krém, řasenka a tužka na oči kdyby byla chuť se namalovat.. odličovací tampony, nafukovací kruh, nabíječka, toaleťák, ručník na tělo, dva menší na spodek (někdo bere kuchyňske ručníky papírové) a jeden na prsa, taška na špinavé věci, kapesníčky, jednorázové podložky pro Mimi a na větrání spodku, levandule a Tea tree oleje na oplach hráze a malá petka s sportovním uzávěrem, svačinky(piškoty výživy, tyčinky energetické, čokoláda..)kojící podprsenky, vložky do nich, krém na bradavky, kojící čaj, síťové kalhotky a porodni vložky, ponožky, jednu košili na návštěvy a župan, jinak budu mít jejích kosile, druhé pantofle do sprchy.
Pro Mimi
Plenky, medvídek a perlan, sudocream,
A na cestu domů oblečení a autosedačku a fusak dle počasí.
Vím zdá se toho moc. Ale jsou to menší věci kromě vložek a plen..
U nás v porodnici dávají jen plenu Mimi na boxu, pak košile a oblečení mimi a vložky i podložky si máme vzít taky svoje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
24.1.20 07:15

@Megden já to nikomu nevymlouvam. Psala jsem, ze je to každého věc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
24.1.20 09:01
@Baruuu1234 píše:
@Megden já to nikomu nevymlouvam. Psala jsem, ze je to každého věc. ;)
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.20 12:33

@Megden
S tímhle naprosto souhlasím. Samozřejmě, že se dá pořídit látkovací výbava za 20k, ale já se taky vedla do 5k a to si myslím, že mám hromadu vkládaček a značkové svrchňáky z druhé ruky. S praním jedou za tři dny to opravdu neudělá částku jako jednoráz za rok. :roll: pro srovnání švagrová dává za jednorázovky měsíčně 1000 až 1500, to máme ročně až 18k. Já teda nedám za energie za rok 13k, abych byla na stejné částce :lol:
@Baruuu1234 A žehlit se opravdu ani nemusí, sami výrobci uvádí, že to opravdu není třeba a jde spíš o kvalitu vody a pračku, zda je potřeba aby plenky zmekly. Případně se toto dá řešit trochou octa do pracího cyklu ;)

Navíc tady opravdu nejde jen o finance, jak říkám, látkovací výbava může být i za 20k, spíš jde o to, že se mi příčí dávat dítěti igelit a chlor na zadeček a další věc jsou ty opruzeniny. A jako bonus se to nerozkládá 300 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
24.1.20 13:40

@Postižená_princezna
A u latkovych plen nehrozi opruzeniny nebo co?😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
24.1.20 13:44

Tohle je zase diskuze, kde vznikaji akorat dohady.
At si kazdy dela, co chce.😊
Ja latkovat nebudu. A myslim, ze ten kdo pouziva jednorazove pleny, tak tim to dite nezabiji apod😂 To, co tu nekdo pise mi prijde prehnane.🙊 🤦🏼‍♀️
Opruzeniny mohou vznikat tak jako tak.😊 👍🏼

Prijde mi, ze se nektere veci v dnesni dobe dost hroti a prehani. Jak s timto, tak treba co se tyce jidla apod.😅 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.20 13:47

@jirulkaa
Samozřejmě, že můžou, každý miminko má jinak citlivou kůži. Ale jde spíš o to, že s látkou člověk častěji přebaluje, takže miminko je prostě více v suchu a nemá k tomu pak takové předpoklady. Já to přece nemyslím nějak špatně, tohle jsou jen postřehy od známých, který s látkou zkušenosti mají. Jedna dokonce z papírovek na látku přešla a bylo po opruzeninach :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
24.1.20 13:49

@Postižená_princezna
Tak ono zalezi na te zene, jak casti bude prebalovat i v jednorazovkach.
Pokud to mimco bude v hodne mokrem dlouho, tak je to jasne.😊 Pokud se bude prebalovat casteji a mazat, tak si myslim, ze tam je mensi sance na opruzeniny.

Ja to take nemyslim spatne.😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.20 14:02

@jirulkaa
Vždyť jo, já to přece myslela tak, že prostě jen v těch látkovkách člověk prostě MUSÍ častěji přebalovat, protože přeci jenom látka toho tolik nepojme. Osobně jsem tu i psala, že budu mít i nějaký jednorázovky na cestování a rychlé přebalení k doktoru, takže u nás to bude kombinace… Jinak ať si samozřejmě každý balí dítě do čeho chce. :mrgreen:

Obojí má svoje výhody a nevýhody a nechtěla jsem, aby tady cokoliv vyznělo nějak útočně, spíš jsme na opak s @Megden reagovali na to, že tu někdo psal o tom žehlení a energiích a že to vychází finančně jako jednoráz. Tak jen vyvádím z omylu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí