Poradna duly
Jana Čurdová
@Adela.92 ten hroznový cukr je dobrý nápad
to je teda dlouhý seznam ![]()
@pinklady hrozne se mi to zkopirovalo, tak se omlouvam, ale snad je to srozumitelné
jj ten uz mam koupeny, jediny zdroj energie v te chvili ![]()
Jojo, ten hroznový cukr jsem zapomněla zmínit, mně ho zrovna dneska přinesl přítelse slovy, abych měla energii při porodu
a ještě si balím knížku a antistresový omalovánky, kdyby náhodou mímo spinkalo, tak ať má maminka jak zabít čas ![]()
@Postižená_princezna
Tak nějak a navíc to pak prodáš a máš část peněz zpátky.
No je to jak všechno kolem dětí, cenové rozhraní od do.. a taky se dá koupit z druhé ruky. Já to dělám kvůli přesvědčení, že chci mít kůži mimča v látce, kvůli kyčlím a taky ekonomicky. Děti jsou v tom min opruzené a min se mažou krémy. No a čas strávený nad věšenim prádla a případným žehlením mi nevadí. Je to ale každýho věc v čem má dítě.
Tak ona latkovala, myslela si prave, ze ušetří
. A když k tomu zapocitala vodu a veškeré energie+čas, tak zjistila, ze to tak výhodný v dnešní době také není. A některé se zehlit musí, proroze pak “zmeknou” jinak jsou hrubé a to na mimi taky nechtěla dávat. Jediný, kdy bych je asi dávala, by byl problém s kyclemi, ale asi bych pod to dala taky jednorázovku ![]()
@Baruuu1234 píše:
Tak ona latkovala, myslela si prave, ze ušetří. A když k tomu zapocitala vodu a veškeré energie+čas, tak zjistila, ze to tak výhodný v dnešní době také není. A některé se zehlit musí, proroze pak “zmeknou” jinak jsou hrubé a to na mimi taky nechtěla dávat. Jediný, kdy bych je asi dávala, by byl problém s kyclemi, ale asi bych pod to dala taky jednorázovku
No vidíš a já to mám vypočítané tak, že sem za čtverce a svrchnaky a nějaký věci k tomu dala do 5000 a i když budu prát každý druhý den a žehlit když hodně moc tak tříčtvrte hodiny, a ty čtverce mimochodem měknout i tím jak se skládají.. tak se mi to vyplatí a hlavně to pro malýho udělám a pak se to dá ještě prodat.. Hele nevymlouvej nám to, je to každýho věc a já taky nikomu neberu jednoráz.
Já mám zabaleno
Na porodní box:
OP obou rodičů, tehot. prukaz, VZP kartičku, kopii oddacího listu, originál výsledků na krevní skupinu a přidám na streptokoka, croksy, pití neperlive, ponožky, termofor, jídlo pro muže a pro mě ( hroznový cukr, čokoláda, banány),jelení lůj, kartáček a pastu (kdybych zvracela),ručník a mýdlo, síťové kalhotky a porodní vložky pár kusů.
A pak masážní olej k porodu Karite a Eugenia od Eone na 1a2 dobu porodní. A pro mimčo jak vyleze červený ručník, ponožky a čepičku.
Po porodu:
Hygiena-sprchac, antibakteriální mýdlo intimní na spodek, hřeben, kartáček pasta, gumička, krém, řasenka a tužka na oči kdyby byla chuť se namalovat.. odličovací tampony, nafukovací kruh, nabíječka, toaleťák, ručník na tělo, dva menší na spodek (někdo bere kuchyňske ručníky papírové) a jeden na prsa, taška na špinavé věci, kapesníčky, jednorázové podložky pro Mimi a na větrání spodku, levandule a Tea tree oleje na oplach hráze a malá petka s sportovním uzávěrem, svačinky(piškoty výživy, tyčinky energetické, čokoláda..)kojící podprsenky, vložky do nich, krém na bradavky, kojící čaj, síťové kalhotky a porodni vložky, ponožky, jednu košili na návštěvy a župan, jinak budu mít jejích kosile, druhé pantofle do sprchy.
Pro Mimi
Plenky, medvídek a perlan, sudocream,
A na cestu domů oblečení a autosedačku a fusak dle počasí.
Vím zdá se toho moc. Ale jsou to menší věci kromě vložek a plen..
U nás v porodnici dávají jen plenu Mimi na boxu, pak košile a oblečení mimi a vložky i podložky si máme vzít taky svoje..
@Megden já to nikomu nevymlouvam. Psala jsem, ze je to každého věc. ![]()
@Baruuu1234 píše:
@Megden já to nikomu nevymlouvam. Psala jsem, ze je to každého věc.
@Megden
S tímhle naprosto souhlasím. Samozřejmě, že se dá pořídit látkovací výbava za 20k, ale já se taky vedla do 5k a to si myslím, že mám hromadu vkládaček a značkové svrchňáky z druhé ruky. S praním jedou za tři dny to opravdu neudělá částku jako jednoráz za rok.
pro srovnání švagrová dává za jednorázovky měsíčně 1000 až 1500, to máme ročně až 18k. Já teda nedám za energie za rok 13k, abych byla na stejné částce ![]()
@Baruuu1234 A žehlit se opravdu ani nemusí, sami výrobci uvádí, že to opravdu není třeba a jde spíš o kvalitu vody a pračku, zda je potřeba aby plenky zmekly. Případně se toto dá řešit trochou octa do pracího cyklu ![]()
Navíc tady opravdu nejde jen o finance, jak říkám, látkovací výbava může být i za 20k, spíš jde o to, že se mi příčí dávat dítěti igelit a chlor na zadeček a další věc jsou ty opruzeniny. A jako bonus se to nerozkládá 300 let ![]()
@Postižená_princezna
A u latkovych plen nehrozi opruzeniny nebo co?😂 😂
Tohle je zase diskuze, kde vznikaji akorat dohady.
At si kazdy dela, co chce.😊
Ja latkovat nebudu. A myslim, ze ten kdo pouziva jednorazove pleny, tak tim to dite nezabiji apod😂 To, co tu nekdo pise mi prijde prehnane.🙊 🤦🏼♀️
Opruzeniny mohou vznikat tak jako tak.😊 👍🏼
Prijde mi, ze se nektere veci v dnesni dobe dost hroti a prehani. Jak s timto, tak treba co se tyce jidla apod.😅 😂
@jirulkaa
Samozřejmě, že můžou, každý miminko má jinak citlivou kůži. Ale jde spíš o to, že s látkou člověk častěji přebaluje, takže miminko je prostě více v suchu a nemá k tomu pak takové předpoklady. Já to přece nemyslím nějak špatně, tohle jsou jen postřehy od známých, který s látkou zkušenosti mají. Jedna dokonce z papírovek na látku přešla a bylo po opruzeninach ![]()
@Postižená_princezna
Tak ono zalezi na te zene, jak casti bude prebalovat i v jednorazovkach.
Pokud to mimco bude v hodne mokrem dlouho, tak je to jasne.😊 Pokud se bude prebalovat casteji a mazat, tak si myslim, ze tam je mensi sance na opruzeniny.
Ja to take nemyslim spatne.😊
@jirulkaa
Vždyť jo, já to přece myslela tak, že prostě jen v těch látkovkách člověk prostě MUSÍ častěji přebalovat, protože přeci jenom látka toho tolik nepojme. Osobně jsem tu i psala, že budu mít i nějaký jednorázovky na cestování a rychlé přebalení k doktoru, takže u nás to bude kombinace… Jinak ať si samozřejmě každý balí dítě do čeho chce. ![]()
Obojí má svoje výhody a nevýhody a nechtěla jsem, aby tady cokoliv vyznělo nějak útočně, spíš jsme na opak s @Megden reagovali na to, že tu někdo psal o tom žehlení a energiích a že to vychází finančně jako jednoráz. Tak jen vyvádím z omylu ![]()