Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já se přidám 😁
Dneska začínám 39tt (38tt ukončený, 39tt začínající)
A ve středu 10.3. Jdu na kontrolu tak uvidím co mi doktorka řekne 😊
Upřímně bych už to ráda měla za sebou 😀
Protože mě neskutečně už bolí záda a kolena 😬(přibrala jsem 20kg )
Když jsem byla minulý týden na kontrole tak jsem měla CS 3
A odhad váhy ve 37+4 3379g
Doktorka mě teda pak vyděsila že se mám hlídat aby malý neměl 4+ kg 😬
Tak snad to nebude obřík 😬 ❤️️
Pohmatem:).
Ale minule říkal něco, že nedosahl na čipek, že to musí těmi 2 prsty. A dneska se tam zas nedostal 🤣 🙈. Takhle jsem to myslela.
Jinak dneska jsem 38+2, malý má 3200g a zatím se teda ven nechystá prý.. A já se tak bojím jeho větší váhy 🙈. TP mám 20.3.
Ahoj holky, já mam termín teď v sobotu 13.3 a už se nemůžu dočkat až se ta naše princezna narodí, jinak gratuluji vám všem co už své miláčky máte u sebe ❤️️
@anonymka0307 mě dělá pokaždé a mě to teda nevadí, těch pár vteřin vydržím
zítra už mám KO v porodnici, zatím se na porod necitim a to už mám TP
@katka-365 počkej a ty máš taky tehu cukrovku, ne? Nebo si tě možná pletu
. Každopádně jak dlouho nechávají cukrovkarky prenaset?
@anonymka0307 mě ji diagnostikovali-no špatně
na poslední KO mi na dia v 36tt řekla, že ji nemám, at už nechodím, že prostě dělat test 5h (7-12h) a lačnit den předem od 17h odpo a „cukr“ byl na světě..a asi jak kde nechávají přenášet, já měla odhad v 38tt 2860g ![]()
Ta ja dnes 37+5, odhad 3054g. Hlava i bricho odpovida, jen stehno kratší Skoro o 14 dni, snad je to jen tim, ze ja sama jsem mala a mam kratke nohy ![]()
Otevřená jsem tak 1,5cm, hrdlo pry pomalu měkne. Pristi tyden jdu naposledy pokud neporodim, pak uz kontroly v porodnici.
Ta ja dnes 37+5, odhad 3054g. Hlava i bricho odpovida, jen stehno kratší Skoro o 14 dni, snad je to jen tim, ze ja sama jsem mala a mam kratke nohy ![]()
Otevřená jsem tak 1,5cm, hrdlo pry pomalu měkne. Pristi tyden jdu naposledy pokud neporodim, pak uz kontroly v porodnici.
@anonymka0307 ja mam taky gs, jsem jen na diete. Přenášet nechaji u nas max tyden pri cukrovce na diete.
Ahoj holky, ja dnes mela taky kontrolu v porodnici vcetne utz a monitoru. Jsem 38+2, ale potvrzena poloha KP, takze v pondeli 15.3. rano nastupuju na cisare. Vahovy odhad 2920g. Dcera byla taky KP a vazila 3 kila, tak se bracha asi opici:) Snad tam do pondeli vydrzi.
Ahoj holky, tak jsem čerstvě po kontrole 38+2 podle ultrazvuku odhad 4000g 🙄 a dostala jsem na vybranou buď mám jít rovnou do porodnice nebo počkáme týden, ale příští týden už půjdeme do porodnice určitě, na vyvolání.. já nechci 😒 co mám dělat? Budeme dnes asi s přítelem žmoulat bradavky 😀…a řeči o tom že většina vyvolání končí císařem slyšet nechci, vím o tom sama…
@Štístko0 ty jo, tak to je pěknej macek.. ja nevim, zkus babsky rady - nechráněný sex, korenena jídla, svarak (myslim, ze skorice by mela pomahat), chuze do schodu, horka vana..
A cvičit, třeba toto:
https://www.youtube.com/watch?…
Taky na míči. A datle, pokud nemáš cukrovku.
Jako nedělám si iluze, že by tyhle věci přímo vyvolaly porod, ale myslím, že ho pak mohou usnadnit, i kdyby byl vyvolávaný (a snížit riziko CS).
@Broubrou @Callista
Zkusím všechno asi, zkoušela jsem už ty bradavky, ale byly z toho jen menstruační bolesti, ale efekt to mělo, tak to zkusíme znovu vícekrát…
Ohledně bradavek jsem zaznamenala upozornění, aby to lidi nepřeháněli, že si můžou uhnat jakýsi hyperstimulační cosi, a že pokud nejsou porodní cesty otevřené k porodu, ale děloha tam to dítě mačká kontrakcema, tak mu to nedělá dobře a může mu to snižovat kyslík. Tak se na to mrkni, jestli se to nedá přehnat.