Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@LBL myslím že nechcete rodit 33 týden, já mám první dceru 32+6 a rozhodně to není sranda. Měsíc v nemocnici po porodu a do jednoho roku samé rhl a doktoři a to se narodila zdravá ale prostě ty cca dva měsíce chybi aby byla na stejné úrovni jak donosene děti
@mamka_odvedle
Psychicky a fyzicky se cejtim 80 let. Už je to hrozný. Dneska mě i úklid vyčerpal strašně moc i to abych se naobedvala 😂. Už aby to bylo holky za námi
@oeviko Tak samozrejme, ze uz me to nebavi a rada bych, aby sel ven, ale vim, ze ma jeste cas. Ted jsem 33+4 a planovany porod je 37+5-37+6.
@VeronikaBurdova cejtim se stejně jako ty… Dnes jsem potrebovala vytrit poličky pod TV a zvedala se snad 2 minuty… Na kontrole ve 35tt mel malý váhový odhad 3100g zítra 36tt jdu naposled ke sve dr. Tak uvidíme co zase nabral… No a v nemocnici pak rozhodnou jestli ho vyvolaji nebo nechají třeba si do 38 tt vyleze sám 😍 😊
Co že tě to tak trápí, že už bys ho neraději měla venku?
Mně poslední týden festovně rozbolely kyčle, asi budu mít za chvilku zadek jak věstonická Venuše, jak se mi ty kosti rozestupujou. Několikrát za noc mě to probudí a musím si to rozhýbat, aby to nebolelo a mohla jsem zase usnout.
Ale přes den jsem relativně v pohodě a myslím, že až se malý narodí, tak nebudu mít takové leháro jako mám teď a ty noci taky nebudou lepší. A místo bolestí kyčlí bude bolest bradavek a zavinující se dělohy. Prostě takový z louže do bláta ![]()
Já se narodila sama od sebe ve 37+4, už jsem měla 3,6kg… ale prý jsem pak 2 týdny spala skoro v kuse, máma mě musela budit na kojení, jinak bych ani nejedla. Tak nevím, proč jsem šla dřív, když jsem na to ještě nebyla zralá, možná, že už ty podmínky uvnitř nebyly optimální.
@Callista Ja cele tehotenstvi snasim spatne. Od zacatku bliju, mam hypertenzi, nestabilni tepovku, nespim. Je to pro me doslova ocistec (I kdyz do nej rada pujdu znovu). Opravdu zavidim holkam, ktery rikaji, ze se v tehotenstvi citi skvele…a to jsem skoro nic nepribrala. Asi nejsem uplne typ cloveka stvoreny pro tehotenstvi. Navic jsem hodne trpela tim, ze jsem musela byt od nejake 4-5 mesice na rizikovem a chybi mi strasne lidi.
Áha, tak to chápu, jestli ti je už 8 měsíců blbě, že už jsi z toho vyčerpaná. Máš nějaké tušení, čím to může být způsobené? Vždyť se píše, že je to kvuli hormonu hcg, ale ten už je od 2.trimestru nízký.
Připomnělo mi to dnešní incident - mám dojem, že tady v UK lidi mají víc respektu a péče k těhotným, takže ať už člověk potřebuje cokoli, břicho značně zvyšuje šanci, že toho dosáhne.
Dneska jsem takhle čekala ve frontě a místní sekuriťák tam kouřil. Sice asi 5m daleko, ale proti větru, takže to šlo přímo na mě. Z čehož se mi dělá blivno kdykoli, i jako netěhotné. Tak jsem za ním zašla, ukázala břicho a velice uctivě mu řekla, že je mi z toho kouře zle a jestli by nemohl přestat, jinak mu pozvracím chodníček ![]()
V Čechách bych se asi trochu bála, že mě pošle do háje nebo minimálně bude nepříjemný, ale tady se cizí lidi tolik dopr* neposílaj, takže to hned típnul.
@Callista doktorka rikala, ze to tak nektere maji. No, jsem holt TA nektera 😂
@LBL úplně chápu… Já tohle těhotenství taky trpím. Druhý trimestr byl fajn, ale teď poslední týdny jsem jak troska. Šíleně vyčerpaná. Je mi pořád zle. V 18 padám na hubu úplně se klepu, ve 21 usnu, vstanu v 6 a v 9 jsem si zas šla včera lehnout a ležela skoro do oběda. Díky bohu že syn je ve školce. Večer jsem se zas klepala únavou. O nevolnosti ani nemluvě, zácpa,.. nebo jsou noci kdy pro změnu nespím… Dnes jsem už dvě hodiny vzhůru. Vim že bych měla chtít aby se tam malá pořádně dopekla, ale já už fakt sakra nemůžu. Má to hrozně negativní vliv i na psychiku. Děsí mě představa měsíce do termínu natož kdybych měla přenášet.
@yareah Presne! Ja taky nejsem nadsena, ze si porad stezuju. Je mi fakt 90% casu zle. Budi me nevolnost I v noci. Jsem unavena, protivna, chybi mi lidi.
Ja opravdu zavidim tem, co maji bezproblemove tehotenstvi, Ja si to holt musim pretrpet. Jsem po IVF, takze od kazdeho slycham, ze bych tyhle veci mela potlacit, ze jsem PRECE po IVF. Ale mne prijde, ze jsem si opravdu v tehotenstvi vybrala vsechno, co jen jde…
Tak uz mi zbyvaj 2 tydny do ofiko terminu, uz dnes v noci jsem myslela, ze rodim, ale asi ne
od vcera mam migrenu jak blazen a to bych teda nedala, rodit s migrenou.. bylo bajecny ji ted posledni 2 trimestry nemit (zato prvni byl skrz migreny ocistec), tak me dost desi, ze se zase objevila…
mate taky nekdo problem s migrenama?
co s tim delate? ja mam akorat chut si skocit z okna ![]()
satek kolem hlavy mi ji vzdycky zhorsi, paralen je celkem k nicemu (i kdyz v 1.trim mi kupodivu parkrat pomohl), triptany brat nechci, pac mi po nich byvalo strasne i pred tehu, lezet mi moc nejde, pac nemuzu dobre dejchat…
takze chodim jako zombik a skucim bolesti…
@lalouch já teda první trim protrpela 4m s migrenama, šileny..klidne me hlava bolela i 10dni v kuse a kdyz pak byla klasicky migrena, tak sem myslela, ze taky skočim proti zdi..2trim byl ok a ted mě posledni týden-dva zas poboliva vic, celou dobu i v tom 1trim bez prašku, ale ted uz sem si vzala, ze uz to ničemu neublizi, nicmene nepomohlo
kapecnik na hlavu nebo kapky od Justu 31bylin nekdy pomůžou, ale neni to pravidlem..me bolela teda dost i predtim, ale brala jsem strašně hormonu, takže to bylo z toho ![]()
Dnes 35+1 a mimco 2570g. Ale za 10 dni kontrola, zbrzdil se růst. Tak radeji to chce kontrolovat častěji skrz tu chybějící pupecnikovou tepnu. No zase se snad kvuli cukrovce nemusim bat 5kg ditete.
Ahoj holky.
Tak máme to za pár, ale můžu Vám říct že včera sem se zpozorovala, že chodím jak kachna, začali mě bolet trisla a moje p*pina mě bolí, jako bych ji měla narazenou. O kyclich ani nemluvím.