Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Callista
jako jo, manzel je s tim, jak vypadam, naprosto v pohode, ale teda je pro nej tezsi a tezsi nebat se, ze nam to ublizi a tak.. mam pocit, ze ma taky nejaky matersky hormony ![]()
a pro me je taky tezsi a tezsi se uvolnit, pac mala se tak razantne hejbe, ze me to u toho dost rusi ![]()
jako je tu super, uzivejte, dokud to jde, my uz si zaciname zvykat na celibat
![]()
@Lussynda357 je, já jdu na kontrolu 33+2 a taky doufám, ze budou vyvolávat v 38tt. Malý měl 31+2 kolem 2000-2200 g, takže taky nechci obra. Doufám, ze by se porod mohl spustit dříve. Už teda plánuju od příštího týdne malinik.
@LBL ahojky k čemu je dobrý malinik? Já byla na kontrole 31+5 a malý měl odhad 1900-2000g a ještě nebyl otočeny tak doufám že bud cs nebo normální porod 38tt
@Anonymní píše:
@LBL ahojky k čemu je dobrý malinik? Já byla na kontrole 31+5 a malý měl odhad 1900-2000g a ještě nebyl otočeny tak doufám že bud cs nebo normální porod 38tt
K připraveni porodnicích cest, snazšímu porodu.
@Anonymní píše:
Doufas v cisare? Trosku ujety, ne? Vahovy odhad se tomu rika, protoze je to odhad, neni to smerodatne..kdyz ti rekli, ze mimco ma 1900,tak taky muze mit jenom 1500..
Ja nevím holky, těhotenství trva 40 tydnu z nějakého důvodu.. Pred mesicem se vsechny baly, aby neporodily a ted uz kazda chce predcasny porod.. ![]()
@Broubrou ja jsem asi divná tedy, ale ja dřív rodit nechci 🙈 jako neříkám, že ne kolem 39-40tt, to může být kdykoliv, i teď samozřejmě, ale jsem 37tt a prostě ať tam ještě je..
@LBL no právě… Chci se vyhnout císaři tak 17 nacteho jdu naposledy ke sve dr. A pak uz do poradny v nemocnici a na monitory tak se snima chci domluvit zda by to nešlo dřív když bych do toho 38tt neporodila zazrakem sama… Dnes jsem 35+0tt tak příští středu začnu s pokusy ho vyhnat…chtela bych jednou drobnější miminko a ne zase 4 kg Macka
ale uvidíme. Hlavně ať je zdravej ![]()
@Lussynda357 dvě dr. nezávisle na sebe jsou u mě pro vyvolání, abych nemusela CS 🤞🏻 ❤️️ Jsem jim za to vděčná…chceme za 10 měsíců jit na další transfer a bez toho, abych sla prirozene to jinak nepůjde. Tak snad ❤️️ Jako já ještě nikdy nerodila, z porodu strach nemám, ale velké mimino nechci. V 38tt je to už hotové mimino, moje dr.rika, ze už klidně 37tt…ale malinikem, datlema a masáži hráze už teď nic nepokazim…at se to radši chystá. A hezky si začnu dávat i vinecko od března, třeba ho vypudim sama 😂
@Broubrou já se teda předčasného porodu nebojím. Myslím, ze mimino v 32-33 tydnu je už takrka hotové, 34-35 bez problému. Upřímně doufám, ze proste půjde ven prirozene před 38tt, pokud ne, chci ho ven vyvolat…CS nechci.
@LBL prvni syn mel 3950g a narodil se 39 +0tt odtekla Mi plodovka a uz to jelo ale potrhana sem byla jako blázen… Šití jsem mela vnitřní i z venku… Samozrejme museli nastrihovat… Mela jsem i vetsi krevní ztraty ale nastesti trasfuze nebyla nutna… Jen jsem pak byla jeste dlouho na železu… No uvidime co mi řeknou lékaři… Vim ze ty odhady jsou nepřesné ale holku mi odhadli 3900g tak mi ji druhy den vyvolali a narodila se 3860g
Takže v tomto ohledu je to bud a nebo…ja bych klidne rodila v termínu coz o to ale bojim se císaře… Chtela bych to zmaknout zase normálně ![]()
@LBL já už po jednom císaři jsem a tted budu znova, protože jsem po operaci hlavy a můj neurochirurg mi to doporučil toho císaře, aby to nebyl tlak na hlavu. Mám to i napsané v prukazce těhotenské a i zprávu od mého neurochirurga. Takže mě se to nevyhne ten císař.
@Lussynda357 no, já hlavně tím, ze chceme jit brzo do druhého- což je u mas IvF a jiná možnost, než prirozene není. Pokud by šel CS, musíme čekat min.1rok…a to nechci.
@Broubrou císaře nechci ráda bych kdyby byl otočeny normálně a nemusela sem na cs první porod mi vyvolávali tak sem říkala že si chci poslední porod zažít místo cs ![]()
@LBL to chápu jsem ted Také po IVF… Ale uz dalsi neplánujeme…ani tak císaře nechci.. Ale muze se stat cokoliv… Kamaradka mela taky rodit normálně a nakonec mela akutniho císaře…Malej nechtěl sestoupit po několika hodinach uz museli ríznout 😳 😒
@Anonymní píše:
@Broubrou císaře nechci ráda bych kdyby byl otočeny normálně a nemusela sem na cs první porod mi vyvolávali tak sem říkala že si chci poslední porod zažít místo cs
A kdy jsi byla na kontrole?? Myslis ze se ještě neotoci? Me se otocil az kolem 33 tt… A jeste mi doktorka rikala ze pak zkouseji miminko nejak popostouchnout nějakými hmaty aby se pretocilo ![]()