Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@VeronikaBurdova3 ja mela ty testy v pohode, ale ja tam byla hlavne kvuli jinym priznakum, ne vyrazce.. cele tehu jsem teda citlivejsi a semtam se nekde osypu, ale jako ty rozhodne ne.. jeden dva dithiadeny male neublizi si myslim, ale jako radeji bych na tvem miste mela zkontrolovana ta jatra… co otoky? bolesti bricha nahore? zvraceni?
Ahojky, holky, jen jsme to proletela a vsimam si, ze tu pisete, co vas zacalo trapit postupne. Jako me uz tak mesic obcas chytnou kycle, nebo spis pulka zadku:D, jak se zvedam a je treba to vzdy rozhybat… A nekdy nad ranem, kdyz natahnu nohy, tak me chytne brutální krec do lytka.. ale fakt takova, ze se mi chce az brecet. Kamoska to mela taky, uklidnila me, ze po porodu to prejde
![]()
![]()
A dotaz k výbavičce: Kolik máte zavinovaček?
Pořizujete si vlozku/podložku do kočárku? Mi to kamarádka doporučila kvůli,,nehodám", abych nemusela čistit celý kočárek.. Navíc, naše vložka v kočárku je bílá, takže fakt přemýšlím o koupi… A nebo tam dat proste nějaké pleny nebo deky? ![]()
@anonymka0307 mě bolí všechno - celej člověk a hlavně večer. Celý den lítám kolem malé - rok a půl, k tomu pes, domácnost… No stojí to za to. Už se těším až konečně porodním. Mám termín 11.3. Nejvíc mě bolí záda, křeče do noh mě taky chytají - pomáhá magnezko. Taky jsem to měla v prvním těhotenství a po porodu tohle přešlo a zase se dostavili jiné neduhy ![]()
Zavinovačky mám čtyři a vzhledem k tomu, že malá byla docela blici miminko tak jsem je všechny využila. Teď u druhého samozřejmě nevím, každé miminko je jiné.
Podložku do kočárku jsem měla ale ne kvůli nehodám - nikdy se nic nestalo, ale spíš aby to měla malá měkčí.
Stejně je ještě děcko ve fusaku - nebo alespoň v zima, podzim, jaro a pokud by se poblinkalo tak to stejně bude všude ![]()
Jinak už mám na malého vše takže opravdu jen čekám na porod ![]()
Pořídila jsem si do kočárku oválný chránič matrace… uvidím, jak moc budeme kočárek používat a jak moc bude dítě blinkat atd… jestli bude potřeba to řešit víc.
Ale mám kočárek po 2 dětech a je uvnitř uplně čisťounce bílý a paní ho prý ani neprala (a nejspíš ani moc nepoužívala, nechápu, jak je jinak možný, že je tak čistý), tak se asi nemusí nutně zašpinit.
@anonymka0307 ja mam koupené prostěradlo do kočárku, víc sem neřešila.. a zavinocacku mám 1× rychlo a 1× klasiku perovou, tu mají prej nejraději
@lalouch tak jsem byla na testech jaterních, odpoledne to zas začlo svědit, že mě manžel odvezl znova. Játra mám ok, takže je to prý alergická reakce. Zašla jsem si rovnou do porodnice, kde se na mě podíval gyndar a udělal testy narozdíl od paní doktorky že včera. Takže mi řekl až si dithiaden vezmu.
@VeronikaBurdova3 tak to je dobře že jsi vpořádku…
ja jdu ve středu do poradny… Jsem zvědavá zda se malej otočil už jak má,,,
pred mesicem byl jeste konec pánevní ![]()
@Lussynda357 dcera před měsíce byla taky koncem pánevní a před 14 dny mi doktorka dělala utz a už byla hlavičkou dolů.
@Lussynda357 mala taky jeste pred 14 mela prdelku dole, ale zas je jeste dost casu.. dalsi kontrolu mam skoro az za 3 tydny, tak to uz se snad umoudri ![]()
@anonymka0307 ja mam 1 perovou jeste po malem + objednano šití 1 rychlozavinivacky i s hnizdeckem…rychlozavinovacku po malem chci nechat v kocarku jako podložku, pokud pujde hezky vyčistit.
Tento tyden jsem se pustila do prani vecicek konecne, jeste to vyzehlit
a neco růžového dokoupit. Veci po malem je mi hrozne lito vyrazovat, treba z Hm/lindex nejde ani poznat ze byly nošené, ale clovek chce priste pro tu princeznu neco nekluciciho
tak jsem nechala bile/hnede/sede neutrál a uplnou klasiku klucici asi podaruji..
@urbaník my jsme uz pri prvni skoro vsechno oblečení podedili, takze jsme neutratili skoro nic a jak říkáš, vetsina veci vypadala jak nove..i klučičí hadriky mala nosila, protoze se mi strašně libily
ted cekame zase holcicku, takze to opet vytahneme ![]()
Musis najit nejakou mamu, ktera to ma opacne nez ty - první dite holka a ted ceka kluka, at muzete provest vymenu hadriku ![]()
Ahoj holky, také rodím v březnu
Už jsem nastoupila na MD a pročítám tu Vaše příspěvky. Kdyby to šlo, pracuji až do porodu. Koukám, že většina z Vás už má vše nakoupeno. Mě ještě pár věci chybí. Hlavně nemám vůbec připravený dětský pokojíček. Vy už máte vše ve skříních a poličkách?
@Zamilovanakarolinka ahojky:). Já mám vše zatím b záložkách, rekonstruujeme a pokojik se teprve maluje a tento týden budou podlahy
. Takže jsem zatím nic moc nakoupila, ale dělám si rozhled:)