Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud už je to se zahou nesnesitelné můžete Omeprazol. Je to na předpis a fakt to pomáhá. Mě už bylo z rennie i blbě a Omeprazol jsem si vzala cc čtyřikrát a zatím je to O. K. Jinak se říká že pomáhá i zázvor, ale ten já teda nemůžu. Hrozně mi z něj buší srdce ![]()
@Sisa6 Já ho beru hned od začátku co jsem zjistila že jsem těhotná. Obsahuje i B komplex, kyselinu listovou a cecko. A určitě ho budu zase brát i nějakou dobu po porodu.
@VilikMaja Omeprazol je bez předpisu
kupuju si ho na reflux.
@LBL fakt? Tak proč mi v lékárně řekli že prý je na předpis
tak děkuji za info
@LBL
My ho v praci psali teda na predpis ![]()
Ale koukala jsem, že jsou i generika, která jde vážně koupit volné v prodejně bez předpisu. ![]()
@Veruuunecka Jj, i mne se začátku, ale prý ta slabší si mohu koupit bez předpisu. 🤷🏻♀️ A od te doby to tak dělám a na reflux skvěle funguji.
Ahoj holky
Stalo se Vám že Vás začala svědit kůže jako prase úplně zarudlé místa a občas Vás to probudilo v noci?? Já to mám teď a včera jsem jela už i na pohotovost, doktorka to vyhodnotila jako alergickou reakci na citrusů což je pravda, že jsem jedla a napsala mi dithiaden a nejsem přesvědčena že bych ho měla užívat proto se teď mají pudrem a čekám až v pondělí se zeptám svoji gynekoložka.
@VeronikaBurdova3 ja jsem mela v prvni tehotenstvi svedeni celeho tela, hned mi doktor delal jaterni testy, protoze by to mohl byt průšvih..ale nemela jsem zadnou vyrazku, nic, proto to bylo podezrele..jatra jsem mela v pohode, asi za tyden to prestalo..
Jestli nechceš ty leky, co ti napsali, tak me napadaji fenistil kapky (jsou i na koprivku a alergicke reakce)..davaji se i miminkum, tak by asi nemely byt nejak agresivni..nebo na alergii zyrtec, ale ten nevim, jestli se muze v těhotenství..
@Broubrou v pondělí mi brali krev na krevní obraz, tká tam by se snad něco našlo ne kdybych měla něco s játry?
@VeronikaBurdova3 jj,to snad jo..ale nejsem si jista, kdy se ten problem s jatry odrazi na tele, urcite to na gynde rekni..ale jestli mas vyrazku, jak pises, tak bych se tech jater nebala..to fakt muze byt alergie nebo koprivka, v těhotenství ti muzou delat problemy veci, ktere driv byly v pohode..
@VeronikaBurdova3 otázka na co ti to brali. Po 30tt se bere krev na železo
@VeronikaBurdova3 no ani uplne ne, je potreba rozsirenej odber krve na jaterni enzymy, myslim, ze to ve standardnim krevnim obrazu neni (aspon ja to tam nemela a v porodce mi delali ty jaterni testy, kdyz jsem mela podezreni na problem s jatry)
@lalouch a jak To to dopadlo. Já se taky bojím abych neměla problémy s jatry
@lalouch hlavně to svědění mi začlo předevčírem v noci včera celý den klid a pak vecer po koupeli jsem se celá osypala,,podpaží, ruce, za kolenem ten důlek, byla jsem na pohotovosti tam mi řekla že to je reakce na citrusy, protože teď jako docela jim pomeranče, mandarinky. Napsala mi dithiaden, ale nejsem přesvědčena že bych si ho měla vzít abych neublížila malé. Přijela sem domů a namazala si ty místa pudrem a ulevilo se mi, ale v noci kdy jsem šla na WC jsem to měla najednou na nártu a kotníku tak jsem hned mazadla. A ráno ani stopa, ale teď zas cítím takové stipkani