Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Callista aha, to o tom cipku jsem fakt nevedela ![]()
no ja mam bricho tvrdy skoro nonstop, obcas mam i v podbrisku divny pocit, tak mozna to obcas poslicek je ![]()
Dnes jsem byla na utz ve 32tt, mala 1914g
K cukrovce se mi jeste pridala tříselna kyla s anémií ![]()
Tak jedine pozitivum ze mam nahore 5kg a nejde to výš, vsechno si ukládá mimco ![]()
Vysetreni opět nic, v 36tt jdu na streptokoka tak uz me snad i zkontroluje cipek a hrdlo ![]()
@urbaník ta anemie je casta v tehu a v pohode, taky mam ![]()
triselna kyla se udelala z tehu?
nezvedala jsi neco tezkyho?
@Lela23 Hele mě u první odešla zátka asi měsíc před porodem aja to Teda nějak neřešila. Kontrakce jsem neměla, malý se normálně hybal tak jsem neviděla důvod někam chodit. Je teda pravda, že „moje zátka
“ nebyla do hnědá ale normálně čirá. Pokud tě to hloda, zavolej doktorce a ona ti určitě řekne jestli se u ní otočit. ![]()
@lalouch Anémie je v tehu častá, ale dávejte si holky pozor - ja jsem měla i u první a přesto, že jsem zobala železo po porodu jsem měla takový nedostatek, že se to hodně podepsalo na mém zdravotním stavu. První den po porodu jsem nebyla schopna se o malou postarat jak hrozně se mi motala hlava a bylo mi na omdleni. Chtěli mi dát transfuzy ale já husa ji tehdy odmítla. No ještě asi půl roku po porodu jsem byla v důsledku toho absolutně vyčerpaná, bílá jak stěna, pořád se mi motala hlava, bylo mi na omdleni a hucelo mi v uších. Teď podruhé mám železa dvojitou dávku tak se modlím abych nedopadla stejně.
@VilikMaja tyjo to nezni moc dobre :/ co beres? ja dostala sorbifer durules, ale s bledosti, unavou a omdlivacima stavama
to zatim moc nepomohlo, ale mozna to mam taky nizkym tlakem ![]()
@urbaník take mam malo železa mela jsem to v každém tehotenstvi… Beru tardiferon 1× denně… Ale mzitky a motani hlavy mám pořád… A to uz ho beru 14 dnů 😳
@VeronikaBurdova3 lokální anestezii podstupuju pravidelně u zubaře. Dáváme dohromady zuby zrovna co jsem těhotná
je to lokální, buď v klidu
Me teda dělá klasický železo špatně - je mi po něm na zvracení a bolí mě břicho. Takže beru Floradix který je přírodní a ten je za mě super. Teď před porodem si zase dávku navýším - jsem tak domluvená i s lékařem. Takže běžně se užívá 1tb denně teď začnu brat dvě - jsem 34 tt tak už to je za pár. A tlak mám teda taky nízký, ale na to nic moc nepomůže - trošku ho zvýší sladké ale to mě zase pálí zaha
![]()
@lalouch nechapu kde jsem k te kyle prisla ale nic neobvyklého jsem nezvedala a mam tam bulku asi mesic, takze tezko rict, cetla jsem ze se to v tehotenstvi obcas udela a po porodu se vstřebá, ale mam to sledovat aby se mi neuskrinula ![]()
@Lussynda357 taky mi dal Tardyferon, snad mi o nebude delat zle. Brala jsem neco i u prvního a prvni den po porodu mi bylo hodne zle, asi z nedostatku..ale na transfuzi to nebylo tak uvidim ted.
Jinak se mi ted taky porad toci hlava a mam takove divne slabosti tak mozna v kombinaci s nízkým tlakem to dela paseku..
@Lussynda357
Já se taky hlásím k Tardyferonu. Mám ho už od prvního vyšetření krve a nemám s ním problém. Jen beru ještě prášky na štítnou žlázu (snížená funkce léééta) a v příbalovém letáku jsem se dočetla, že tyhle dva prášky se oba mají brát na lačno a asi ještě hodinu od sebe. Tak mi gynekoložka poradila brát Tardyferon večer před spaním (na lačno), že se to ofiko neuvádí jako možnost, ale nevadí to a lépe se to i snáší..:)
@yareah
Děkuji za uklidnění. Už mě dělá nervózní všechno skoro par týdnu před koncem.
@achaja to mam stejne s tim sorbiferem, ze na lacno, ale taky beru rano euthyrox, tak si davam zelezo na noc, doufam, ze trochu ucinkuje i tak no ![]()
@lalouch Já to mam ofiko doporučené od gynekoložky a od září beru ráno Euthyrox a večer železo a ani na jedné krvi (gynda/štítná žláza) si nestěžovali:D
Ještě že nemáme další prášky na lačno, to bychom se museli budit někdy ve 3 ráno a dávat si ho:D:D
@VeronikaBurdova3 to chápu, mě jen zubařka řekla že teď ke konci to nebudeme přehánět, ale zítra jdu a za týden zas
pak už na to prdime asi ještě uvidíme.
Já teď řeším každou bolest břicha, průjem, zácpu atd zas ![]()