Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@VercaHav. Ja doufám samozřejmě, že ano..jen to ti nikdo teď neřekne-muj nazor tedy ![]()
@LBL no to bude ale super dárek k narozeninam
dřív jsem se toho bála víc, teď se spíš bojím abych to stihla zpátky do práce a nebylo mi zle u řízení ![]()
@Lily-of-the-valley hlavně, at ten první vyjde OK, at si muzu dat večer chlebicek 😂
Ahoj maminy, mám doma holčičku 2,5 roku a teď čekáme 19.3.2021 druhou holčičku
budeme se stěhovat do Velkého Oseku, tak kdyby tu byl někdo poblíž, tak určitě napiš ![]()
Ahojky holky
jdu si pro radu, mám taky TP březen, aktuálně jsem na konci 29tt a poslední dva dny mi přijdou pohyby bolestivejsi 😔 cítím malou hodne dole, a ty kopance dost bolí, občas mi přijdou i takový jiný než byly předtím, teď si je ani moc neuzivam jak me to bolí, mate to taky některá? 🙈 do toho mám problém s plynatosti, tak mi napadlo jestli to s tim nemůže nějak souviset…každopádně jako prvorodicka se bojim aby s malou v brisku bylo vše Ok… děkuji za odpovědi ![]()
Holky, já vám normálně závidím tu mateřskou. TP mám 8.3.2021. Ještě 18.2. mám pracovní jednání a další hned na konci března. Vyhrožují mi císařem, jsem 31+6 a mimčo má přes 2,2 kg, tak se bojím, jestli se stihnu aspoň trochu zahojit, než se budu muset vrátit do práce. Hlídání nemám, budu chodit s miminem, nedá se nic dělat.
Už teď jsem strašně unavená, nejradši bych furt jen spala. Přibrala jsem skoro 5kg a je to strašně znát - nejsem zdaleka tak svižná a rychlá, jak jsem bývala…
Tak jsem si povzdechla, zpátky do rachoty.
@Marťa977 ahoj, taky jsem cca před 14dny měla něco podobného, plynatost mi teda zatím zůstala, což je děs, ale pohyby už jsou zase nebolestivé a mírné, když jsem byla na kontrole, tak doktorka říkala, že je vše v pořádku, že se prostě jen více hýbe nyni jsem v 31tt
určitě se nestresuj, jen je miminku asi v bříšku trošku těsno
určitě je vše v naprostém pořádku ![]()
@Isabellka2018 Jé tak děkuju za uklidnění, doufám že to bude zase brzy v normálu. S tim nadymanim je to hrůza fakt 😃 bolí mě snad každý pohyb i když jdu spát tak přetáčení z boku na bok je silenost 😂
@Anonymní píše:
Holky, já vám normálně závidím tu mateřskou. TP mám 8.3.2021. Ještě 18.2. mám pracovní jednání a další hned na konci března. Vyhrožují mi císařem, jsem 31+6 a mimčo má přes 2,2 kg, tak se bojím, jestli se stihnu aspoň trochu zahojit, než se budu muset vrátit do práce. Hlídání nemám, budu chodit s miminem, nedá se nic dělat.
Už teď jsem strašně unavená, nejradši bych furt jen spala. Přibrala jsem skoro 5kg a je to strašně znát - nejsem zdaleka tak svižná a rychlá, jak jsem bývala…
Ja mam taky tp 8.3., ale mimco v 30+2 melo 1446g
roste cca 200-250g tydne ted, takže budem asi kolem 1800g teď
na mateřský ještě nejsem, můžu nastoupit zítra, ale půjdu až 25.1., stejně je vše zavřené a nikam se nesmí a ja jsem na neschopence
@Anonymní píše:
a proc si nevezmes volno?
tahle rozhodnuti jsou snad jen na nas, pokud se citis vycerpana, mela bys volno zvazit kvuli zdravi tvemu i miminka
i kdybys kvuli tomu volnu mela prijit o nejake penize, obchody,… ale je to na tobe ![]()
@Isabellka2018 škoda že ještě nebydlis na jižní Moravě ![]()
@Marťa977 taky… Bolí mě snad každý pohyb mimca. Malá je dole a mám tlaky na spodek že mam dojem že musí vypadnout
ale není se čemu divit. Mimco kilo a půl, děloha, voda, placenta atd.. to něco váží ![]()
A vůbec.. není tu někdo z jižní Moravy? ![]()
@Marťa977 ahoj já začínám 30tt a už asi týden mě hodně bolí pod zebry na právé strane a je to teda hodně nepříjemné ![]()
@Terez097 to mam uz par tejdnu, okopava me tam nozickou, vzdycky ji nejvic narve do
mista, kde byl zlucnik
boli to fest, ale lepsi se to mi prijde.. nebo jsem si zvykla ![]()
@lalouch píše:
a proc si nevezmes volno?
tahle rozhodnuti jsou snad jen na nas, pokud se citis vycerpana, mela bys volno zvazit kvuli zdravi tvemu i miminkai kdybys kvuli tomu volnu mela prijit o nejake penize, obchody,… ale je to na tobe
Nejde to. Těžko to tady dopodrobna rozebírat, ale fakt to nejde. Není, kdo by to za mne převzal, nejsem zaměstnanec, ale objem práce a termíny si bohužel neurčuju sama. Plus zákonná úprava vztahující se k mému povolání plus nemožnost pozastavit či zrušit datovku…
Zvládnu to, ostatně jako vždycky všechno, jen jsem si fňukla. Budu mít volno, snad až deset dní v kuse kolem termínu porodu. Plus naštěstí mohu cca 60% práce dělat z domova. Bude to dobrý…