Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak mi ted volal doktor ze mam fakt tehotenskou cukrovku, hodnoty mi nerekl a ja se radsi ani neptala
jen ze nalacno dobre ale po tom piti to přeskočilo hranici, tak se mam zrovna objednat do DIA amb. cele toto tehotenstvi mam nejak vsechno spatne..navic vcera jsem byla jeste na jeden screeningu ve 26tt a prislo ze ma mimco pravou ruku oproti druhe hrozne tlustou, i na fotce to vidim, myslíte ze to muze jen nejak utz zkreslovat
zeptam se na to sveho gynekologa pri kontrole ale jsem uz uplne na nervy ze vseho ![]()
Ahoj, ráda vám sem dám inspiraci na téma VÝBAVIČKA , třeba to některé z vás pomůže. přeji klidné těhotenství a veselé Vánoce
![]()
@urbaník na test na cukr jsem tentokrát byla třikrát - dvakrát jsem měla hned poprvé hraniční hodnoty a teď na potřetí úplně v pořádku. Kolikrát jsi byla na testu ty? Hodně teda záleží na gynekologovi jak k tomu přistupuje. Třeba jsi měla taky jen mírně zvýšeny.
A s tou rukou ti teda nevim - gynekolog ti na screeningu nic neřekl že by bylo něco v nepořádku? Přece by řekl, že je něco špatně ![]()
@urbaník budov klidu. Ja měla hodinu po vypití zvýšený. První týden jsem se měřila každý den hodinu po hlavním jídle. A teď se musím takto měřit 2 dny v týdny. Když se vyloženě nějak nepřijím. Např. Tolik brambor, že můžu prasknout, tak jim. Cokoliv. Jediné co jsem omezila jsou sladké nápoje ( i paní doktorka říkala, že to dělá moc)
pokud to je jen mírně zvýšené, tak budeš mít asi omezení, ale žádnou nizkosacharidovou dietu.
to je ale v případě, že jsi to měla mírně zvýšené. ![]()
@urbaník a pozor na mlíko na lačno, může po nem vylítnout, má dost na 100ml
já to změřila a bylo potom ok, ale většinou to všem vylítává
@VilikMaja ja byla 2×. Poprve zvýšení na lacno tak se nepokračovalo. Podruhe na lacno dobre ale potom to vyletelo.
Nene doktorka k tomu nic nerikala, jento primářka, odbornice tak by si snad vsimla. Ja se blbec nezeptala, ale ja ted silim ze vseho uz ![]()
Ahoj holky,
taky se přidávám do diskuze:) Mám termín 21.března a zatím mi to vše přišlo dost vzdálené a že mám na vše dost času. No, tak ten pocit už nemam:D
Jinak těhotenské cukrovce jsem utekla tento týden. Měla jsem na ranní hodnotu 5.2, ale na glukometru doktorce vyšlo 5.0, proto mi test dodělali a ostatní hodnoty byly naprosto v pořádku. Tak mě tento týden ještě vzali krev na lačno na gyndě a měla jsem 5.0, takže nikam nemusim. Ale už jsem si o tom samozřejmě všechno načetla… Mám si jen hlídat trochu cukr a sacharidy, abych to zbytečně nepřeháněla:)
Ahoj holky, chci se zeptat.
Nevěděla sem, že se v těhotenství nesmí zázvor, a dneska jsem nevědomky vypila čaj se zázvorem a citrusy. Nepíši tam kolik je tam zázvoru, ale celý pytlicek má 1,75g. Doufám že se nic nestane.
Jaké jsou Vaše názory nebo zkušenosti?
V rozumném množství si myslím, že není problém, jím nějaký zázvor prakticky denně.
Kdysi jsem měla v čajovně zázvorový čaj a pak jsem schroupala i všechen ten zázvor v tom a to mi vyvolalo menstruaci o několik dní dříve, ale to už nepovažuju za rozumné množství ![]()
@VeronikaBurdova3 jeden čaj se nic nestane, asi bych ho teda denně nepila ![]()
@katka-365 no hned jak jsem to zjistila uklidila sem ho pěkně do skrinky
@VeronikaBurdova3
Občas si zázvor též dám, doporučuje se na nevolnosti a nachlazení, musí se ale hlídat rozumne doporučené množství, není to, že by se nemohl vůbec. Buď v klidu mimcu čaj určitě neublížil ![]()
Tak kdo to semnou má v plánu odstartovat?
Já termín 2.3.. ![]()
Kolik kg jste zatím přibraly? Já mám až doteď celkem malé bříško, nahoře mám 7kg.. čeká mě první porod a čím víc se to přibližuje, tím víc si uvědomuji strach ![]()
@Dede37 ja mam 3.3. ![]()
nahore mam presne 7 kg, ale bricho mam megavelky, asi tim, ze jsem sama dost mala.. ![]()
Nééé, půlka března a vůbec nevím, co mi tam dělá ten srpen
Schválně jsem hledala diskuze na TP březen a pak napíšu takovou blbost