Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@VilikMaja jestli tam máš nějaké pěkné kousky a jsi levná tak beru
![]()
Zbohatnout na tom určitě nechci, asi kus tak kolem 50 něco víc něčí min. Mám ty věci skoro nové, malá hodně věcí na sobě ani neměla protože je prostě nestihla vynosit a nebo měla třeba párkrát
bylo to první vnouce po dlouhé době tak všichni kupovali a já teda taky
teď už jsem poučena a na malého toho moc kupovat nebudu
![]()
Ahojky všem. Jsem 26+2 víte kolik má vaše miminko už?? Minulý týden jsem byla na vážení a malá měla 771g..
Aspin vím, že roste když mi pořád říkají, že bude menší, a roste Symetricky. Za což jsem rfa 😁
@VeronikaBurdova3
Já byla ještě na kontrolním ultrazvuku v 25+2 a mimi mělo odhad okolo 660 g…
Je už od začátku prý trochu menší, při první návštěvě u Dr. tam byly dva váčky…druhý se nevyvíjel. Mám trochu strach.
Já jsem zatím přibrala jen 3 kila a to až poslední měsíc. Myslím, že se nemusíš bát, je to v normě ![]()
V 26+1 měl malý 961 g…ale obecně bych se tím nijak zvlášť nestresovala…první měl taky tak nějak a narodil se s 2700 g v 38+2…odhady jsou jen odhady a pokud doktoři neřeknou, že problém, tak je to prostě dobrý! Můžeš zkusit dlabat nějaké těhotenské vitamíny…může (a nemusí) to miminku pomoct v nabírání
. Každopádně by to nemělo uškodit.
Syn mel v té době 800g, narodil se 12dni před termínem 2860g. Teď mi třeba neřekli velikost miminka ani jednou
vlastně ho ani neměří kromě screeningu. každé dítě je jiné, některé se rodí 2,5kg a některé 4,5kg. Takže každé může růst jinak a je to v pořádku
![]()
Přibírání v těhu je zvláštní. Zvážila jsem se a zjistila, že jsem za poslední měsíc nic nepřibrala, to mě trošku vylekalo, omezila jsem totiž sacharidy kvuli podezření na cukrovku a tak jsem asi jedla málo kaloricky. No a tak jsem začala jíst víc… a za 2 dny přibrala 2 kila
: D což nechápu, jak je možné, jím víc kalorií, ne objemu.
Takže jsem se pro změnu zase předběhla v té přibírací tabulce, takže se zase trošku krotím a čekám, až se zase týdny a kg sladí. Docela mě to baví/uklidňuje mít tabulku a jet podle ní. Že jako když já budu v normě, tak snad přece mimčo taky bude v normě.
@Callista to jsi jen natáhla víc vody, když si přidala víc jídla, + více objemu ve střevech
kolik máš nahoře, jestli se můžu zeptat?
@Callista ja bych ty tabulky nebrala moc vazne, vzdyt to uplne ignoruje pomery svalu/tuku atd.
mozna jako hrubej odhad..
ja bych podle tabulky mela mit 50.4 - 50.9, mam 48.5 a zatim nevypadalo, ze mimco strada ![]()
Ono to není, že bych jedla víc nebo míň, ale že jsem po nějakou dobu jedla víc zeleniny a méně příloh/sladkého, takže objem ve střevech by měl být stejný. Ale je mi to jasné, 8 kostek másla jsem nesnědla, takže to musí být něco spojeného s vodou. Spíš mě jen baví pozorovat jak se to tělo chová jinak v těhotenství, dřív mi váha takhle neskákala. Max. pokud bych nárazově šla silově sportovat a nahnala tím vodu do svalů.
Ale jsem ráda, že vidím, že když jím míň kaloricky, tak přestanu přibírat. Na začátku těhotenství jsem totiž asi měla trošku málo hormonů štítné žlázy a přibírala i když jsem moc nejedla a mimčo ještě bylo prťavé. Nebaví mě nemít nad svojí váhou kontrolu.
@lalouch
Koukám na tabulku přibírání v těhotenství a ta se poměru tuků/svalů netýká. Spíš tipuji, že by na to měl mít nějaký vliv výška ženy, že přeci jen vyšší žena přibere o trošku víc než malá, protože má tak nějak víc té tkáně na břiše. Ale asi ne o moc.
https://www.jaknamiminka.cz/…gravidogram/
Teď mám 5,7kg nahoře (24+0).
@Callista no právě, ty přílohy-sacharidy dobře vážou vodu, hodně jsem to sledovala, když jsem dost cvicila a chtěla nabrat svaly a vyplnit, „stačilo“ přidat víc příloh..tak to más krasny přírustek si myslím..