Termín porodu březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4280
31.12.20 11:11

Já to budu spíš uzavírat :D termín podle ovulace mam 28.3., podle datovacího skenu 25.

Ale už jsem teda nabrala 8kg, poslední dobou je můj metabolismus ve stylu:

„Ooo, kalorie, ta by se mohla hodit, tu musíme uložit!“ a i když nejím nijak moc, lepí se to na mě :? Takže můj sen o tom, že přiberu jen 12kg, se mi začíná nějak vzdalovat.

Břicho v první den 3.trimestru bylo takovéhle, což je asi průměrná velikost? Nevím, nemám srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
31.12.20 13:38

Zdravim koukam. Že vas tu zbylo par..ostatni se asi přestěhovali do uzamcene mistnosti 8). To jste tady sami hubenouri ja nabrala 20 kilo ale jsem po ivf a hodně jsem nabrala pri léčbě hormony a kortikoidy… Ted už posledni 2 mesice mam tak 1,5kg za mesic… Břicho mam velky jak kdybych tam mela miminka tři. Ale je tam jen jeden… Kolik ma odhadem mi dr. Řekne ve stredu to jdu na utz. Ve 30 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
31.12.20 13:47

@Lussynda357 ja jsem taky po IVF a šla jsem do toho už mimo můj komfort 59kg,.. ted jsem 31tt a mám +8kg, poslední 3 týdny váha stojí, předtím taky 3 týdny byla stejná..ale pak byl klidně týden, kdy +1,5kg 😅 včera 3screening a malý 1446g a ani hlavou nahoru, ani dolů, ale rovnou na storc 🙄 🥺 snad dostane rozum a sjede dolů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
31.12.20 15:37

@Lussynda357

Jsem ve 2 uzamčených skupinkách a nemůžu říct, že by to tam teď nějak jelo, spíš takový vánoční útlum tam je, asi jak všichni chodí po návštěvách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
31.12.20 15:50

Ja mam termin az 24.3. podle utz. Nejdriv jsem dost pribirala, ted to jde diky tehu cukrovce trohu dolu, momentalne + cca 6kg. Ale bricho dost velke, mala taky. Ted jsem byla na kontrole 28tt a odhad 1144g 8o

Prosim, pořizovala jste některá hnizdecko do postylky? Mate nejake osvědčené? Nejraději bych od nekoho kdo šíje, nez ali, malvik nebo tak.
A zvažuji koupi lehátka babybjorn, dost dobre ohlasy i se mi moc libi, akorat mi prijde zbytecne drahe, tak se asi poohlednu nekde z druhe ruky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
31.12.20 15:58

@urbaník

Díky za připomenutí, uplně jsem zapomněla, že jsem chtěla hnízdečko… ale mám nedůvěru k těm kupovaným (dávaj do toho chemikálie, aby byly nehořlavé) a šít neumím, tak jsem se rozhodla koupit si jen bavlněný potah na hnízdečka a vycpat si ho nějakou bio výplní.

Ale lehátko jsem si teda pořídila uplně nebio, ale líbí se mi, že to umí samo houpat, snad bude malej milovat technické vymoženosti stejně jako tatínek :lol:

https://www.babydracek.com/…a-s-lehatkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
31.12.20 16:04

@urbaník koupila jsem hnízdo i babybjorn..oni se pak zas dobre prodávají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
31.12.20 16:18

@urbaník ja jsem si nechala usit set do postylky s hnizdem u Mraky polstarku (najdes na fb nebo ig), zatim ho teda nemam, ale snad bude kvalitni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
31.12.20 16:53

@katka-365 ja byla ve 27+0 na kontrole a malej uz byl hlavou dolu ale dr. Rikala ze se jeste muze 10× pretocit jinak 🤷‍♀️ 😃ja tedy doufám ze uz vydrzi do porodu a nikam se otáčet nebude… @Callista aha tak asi se rozjedou zase po novem roce 😃jinak Moje kamaradka porodila 26.12.o 14 dnu driv… Zavidim ji ze to ma za sebou… Kdyby se malemu chtelo taky o 14 dnu driv tak bych se asi taky nezlobila. Jak sem hodne nabrala tak me brutalne boli kycle a zada :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
31.12.20 16:59

@Lussynda357 to jooo to právě, ze ještě x krat můžou..ale můj si leží jako na plazi..takže sem se nehla z levého boku a domlouvám :lol: ale co, bud a nebo..asi k tomu ma duvod..nebyla bych první ani poslední, uvnitř ho nenechaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
31.12.20 17:02

@Lussynda357

Asi záleží, kolik mimčo má. Já se narodila o 2 týdny dřív a měla jsem 3,6kg… takže už jsem byla „dopečená“, ale u menších miminek je asi líp, když tam pobydou celou dobu, pokud teda je placenta ok. Ale u svého drobka taky nečekám, že by byl malý, tak bych se nezlobila, kdyby chtěl ven dřív, hlavně aby pak nenastal ten stres „jak ho dostat ven bez vyvolávání“. Ale prvorodičky prý obecně spíš přenáší :think:

Poslední dny sleduju, kde mi kope, a otáčí se mi snad každý den, někdy kope „do dna“ a někdy nad pupíkem. Tak snad mu včas dojde který směr je ten správný :)

Zatím nějaké extra bolesti nemám, trochu stydká spona, někdy kyčle… tak jsem napnutá, co se rozjede později. Nejsem v téhle oblasti uplně nejzdravější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
31.12.20 19:41

@katka-365 to určitě nenechaji nchaji 😃 @Callista no ja rodila prvniho syna 39+0tt 3950 g a 54 cm 😃 😃 😃 kdybych prenasela nebo rodila v termínu tak me asi roztrha na cimpr campr 😃 😃 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4612
31.12.20 20:17

Ja budu taky asi jedna z poslednich breznovych, pokud se malej nerozhodne jit driv, TP mame 29.3. :) jinak vaha mi leze nahoru minimalne, momentalne mam +2,5 kila, ale drzim dietu kvuli tehu cukrovce a mam dost pohybu, takze ono to asi ani nema jak jit nahoru. Nam vse sije manzelovo mamka, hnizdecko, mantinely, obal na ockovak, povleceni, kojici polstar… :mrgreen: takze to bude hezky sladene a moc se na to tesim.
Lehatko Babybjorn mam v planu poridit z druhe ruky, ale az pozdeji, nemam v planu ho pouzivat hned.

Hezky zbytek roku vsem! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
31.12.20 20:51

@katka-365 mela jsem syna v pricne poloze asi do 36tt a pak se srovnal hlavickou dolu. Nakonec teda byl stejne cs, ale ne kvuli poloze. Jeste maji spoustu casu se pretacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
31.12.20 21:49

@aprilma ja taky doufám, cas ma..končím 31tt.. :palec: jako nehroutim se z toho, samozřejmě, že by mi bylo milejší, kdyby řekl, že je otočeny už..ležet jen na leve straně se nedá, bolí mě pak cela ruka, rameno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí