Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Callista spis mi jde o to, ze to
nezohlednuje treba o kolik svalove hmoty zena behem tehu prijde… jinak ja pouzivam kalkulacku, ktera se na vysku a vychozi vahu pta… celkem mam nahore asi 5,5 kg a jsem 27+1, tak snad v pohode ![]()
Já mám nahoře 4kg celkove, ale vážně záleží na tom co fakt jim pak ta váha skáče i o dvě kila nahoru dolu, podle vody v těle. Celkově záleží na konstituci ženy, jejím metabolismu a spoustě dalších a dalších faktorů, které to ovlivní, pro někoho bude zdravé přibrat 12 kg pro někoho 8kg a tak různě ![]()
Holky já mám nahoře 5 kg (dle průkazky). Ale asi to bude spíš 6-7 kg, protože pak jsem zhubla, jak mi bylo blbě. A ta první váha nebyla úplně moje obvyklá.
takže řekněme těch 6 -7 kg. Tak to celkem ujde
malá má 867 g
paní doktorka řekla, že pohoda v normě (do průkazky mě napsala 25+4 - na měření 26+2). Takže pohůdka
Malá už nás vytlačuje ze skříní
Další kontrola 29.12. a poslední screening u mé gyndařky
no a po Vánocích už jen týden do práce a pak mateřská. No jsem natěšená jako blázen
![]()
@Janulita94 krasny
taky uz se tesim na volno v lednu, i kdyz asi pujdu az po 2 tydnech, musim jeste predat praci novemu cloveku, kterej zacne az od ledna ![]()
na druhou stranu tym mam super, tak by to zvladli i sami… tak jeste uvidim
@lalouch
já jdu 11. Hned jak to jde.
v práci se stejně budu jednou týdně vyskytoval, tak co
dneska je asi blbej tlak a je mi nějak blbě ![]()
@Callista
To pribirani v tomto krásném období tolik neřeším. Jsem už podruhé těhotná a vím že naposledy, takže si to užívám. Navíc pani doktorka mi ani nedoporučovala s nějakou dietou nebo něco omezila, protože mimčo bylo malé, tak sem o trošku zacla víc jist. A teď jsme v průměru 😁.
U 1syna jsem nabrala 12kg do 35tt, rodila sem předčasně. Teď jsem 27+3 a mám 11kg nahoře. Teď stejně toho moc nesmím, protože i malá porce mě zasytí jak je malý prostor na jídlo. 😁 Doufám že ty kila půjdou snaž dát dolů jako u syna.
@Lela23 píše:
Ahoj jsem v týhle diskuzi nová 😁
Chtěla jsem založit vlastní téma ale pak jsem viděla že už tu takové je 😁
Jen jsem se chtěla pobavit s ostatníma maminkama co také čekají mimčo v březnu 2021 😊
@Lela23Ahoj, já mám úplně stejný termín, jako ty
Výbavičku máme až na drogerii tak nějak komplet. Něco koupené fungl nové, hlavně oblečení, něco z druhé ruky, něco darované. Včera jsme se byli podívat na kočárky, tak už máme favorita…tak uvidíme.
@Lajdus
Kosmetiku už mám ale ještě budu kupovat nějaké plenky do zásoby ať mám na začátku klid od toho ![]()
Nedávno mi přišli látkové plenky, dečka do kočárku
, taková ta spirála do kočárku jak na tom jsou hračky a osusčka ![]()
Občas si říkám: tyjo už mám asi všechno
No a pak si vzpomenu na další věci bez kterých by se “určitě malý neobešel”
![]()
Teď už to není takový to stresový období :co všechno musíme koupit a hlavně aby jsme na něco nezapomněli atd ![]()
Teď si to už víc užívám když vím že máme ještě dost času a všechno potřebné už máme ![]()
Zdravím holky 🙂 také mám TP březen 2021 je to mé první těhotenství, s přítelem se moc těšíme jen se docela děsím porodu, jak to máte vy? 😊
@Gthb desila jsem se hodne, ale ted se snazim hodit do klidu, protoze nejak toho drobecka na svet privest musim a stres je to posledni, co nam pomuze… dost mi pomohla kniha Hypnoporod, dava mi nadeji, ze to nejak zvladneme, i kdyz ja se urcite nestihnu dostatecne pripravit, co se tyka nejakych relaxacnich technik, protoze je to v mem pripade o kompletni zmene mindsetu, coz jeste potrva…
@Gthb já se bála cely první trimestr, až mě to zaskočilo, probrečela jsem kvůli tomu několik dní, ale postupem času se to zlepšovalo a teď to nějak neřeším, teď řeším vybavičku a tak, tak na plašení o porodu není ani čas
Po dlouhe dobe zase vsechny zdravim. Vubec jsem ted nic nestihala, takze ani nemam doctene, co se tady řešilo.
Uz jste byly na oGTT? Mne vcera vzali krev a nedali mi vypit ten nápoj, ze mam cukr o uplnou banalitu zvýšený a pres tu hranici proste nemuzou jit. Pristi tyden jdu znovu a kdZ bude zase vyssi tak dia ambulance
jsem z toho vynervana, porad neco spatne a neumim si predstavit ze bych mela drzet nejakou dietu. Takove chce jsem asi nikdy nemela jak ted ![]()
@urbaník tak to jsme na tom s tím Oggt stejně
Včera jsme z toho byla celkem špatná, teď už jsme taková smířená
.. jen mě štve, že když to bude pozitivní, tak u dalšího to znamená dieta už od začátku ![]()