Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mámna Vás takový intimní dotaz.Jsem ve 25TT
Jaký máte názor na sex v těhotenství??
Já jsem první 3 měsíce sex mít nemohla doktorka Nám to ani ne zakázala, ale že se nedoporučuje, tak jsme to s manželem vydrželi, pak ale začlo rust bříško a nějak jsme tomu sexu nevěnovali pozornost, poradili jsme si vždy jinak. Před 5 měsícem jsme to už oba nevydrželi a vlítli na to, samozřejmě žádná divočina, ale manžel se bál aby se nic nepokazilo, protože před 2 rokama jsem přišla o miminko v 5 měsíci. A ted po měsíci a pul jsme na to vlítli znova a manžel se hrozně bojí, že se něco podělalo. Já doufám teda taky, že je vše OK, po styku mě nic nepálelo, žádný obtíže jsem nezaznamenala, ale pro svuj klid mohli byste mi napsat nějaké Vaše zkušenosti??..Díky moc:)
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Já jsem první 3 měsíce sex mít nemohla doktorka Nám to ani ne zakázala, ale že se nedoporučuje, tak jsme to s manželem vydrželi, pak ale začlo rust bříško a nějak jsme tomu sexu nevěnovali pozornost, poradili jsme si vždy jinak. Před 5 měsícem jsme to už oba nevydrželi a vlítli na to, samozřejmě žádná divočina, ale manžel se bál aby se nic nepokazilo, protože před 2 rokama jsem přišla o miminko v 5 měsíci. A ted po měsíci a pul jsme na to vlítli znova a manžel se hrozně bojí, že se něco podělalo. Já doufám teda taky, že je vše OK, po styku mě nic nepálelo, žádný obtíže jsem nezaznamenala, ale pro svuj klid mohli byste mi napsat nějaké Vaše zkušenosti??..Díky moc:)
Sex v těhotenství je naprosto běžný a normální - pokud nemáte rizikové těhotenství můžete klidně každý den ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Pokud se netlačí na bříško nebo nenaráží do čípku tak u nerizikového těhotenství je sex ok. Mám jen dojem že se ve 3.trimestru nedoporučuje ejakulovat dovnitř, může to podporovat to začátek porodu, pokud k tomu má někdo nakročeno. My to teda pro jistotu nepouštíme dovnitř ani teď.
@Anonymni
nam pripada sex v tehu ok, mela jsem
to teda zakazane nejak mezi 16-19tt (kvuli tvrdnuti a placente nizko), ale pak mi to zas povolili (i kdyz bricho tvrdne furt a po orgasmu hrozne)… zatim jsme ani neresili “kam s tim”, ale asi brzo zacnem, abychom neriskovali predcasny porod…
ale ono pri tom mimcu pry neni jak ublizit, pokud nedelate teda divne polohy, kde by se tlacilo na bricho a pokud treba nemas placentu moc nizko, kratkej cipek a jinak obecne nakroceno k predcasnymu porodu ![]()
Ahoj jsem v týhle diskuzi nová 😁
Chtěla jsem založit vlastní téma ale pak jsem viděla že už tu takové je 😁
Jen jsem se chtěla pobavit s ostatníma maminkama co také čekají mimčo v březnu 2021 😊
Jsem prvorodička takže trochu strach mám z toho že nevím do čeho jdu ale i tak se už strašně moc těším.
Zajímalo mě co vy třeba už máte pro miminko přichystané a tak 😊
TP 22.3. 2021
Ahoj. Mám termín přelom února/března Čekám až otevřou obchody.
Zatím mám jen oblečení do 3. měsíce a pár drobností.
Kamarádky mě straší, že jsou dlouhé dodací lhůty na kočárek, nábytek. Že můžu porodit dřív…
Do toho hledáme větší byt ke koupi, chtěla bych se v lednu stěhovat. Ale žádný vhodný jsme zatím nenašli, všude je to buď malé, nebo je potřeba rekonstrukce…je jich teď málo na výběr ![]()
@Arianna007 no, my kupujeme barak, smlouva o smlouve budouci kupni podepsana presne pred rokem a v baraku porad nejsme a rozhodne ani v lednu nebudeme (dodaci lhuta/vyroba kuchyne a tak), tak jen, ze asi neni dobre spolehat na stehovani v lednu
urady se ted taky nepretrhnou, takze pokud neberete za hotove, muze se to protahnout…
@lalouch
Já mám skromný požadavky, byt 3+1 aspoň 75 m čtverečních… klidně původní stav..ale tak aby se tam dalo bydlet hned a reko se dala naplánovat na léto kdy budu pryč.
@Lela23 ahojky, no co mám připravené jenom kočár schovaný u kamarádky, můj první syn koupil ségře overalek, a neodolala sem malému plysackovi. Jinak ještě nic nemám připravené, ale taky si už říkám že bych měla začít. 😁
@VeronikaBurdova3
Jeej to já jak čekám své první mimčo tak už mám věcí hodně 😁 troufám si říct že ještě par věcí a mám vše 😀
Kočárek mám také u kamarádky
Pro přebalovák si jedeme s manželem zítra
A v pondělí mi přijde set do postýlky 😁 ❤️️
Ahoj holky, tak já mám vše po prvním synovi, postýlka je složená, tu jsme ani nestihli rozlozit, jen ji dam pak trosku dokupy, prebalovak taky po synovi a obleceni víceméně taky, něco jsem ale nakoupila 😁teď už mě čeká jen nějaká kosmetika a plínky 🤣
@Lela23
Ahoj i tobě… Já mám taky termín 22.3., přesně na partnerovi narozeniny, tak mám nakázáno se trefit ![]()
Jinak taky první mimčo a s tou nervozitou tě naprosto chápu ![]()
A co se týče nákupů, tak mám zatím jen pár drobností jako dudlíky, látkové pleny, pár kousků oblečení, kterému jsem neodolala, ale jinak jsem rozhodnuta vše nechat cca na leden.
@Lukanela
Já mám hodně oblečení kvůli tomu že jsem skoro všechno dostala od kamarádky 😁
Látkové pleny třeba ještě vůbec nemám 😀 🤷🏻♀️
Já mám v podstatě všechno a nic
první je dcera - jak se malé narodí bude ji 18 měsíců a druhé bude kluk, takže mám samozřejmě základní výbavu ale růžovou klukovi dávat fakt nechci. Takže jsem vytridila takové neutrální hadřík, které mám pro malého. Budeme kupovat sourozenecky kočárek, ale až tak konec ledna začátek února a u známé mám pojízdný koš na miminko. Pokud byste měli zájem o oblečení na holčičku velikost 52 - 74 ráda prodám za minimální cenu
po malé mám tři velký pytle a teda nevím co s tím. Asi daruji do nějakého Klokanka, Chovanka a podobně ![]()