Termín porodu březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
870
12.12.20 05:30

@Terez097 @urbaník já ji mám pozitivní a zatím to omezení není tak velký, dávám si bacha na slazené nápoje, ty jsem odstřihla úplně a sladké se snažím omezit, ale není to moc velké omezení, jak jsem čekala (odvažování jídel a tak) :) tak se z toho nestresujte, tak strašné to není.

Jinak porodu se nebojím ( asi protože nevím, do čeho jdu :lol: ) :) říkám si, že ten jeden den nějak zvládneme všichni a pak už bude malá mezi námi :dance: s bolestí počítám. Ale asi to bude stát za to, když existují sourozenci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.12.20 08:52

@Janulita94 no já vím, že ji měla i moje sestra a ta si právě jídlo odrazovala.. A třeba ovoce že může jen ráno a takováhle věci.. a na to teda zrovna já moc nejsem se takhle hlídat, ale co bychom pro miminko neudelali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
12.12.20 13:55

@Janulita94 @Terez097 ja verim, ze kdyz jsem to mela tesne za hranici, tak to ted bude dobre, popripade jen minimální omezení sladkého. Spis se mi v teto dobe nechce chodit jeste navic na diabetologii. Uz toho mam od zacatku celkem dost, jak je porad neco spatne :roll:
Tim pádem jak me porad necim stresuji, nemam ani naladu vybirat nejake veci. Nebudu toho moc extra kupovat, mam hodne veci po synovi, ale tak proste pro tu holčičku neco clovek noveho potrebuje :) neustále me silene boli bricho, tak silene tehotenstvi jsem minule ani zdaleka nemela, ale zase maly byl neskutecne uplakane miminko, tak ted to snad bude naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.12.20 17:21

Já jdu na cukrovku ve čtvrtek, tak jsem zvědavá. Vždy jsem byla hrozně na sladké a na začátku těhotenství jako když utne a vůbec jsem na sladké neměla chuť, zato teď…doufám, že vyjde dobře, představa Vánoc bez cukroví, ale nedalo by se nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
12.12.20 18:02

@urbaník

Aha, z čeho tě to břicho bolí víš?
Mně taky někdy bolí, ale neřekla bych, že neustále. Teď mě pár nocí po sobě probudilo, že mi ztvrdlo. A dneska mě probudila dost silná bolest na pravé straně - ležela jsem na pravém boku a asi mi mimčo přilehlo střeva. Tak jsem si lehla na levý bok a po nějaké době mě probudila ta samá bolest na levé straně :roll:

Ale asi to bylo z toho, že jsem včera ve spěchu zhltla oběd a tak to střevo bylo nějaké nespokojené, když ho ještě utlačilo dítě. normálně se mi to neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
12.12.20 18:33

@Terez097 jsem na tom stejně. Včera to bylo jako facka, když jsem se dozvěděla, že mám těhotenskou cukrovku. Než jsem šla týden před tím na ogtt, říkala jsem si, že se svět nezboří, když to bude pozitivní, nějak se to zvládne. Sestry říkaly, že zavolají, pokud to vyjde pozitivní. Nevolaly, tak jsem se hodila do klidu, že je vše OK a včera přišlo takové zjištění. Zatím se mi to nepodařilo rozdychat, hlavně proto že týden se chovám, jako by všechno bylo v pořádku, přitom už se to mohlo řešit. Jsem na ně hrozně naštvaná. Řekly mi, že nevolaly, protože hodnoty mám jen trochu zvýšené a doktor mě určitě nikam nepošle. Ten se pro změnu divil, že mi nevypsaly žádanku, protože je úplně jedno, jestli jsou hodnoty zvýšené o 0,1 nebo 1, pořád je to cukrovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.12.20 19:06

@mamnousek tak ty jsou taky dobrý noo :potlesk:.. podle mě je základ jít co nejdřív do diabetoligické poradny, abys byla pod dohledem a vše ti pořádně vysvětlili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
12.12.20 19:19

@Terez097 něco v tom smyslu jsem jim také říkala a hlavně jsem jim připomínala, že řekly, že zavolají. Na to jsem dostala odpověď, že jsem stejně měla včera (8 dnů po testu) přijít na kontrolu, takže je to jedno, že mi nedaly vědět dřív. A že jedna z nich byla do konce na inzulínu, tak si ho kdyžtak prý budu píchat taky, vždyť o nic nejde. Na to jsem nedokázala zareagovat, protože podle mě nejde jen o inzulín. Že ty sestry jsou tam otřesné, hlavně jedna z nich, to jsem věděla, ale že se dočkám tohoto, to jsem nečekala. Příště mi mají brát krev, ani pořádně nevím na co, ale to si pro jistotu na výsledky zavolám, kdyby zase samy usoudily, kdyby tam bylo něco mimo, že je to vlastně v pořádku a stačí mi to oznámit až za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.12.20 19:56

@mamnousek ahaa,tak to je fakt dobrý pristup :roll: :roll: tak to já si naštěstí nemůžu stěžovat, mám jak doktorku tak sestřičky hrozný milé ;) jen jsme to teda trochu po… já, že jsem se nezeptala, kolik mi naměřili :?

Jinak holky nevíte o nějakém fajn online předporodním kurzu?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
12.12.20 21:08

@Callista ja vubec nevim. Jednou jsou to “menstruační” bolesti, potom pichani v některém boku, jindy proste tvrdnuti…podle doktora vse Ok, deloha se pripravuje na porod. Na zacatku mi zase rikal ze to je tim ze jsem hubena a vsechno se roztahuje. U prvního me taky bolelo, ale ne tolik a tak casto. Je fakt, ze s malym uz nemam tolik odpočinku ani spanku, jako u prvního tehotenstvi..tak snad u me do brezna vydrzi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
13.12.20 06:51

@Terez097 @urbaník navíc kamarádka měla zvýšenou hodnotu po tom, co si večer dala pizzu a druhý odběr doběhla s malou na poslední chvíli. Obě hodnoty zvýšené. Dostala glukometr a taky. Hodnoty mám v pohodě ani jednou nenaměřila zvýšenou a ji vše. Samozřejmě záleží v jaké fázi jste. Ale i mě doktorka na diabetologii říkala, že ty sladké nápoje dělají hodně a že to omezení pro těhulky není tak veliké. Z odvažování jsem taky měla strach, ale zatím nic neodvažuji :) váha miminka je v klidečku a má taky. :) prostě všeho s mírou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
13.12.20 06:59

@mamnousek mě taky nikdo týden nevolal s bum po týdnu.. Jen jsem viděla, kdo volá :lol: a kurňa.. :lol: ale vůbec bych se s tím nestresovala :) opravdu jim vše :) měla jsem dva kousky pizzy a cukr 6,3 :) pokud máš tak nějak normální stravovací návyky, tak to bude v klidečku. Omezila jsem sladké nápoje hlavně a cukr se mi drží krásně :) :) našla jsem si pozitivum, že alespoň budu pod větším dohledem. Navíc moje diabetoložka je i endokrinolog, tak mi bude KONEČNĚ nějak pravidelně sledovat tu moji štítnou žlázu. :) zapojila jsem i přítele, když jsem doma měří mi cukr on :) tváří se jak pan doktor, když čeká na výsledek :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
13.12.20 11:19

@Janulita94 nevím, co jsou přesně normální stravovací návyky :D spíš mě trápí ta týdenní proluka, kdy jsem jedla stejně jako do té doby. 2× smažak a krokety, 2× velká mísa ovocného salátu (nesnezeno na posezení), čokoláda, bonbóny i brambůrky taky proběhly, takže mám obavy, abych prckovi nějak neublížila. Hned teda doktor dělal biometrii a ta vyšla dobře. Zítra jsem chtěla volat na diabetologii, aby mě objednali, ale raději si tam zajedu, třeba se mi tam podaří vnutit hned. Najela jsem od pátku na jakousi dietu, ale nevím, jestli to dělám správně. Nicméně Ty to máš fajn, že můžeš jíst normálně a máš to v pohodě.
Ještě mi vyšla bílkovina na jeden křížek, pořádně mi nikdo neřekl, co to znamená. Jestli to má nějakou souvislost s cukrovkou, nebo ne. Jen že se to bude sledovat, ale tím sledováním jsem myslela, že si mě na toto pozvou třeba za týden, 10 dnů, ale ne, až za měsíc na běžnou kontrolu. Tak se asi zkusím domluvit s obvodní, jestli by mi to párkrát nemohla zkontrolovat ona.
Příště si vydupu dřívější kontrolu než až po měsíci - jak kvůli cukrovce, tak kvůli té bílkovine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.20 09:21

Ahoj,
tak konečně jsem se odhodlala a přidávám se :oops: čekáme miminko v polovině března. Výsledky všechny v pořádku, ale teď mne trochu zarazila jedna věc a doufám, že mi někdo řekne, že je to v pořádku :lol: Minulý týden jsem byla na prohlídce a vše v pořádku, nyní 27.týden, ptala jsem se doktora a sex povolen, co víc - doporučován :dance: ale posledně se mi stalo, že mě při tom trochu bolelo, nebo spíš tahalo bříško až podbřišek (byla jsem nahoře, abych si sama vše regulovala) a potom, když jsem jen už odpočívala a ležela na zádech, tak jsem při převalení na bok zacítila silnou křeč v podbříšku, asi tak na 3 - 4 sekundy.. Od té doby zase vše naprosto v pořádku, jako předtím.. co si o tom myslíte?

Opraveno :zed: :andel:

Příspěvek upraven 15.12.20 v 12:44

• Citovat
  • Upravit
4561
15.12.20 09:27
@Anonymní píše:
Ahoj,
tak konečně jsem se odhodlala a přidávám se :oops: čekáme miminko v polovině srpna. Výsledky všechny v pořádku, ale teď mne trochu zarazila jedna věc a doufám, že mi někdo řekne, že je to v pořádku :lol: Minulý týden jsem byla na prohlídce a vše v pořádku, nyní 27.týden, ptala jsem se doktora a sex povolen, co víc - doporučován :dance: ale posledně se mi stalo, že mě při tom trochu bolelo, nebo spíš tahalo bříško až podbřišek (byla jsem nahoře, abych si sama vše regulovala) a potom, když jsem jen už odpočívala a ležela na zádech, tak jsem při převalení na bok zacítila silnou křeč v podbříšku, asi tak na 3 - 4 sekundy.. Od té doby zase vše naprosto v pořádku, jako předtím.. co si o tom myslíte?

čekáte na půlku srpna a jsi 27tt? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky