Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lela23 mám to taky. Ještě před měsícem jsem byla +5 kg a najednou +9 taky mě to vyděsilo
. Ale beru to tak, že teď jsem. Za dva týdny o Vánocích omezila úplně vycházky a dělala na domě ( dělali jsme sádrokartony, takže pořád uklízím a přebírám a pod) navíc jsem nebyla třeba dva až tři dny na záchodě. Uvidíme jak se váha bude hýbat až budu v normálním režimu.
a na váhu mi nikdo nic neříkal, otoky nemám. :/
Jinak holky, jak jsem již psala já byla v úterý na kontrole
malá má 1489g (odpovídá 29+4), a je hlavičkou dolů. Doufám, že už si to nerozmyslí
už mám vybrané oblečení z porodnice pro malou. A od 11.1. (Nastupuji na mateřskou) začínám prát, žehlit a chystat
chci mít v únoru klid a jen chodit na procházky, odpočívat a tak:) navíc si říkám, že kdyby náhodou něco, tak ať to nemusí dělat přítel
(má práce na baráku dost a dost) a navíc se na to strašně těším.
![]()
@Janulita94 ja nastoupim asi až 6t před, jsem na neschopence a stejně se nikam nesmí a vse je zavřeno..mám prebrane oblečení a dnes nebo zítra taky začínám, chci mít poslední měsíc klid 🙏 zítra taky začnu brát lichorerisnici..KO jsem měla taky v úterý a 1446g ![]()
@katka-365 @Janulita94
teda holky zavidim vam ty deti s nizsi vahou, doufam, ze mala ted bude nabirat min, jinak ji fakt neporodim, kdyz v 29+6 mela 1600g 🤦♀️ ale
uz omezuju sladky a jak mam strasne velky bricho, ktery me vsude tlaci, tak nastesti prestavam mit i hlad ![]()
dnes si jdu taky dat praci den (na baraku, veci na mimi uz jsme tam prestehovali a mame tam novou pracku a susicku, tak aspon vyzkousim, jak jedou) miminkovskeho obleceni at uz to mam uplne nachystane ![]()
na materskou budu nastupovat 13.1., coz je 7 tydnu pred terminem
@lalouch noo dr říkal, že velikostne odpovídá, ale zatím byl příčně a myslím, že je pořád
ještě má čas, tak snad se ztoci dolů 🙏
@katka-365 jo ja myslim, ze cas maji, taky ji mam pricne, ja mam jen trochu obavu, ze se
mi tam ve vertikalni poloze nevejde, ted ma nohy uplne v boku vlevo dole a hlavu diagonalne uplne vpravo nahore v boku, ale tak snad se nejak vejde a pretoci ![]()
mam kontrolu ted 6.1. u sve doktorky a pak dalsi tyden zase v Podoli, tak uz se asi i optam na ty predporodni poradny, zatim
chodim porad na ultrazvuky, kde nas hlidaji kvuli ledvinam, ale uz to asi pomalu bude chtit resit strategii porodu ![]()
@lalouch jako ležím na levém boku co nejvíc, ale už mě to krapet (dost) sejri..
2× sem I svítila, ale myslím, že bez efektu
prostě ma důvod, proč tak je..taky to právě cítím úplně v boku..KO mám až 2.2. ![]()
@katka-365 to lezeni na levem boku by melo pomoct na polohovani mimca? mela jsem za to, ze to je jen kvuli prutokum.. ja lezim na levym boku skoro od zacatku a asi to na polohu nema vliv.. pry jsou dobry kocici hrbety a nejake jogove pozice na otoceni..
@lalouch dr mi řekl, ať ležím víc na levém boku, má vlevo hlavičku a vpravo nohy
tak asi proto
kdyby ležel naopak, tak asi abych ležela na druhém..kočičí hřbet chci zkusit taky ![]()
@katka-365 @lalouch já nastupují 8 tt před porodem. Stejně budu jeden den v týdnu pracovat.
akorát mě naštval teďka šéf. Mám zítra 15:30 kontrolu (diabet.+endokrin) a on mi posunul pracovní dobu, že budu končit 15:45
navíc to je ještě práce navíc, kterou bych jako správně vůbec dělat neměla. Tak jsem mu to napsala. A hotovo.
někteří lidí si dělají, co chtějí. ![]()
Už se na mateřskou těším. Jak jsem za noc třeba dvakrát vzhůru, tak jsem ráda, že nemusím vstávat v 6 ale že si ještě poležím. ![]()
Naše papulinka zase ležela na tatínka. Ale na utz to vypadalo jako by něco jedla nebo jako kdyby mluvila, tak přítel říkal, že má alespoň něco po mě
jsem hrozně ukecaná
ještě když se na něco těším nebo mě něco zaujme.
![]()
@Janulita94 já mám KO v úterý ráno v 7:45..
máme to podobné koukám
náš zase ležel na supermana
ruku nahoře nad hlavou ![]()
@katka-365 tak budu držet pěstí.
no u naší princezny to vypadá, že to bude celý tatínek
tak už se strašně těším až vyleze, jak bude vypadat. Na Supermana to znám. Moje oblíbená poloha ![]()
Ahojky všem.
Chci se zeptat zda je tu nějaká tehule co si prošla koronavirem. Proč se ptám?
Můj manžel měl 2 dny horečku a teď přestal cítit, já i syn jsme OK. Nic Nám není. Pořád si spíš říkám, že se manžel nachladil, protože lítal po venku jen kratasech v tomto počasí, ale jestli je tu někdo kdo si tím prošel, tak rosim zajímá mě průběh a jestli mimčo bylo ok. Děkuji.
Čau holky, tak mě zajímá, termín porodu mám na konci března, teď přemýšlím, co do kočárku? Nějaký jarní fusak? Nebo třeba jen nějakou kombinézu?
@VercaHav. Pořídila jsem si oboje radši. Někdy se stane, že ještě v březnu je hnusně a třeba sněží.
@VercaHav. já mám začátek března a mám zimní fusak, u nás bývá sníh ještě v dubnu a mám tušení, že letos bude..pak chci určitě jarní/podzimní