Termín porodu březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
814
10.2.21 10:54

@Lussynda357 @LBL @VeronikaBurdova3 jasny, ja jenom ze treba u me se sekli s odhadem o půl kila, mala se narodila v 38 tydnu s vahou 3010 a v porodnici to jeste o pul kilo kleslo, takze pak nas pomalu nechteli pustit..
Zas kdyz jste mely obriky, tak to chapu a i to, ze se se chcete vyhnout cisari.. prave proto nechapu, jak si ho někdo může dobrovolne přát..rodila jsem prirozene a co jsem videla holky po cisari, tak jsem jim to fakt nezavidela..
Jinak s tim hotovym ditetem, za donošený se bere myslim od 37+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.21 11:03

@Lussynda357 jdu teď 18. 2 to budu 34+6tt tak uvidíme ale naposledy dr řekl že mimi je větší a možná bude cs že uvidíme

• Citovat
  • Upravit
814
10.2.21 11:12
@Anonymní píše:
@Lussynda357 jdu teď 18. 2 to budu 34+6tt tak uvidíme ale naposledy dr řekl že mimi je větší a možná bude cs že uvidíme

A prvni mimco se ti narodilo kdy a jakou melo vahu?
Na pretoceni ma porad casu dost.. ja jdu na kontrolu pristi tyden a taky bylo zatím prdkou dolu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
10.2.21 11:20

@Broubrou Synovi uz bude 8 let 😊 mela jsem ho ve 22 letech… Mel 3950g… Neumim rodit asi menší deti 😄 Pritom cukr u kazdeho tehu v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
10.2.21 11:25

@Broubrou ano, 37+2, o moc dřív bych ani nechtěla…i když pokud bude mít na 33+2 už třeba ke 3 kg, tak asi i dříve…mám z toho strach, se přiznám. Cele tehotenstvi jsem nesměla nic zvedat, držet víc jal kilo mouky a najednou bych měla mít v ruce 4kg…tak se asi prohnu vejpul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
10.2.21 12:01

Od 38tt se rika, ze je dite v terminu a od 36tt se nepovazuje za nedonosene..
moje mala mela odhad v 36+0 necele 2700g, coz imho docela donosene je, ja se narodila s 2200g :lol:
ja bych si rozhodne prala porodit driv, protoze podle me gynekolozky dite nad 3kg neporodim…
ale v porodnici se tvari, ze bych mela zvladnout i do 3,5 kg a dnes na prvni poradne mi ji nemerili, coz me docela znepokojilo… ale prej neni potreba, ze podle predchoziho odhadu to vypada ok a dalsi poradnu mam az 39+0 a tam by se pripadne domluvil CS nebo vyvolani, pres termin me prej nenechaj urcite… ale ja teda fakt moc moc doufam, ze se mala vyda na cestu co nejdriv, at je to pro nas obe co nejlepsi

Příspěvek upraven 10.02.21 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.21 12:35

@Broubrou u prvního těhu sem měla těhu cukrovku a mimi my vyvolávali 38+2tt odhad měla 4kg a narodila se 3250g 50cm

• Citovat
  • Upravit
171
10.2.21 13:56

Já teda nevím, samozřejmě bych to taky měla ráda co nejdřív za sebou, ale teda přát si porodit před 38 tt mi v pohodě moc nepřijde. To miminko samo dobře ví, kdy se narodit. :roll:
Jako já malou přenášela devět dní, pohodlné to fakt nebylo, ale tak porodi každá.
A s tou váhou - pár dní před porodem dle jejich odhadu malá neměla mít ani tři kila a narodila se s krásnou váhou 3,5kg.
A nechci být urypana, ale každá žena - i ta drobnější je schopná porodit své dítě, byť by mělo mít 4kg. Jako vymrcovat si CS mi přijde trochu na hlavu. Navíc CS fakt není výhra a pokud by to nebylo nezbytně nutné nikdy bych do něj dobrovolně nešla. Taky jsem byla opravdu hodně potrhana, protože malá musela jít vexem, ale to je prostě porod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
10.2.21 14:02

@VilikMaja ne, historie nas uci, ze opravdu ne kazda zena je schopna porodit sve dite a prsit se tim, ze “jsem nakonec zvladla” vytlacit dite, i kdyz bude mit treba otok mozku a hypoxii mi moc fajn neprijde.. pokud v konktetnim pripade rizika normalniho porodu prevysuji rizika CS, je na hlavu snazit se za kazdou cenu o normal…

a to, ze jde vexem, uz neni normalni porod a benefity tahani vexem oproti CS jsou opravdu hodne diskutabilni (pro to mimi, nemyslim pro matku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.2.21 14:22

@lalouch
Já se rozhodne nechlubim tím, že jsem to nakonec zvládla, ale naprosto kazdy lékař, porodní asistent apod vám řekne totéž co já - pokud není CS nezbytně nutný - tzn. dítě nebo matka není v ohrožení života - je nejlepší porodit přirozeně.
A porod VEXEM není nic hrozného. Rodí se tak ve většině případů proto, že mimi nejde vytlačit z nějakého důvodu -ne proto, že by bylo velké a hlavně proto, aby se nedělalo CS.
Dítě je stále na monitoru a pokud by se opravdu něco stalo, proto rodite v nemocnici.
A porod CS je riziko jak pro matku - to hlavně, tak ale i pro dítě. A celkově rekonvalescence po CS je delší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
10.2.21 14:27

@VilikMaja nebylo to konkretne na tebe, ale obecne, pripada mi, ze pro spoustu zen je hlavni to nejak vytlacit a zbytek neresi

s PA jsem to probirala a sama rika, ze porody vexem a klestema jsou nejhorsi a snazi se jim vyhnout, jak jen to jde a konzultovala jsem s ni svoje moznosti a sama rika, ze pokud bude mimco velke, tak by se priklanela k CS a to je to holka, ktera se venuje hypnoporodnim technikam… coz je i smer, kterym bych ja moc rada sla, ale pokud mi jasne reknou, ze je velky riziko, rozhodne pujdu do CS, protoze nechci malou valchovat v porodnich cestach, ktere nebudou mit sanci ji pustit ven neposkozenou, nehlede na to, ze v urcity fazi uz CS udelat nejde a to je presne ten moment, kdy se ze zdraveho miminka muze stat lezak… kdybych to v okoli nemela, mozna bych to tolik neresila, ale bohuzel mam a je to hrozny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
10.2.21 15:43

Ja mela 32+6 odhad 2000g, pristi tyden jdu na kontrolu, to budu 35+2 tak jsem zvedava. Jako taky uz bych to chtela mit za sebou, ale spis kvuli synovi, mam na nej cim dal min energie a trpělivosti..a taky po všech špatných vysetrenich uz chci tu maličkou videt, drzet a byt si jista, ze je v poradku :srdce: na druhou stranu, i kdyz je to druhy porod, mam celkem obavy. Syn mel 3790g a ja mela pri porodu 53kg tak se bojim trochu ted, kdyz mam cukrovku, aby nebyla jeste vetsi :zed: ale verim doktorum a PA ze se s nami nejak poradi a pujde to.
Uz jsem objednala nejdulezitejsi veci do porodnice, tak to budu muset pomalu balit..veci jeste vyzehlit a doprat..no nejak porad nic nemam. Prvního jsem rodila 39+4 tak uvidim ted. Hlavne nechci na vyvolani :?
Od brezna se budeme asi stehovat k nasim do porodu protoze bydlime 50km od rodiny a nevim jak bych to treba v noci resila s malym. Nechci aby jen nasi dojeli a ja ho tady jen tak nechala, porad se i ve svých 2,5 letech v noci budí a chce me u sebe, takhle to pro nej přeci jen bude pohodlnější a méně psychicky narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
11.2.21 11:02

Za me lepsi porodit vyvolavane, mensi dite, nez byt potrhana, nemoct si sednout a jeste resit, jestli se miminu pri porodu klestema nebo vexem nic nestalo. A ze to neni vyjimka. Samozrejme stat se muze i u drobnejsiho miminka, ale ta pravdepodobnost neni Tak Vysoka. Navic ne kazda zena ma uzpusobene porodni cesty k porodu, ne kazda zena je schopna porod zvladnout fyzicky, napr. vysoka tepova frekvence pred 36tt je velkym indikatorem pro CS nebo predcasny porod vyvolavany. A neni to vymysl holek, je to vseobecne uznavane…a to, ze potom nejaka rodicka prohlasi, ze ona by nikdy, tem holkam moc neprida.
Ja verim doktorum, verim sve PA a nazor rodicek, ktere porodily a jsou potrhane az na zadech mi neprijde jako nazor, ktery bych chtela zvazovat jako variantu ☺️️❤️️
A jeste pridam- Pokud by z porodu mel mit nekdo takove trauma, ze to vi dopredu, neprijde mi ani varianta CS k zahozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.21 11:09

36+4

Holky, jak to máte s pohybama? Cítíte je intenzivně, nebo už méně, 0rotoze mimo má málo prostoru. Já to mám jednou malá kope jak fotbalistka, a pak je linejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
11.2.21 14:51

36+3

@VeronikaBurdova3 taky to tak mám. Jeden den kope jak dívá a druhý den do ní šťourám, jestli mi někde nevypadla.

Jinak holky poslední týden je to peklo. Žáha pálí jako blázen. Snažím se vyhýbat spouštěčům, ale moc to nepomáhá. Zhoršil se mi celkem dost atopický ekzém, jak si malá bere živiny. A aby toho nebylo málo, tak mě nehorázně chytl zub. V úterý jsem byla u zubařky a stejně ten zub cítím. No uvidíme dyštak si tam zítra skočím znovu. Mezitím koušu hřebíček. V úterý mi porodila kamarádka, tak ji tiše závidím. Už jsem na malou strašně natěšená :lol: :mrgreen: ale zase asi je jí tam dobře, tak ať si tam ještě hoví :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí