Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@anonymka0307 jsou fakt bozi, nakonec koukám na cenu 250,–, ale to proste stejně nikde neseženeš
barvy mají: šedá, černá a modrá, na těle jsou bozi a bříško se do nich schová ještě nějaký měsíc ![]()
@Pandorka1994 jéé, boží, boží, boží
Hned se po nich půjdu podívat ![]()
@anonymka0307 píše:
@Ewangelle AhojkyProsim te, chtela jsem se zeptat. Ja teda nepouzivam primo Femibion, ale Preganfolin, nicméně ono ty vitaminy jsou na jedno brdo
. Zajímá mě, do kdy jsi to brala?
kamaradka mi rekla, ze dr ji doporučil to brát jen do 20. týdne ( a ne do porodu nebo do konce kojeni, jak se nekde pise), že prý miminko pak jinak moc přibírá
Svého Dr jsme jeste nemela příležitost se zeptat, tak zkusím tebe
Odpovím i když je to někoho jiného, ale já jsem to také teď řešila. Do12 tt jsem brala Preganfolin také, a doktorka mi řekla, že pokud jím dobře, tak nemusím brát vitamíny. že se berou během 1. trimestru a pak už není potřeba. Jak říkáš, pak mimino moc přibírá ![]()
@Timuraa Aha, ja teda ted dva dny jim ten druhy Pregnafolin.. Ale v pondělí jdu ke svému gyndari, tak se ho na to zeptám
. Moc děkuji za odpověd, ono to sedí s tou výpovdi kamosky ![]()
Tak my mame po screenigu a vse je v pořádku. Byli jsme tam tedy skoro hodinu ptotoze se miminko vrtelo jak blazen 😃. Na pohlavi sem se neptala doktorka mela co dělat aby prohlídla co je důležité 😊. Ale nam je jedno co to bude takze do 20 tt vydržime v klidu…
Příspěvek upraven 09.09.20 v 16:11
@Pandorka1994 to je krásná fotecka ![]()
Taky se těším na 21.9.
Ale zároveň mám i strach.
Ja zatím volim volne šaty co mám, už jsem koupila i volnější trička a jako kalhoty zatím volim leginy se širší gumou. Ty mi jsou příjemnější. Zatím to pořad nikdo neví, tak se schovavam, jelikož jsem dost nafoukla pořad, tak mám bříško 😄
Já jsem dnes byla na kontrole. Všechno v pořádku, akorát mám vyšší tlak. A zjistili mi skupinu krve a je to 0-, teď prý aby dorazil partner na odběr krve. Ale štve mě doktorka, nic nevystvetli. Předala mi prukazku a nerekla nic, že musim jeste k obvodakovi atd. proste nic nevysvetlila. k cemu je ta prukazka, co se tam dava atd. A kdyz mi delala utz tak bublinka si strkala ruce do pusy a ja jsem se zasmala jak je to roztomile a ona me okrikla, ze mam byt zticha, aby se ona mohla soustredit. No, na me je to trosku pres caru..
@Timuraa a teď čekáš druhé mimi nebo teprve první? Já mám taky rh faktor negativní a u prvního to ničemu nevadilo a v porodnici jsem pak jen dostala 3× za sebou nějakou injekci. Tím pádem i teď u druhého by to mělo být v cajku.
@miiiissssanek píše:
@Timuraa a teď čekáš druhé mimi nebo teprve první? Já mám taky rh faktor negativní a u prvního to ničemu nevadilo a v porodnici jsem pak jen dostala 3× za sebou nějakou injekci. Tím pádem i teď u druhého by to mělo být v cajku.
čekám prvního.
A partner / manžel měl jaký RH u tebe?
Děkuji za uklidnění ![]()
@Timuraa právě že u partnera rh faktor nevím, protože ho nikdo vědět nechtěl
co jsem tak četla, tak u prvního mimi by to mělo být v pohodě a druhého pak taky když v porodnici dostaneš tu injekci. Jooo a myslím, že v těhu s prvním jsem taky dostala nějakou injekci. A čekáte chlapečka? Já myslela, podle fotky z utz že to bude holčička ![]()
@Timuraa ale teď když jsem si to přiblížila tak tam asi vidím spíš pinďu, taky čekáme druhého kluka ![]()
@miiiissssanek Prosím vás a podle čeho to tipujete?😃 Ja nic nevidím ![]()
@Barunecka-dr no podle té prostřední fotky vidím dvě nožičky a uprostřed se mi to zdá jako pindík. Ale těžko říct, doktor samozřejmě nejsem
My máme taky fotku, co vypadá jako pinďour, ale já pořád věřím, že se třeba doktor spletl
Ale jsem spíše smířená s dalším chlapákem ![]()
@Timuraa Ta hele, neměla jsi jít na screening ve čtvrtek? Nebo mně už se to plete holky ![]()
Jinak já mám taky Rh faktor negativní. Je o tom spostu článku na netu, které ti to vysvětlí. Dřív to byl průšvih, ted už stačí jen injekce a je to. Problém je, když má miminko jiný Rh faktor než ty. U 1. těhotenství se to sleduje. 2. těhotenství už je to problém, proto se dává injece po porodu injekce, aby 2. těhotenství se tomu předházelo. Tady je to hezky vysvětlené:
https://www.maminka.cz/…ite-jej-znat
Nechápu proč chce znát Rh faktor partnera. Máte to tam nějaké divoké.
Já jsem s timhle počítala, protože mamka řešila to samé.
Jinak super, že je vše v pořádku ![]()
Jinak průkazku mi taky nikdo nevysvětlil, o fotku z ultrazvuku kdybych se nepřihlásila, tak ji nemám. Ale nevadí mi to. Průkazka je jasná a línou hubu nemám, takže fotku vlastím ![]()