Termín porodu březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
97
9.9.20 20:20

Holky, ženy, slečny…
Tak já zase poslední 4 strany za sebe shrnu jo :D Se omlouvám, že každého nezminuji, ale je nás tady už habakuk :potlesk:

:cert: prsa - bolela jak blázen. Nikdy jsem na to netrpěla, ale asi 4 menstruace před početím jsem je měla bolavý, že jsem podprsenku nosit nemohla. Nikdy jsem toto nezažila. Mám podezření, že jsem párkrát samovolně potratila, protože i menses byl o dost silnější a bolavější. Každopadně prvních asi 6 tádnů bolely mo, ted už to jde, ale běda jestli někde zavadim o bradavku. cítím je stále když ležim na boku, ale už se to hodně uklidnilo. Nosim jen „sportovní podprsenky“ takové ty lambády beze švů. Klasiku už bych nedala.

:cert: tehotenské oblečení - už mám a přiznám se, že nosim. Vadí mi už všechny kalhoty i tepláky s gumou. Prostě to tlačí, bolí a akorát se mi pak dělá zle. Takže lidl to jistí. Pozor leginy jsou dost krátké pro dlouhánky. Měřim 160cm a jsou mi akorát. Jinak normálně mám XL a v leginách dost plavu, brala bych příště L. Jsou tam super ještě takový tepláky obyč, ty jsou náramně pohodlné. Mám XL a L a nosim ted L. V XL plavu. Ten pás přes bříško je ted zbytečně vysoko, jak tam není velký pupík, ale já si to vždyky ohrnu a nádhera! úleva, doporučuju. Na ven žádný kalhoty zatim nemám, nosim šaty. Mám jedny taky z Lidlu ještě před těhotenstvím. Jsou trohu oversize ale sednou super i ted. Já vlastně nosim normálně šaty střihu, že jsou přepásány pod prsy, takže jsou i všehny těhu :mrgreen:

:cert: Vitamíny - ženy… zadejte si do google třeba „velké miminko po vitaminech“ např. zde
https://www.tehotenstvi.cz/…yvoji-ditete
To je opravdu nepodložená informace, která se řeší snad na všech miminkovských forech. Doktorům nemůžeme věřit 100%, každý řiká něco jiného. A pořád je to, jedna bába povídala…

:cert: Jinak jsem neodolala a koupila pár „chytrých“ knížek. Nějakou i přímo pro tatínky pro manžela. Tak sem pak dám vědět jaký jsou.

Zdravim a přejí hezký večer.
P. S: S kym jsem vedla debatu, jestli dodržovat jídlo před screeningem… hahaha :lol: ani prd. Bylo mi blbě a to co jsem snědla, určitě ničemu nepomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
9.9.20 22:24

@LuLon
Uplně mýtus to asi nebude, v téhle studii jim to vyšlo.
Ale faktem je, že tam použili preparáty s docela absurdním množstvím železa - 40 a 60 mg denně. Můj dost nadupaný multivitamín má 27mg ( kvuli tomu, jak je silný, si beru jen 1/3 - 2/3 doporučeného dávkování) a třeba takový Femibion 2 neobsahuje žádné železo a Femibion 3 jen 14mg.

Ten výzkum má ale docela dobrou myšlenku - že suplementace železem v těhotenství by se měla zvážit podle krevního rozboru. Kdo má sklon k chudokrevnosti potřebuje víc, kdo ne, potřebuje míň a nebo vůbec.

Já třeba jsem docela ráda, že mi teď brali krev na železo, jakože aby zjistili jestli nemam anemii, ale mně spíš hrozí že budu mít železa moc, protože i bez suplementace a na vegetariánské stravě jsem ho měla na rozdávání.

https://www.researchgate.net/…birth_weight

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
10.9.20 06:01

Holky,
nemate nektera zkusenost, co na bolest kycle v tehotenstvi? Myslite, ze pokud bych namazala Aulinem, tak je to moc blbe? Vim, poradte se s lekarem pred uzivanim…ale to bych musela volat lekari kvuli kazdemu prdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
10.9.20 07:03

@LBL to by mě taky zajímalo, co na to zabírá. Mě síce bolí jen nárazově (1-2× týdně a jen jedna strana), ale kdyby se to mělo rozšířit na celou panev, tak umřu :/ :D Nejhorší je, že mě to probudilo zatím vždycky v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
10.9.20 08:01

@anonymka0307 no, Ja kolikrat bolesti nemuzu vstat. Boli to skoro az v hyzdi…fakt bych si to rada necim namazala, protoze bych chtela chodit na vychazky a tak. Obcas to necitim vubec ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
10.9.20 08:04

@LBL Jej, az tak? Borasko :? Ráda bych Ti poradila, ale taky se v tech mastich neorientuji vůbec ve smyslu, co můžem a co se naopak nedoporučuje :/. Ale jestli te to vazne tak moc boli, tak bych proste tomu dr zavolala. Vis jak, mame pravo jim volat klidne kvuli kazdemu prdu :)) Hlavne, at se jako maminy citime v pohode prece! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
10.9.20 08:28

@anonymka0307 Uz jsem to dr. rikala. Ten, pry je to normalni a nekdo na to trpi vice a jiny mene…29.9. Jdu snad uz ke sve, tak to budu resit s ni, pokud to porad bude blbe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
10.9.20 11:15

@LBL ja se dnes kvuli kyčlim asi 3 x vzbudila boli me tedy hlavně leva a nejvic v noci… Nicim sem nemazala… Pamatuji si z predchoziho ze pomahalo dat si polstar mezi nohy… Ne moc ale malinko to bylo lepsi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
10.9.20 11:24

@Lussynda357 taky leva…a tehotny kolegyni take leva 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
10.9.20 11:26

@LBL mě bolela asi jen 2dny, ale taky levá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
10.9.20 12:00

Vek a 1.dite

Holky, ktere tady cekate prvnatko. Kolik vam je? Ja mam dnes zase nejaky hormonalni vylev a prijdu si stara 😭 je mi 31…rodit budu v 32. S manzelem jsme se poznali az v mych 28, takze jsme a mimcem zacali docela brzo (jeste v mych 30), ale prisla jsem o oba vejcovody…Tak se nam to trochu protahlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
10.9.20 12:03

@LBL já taky čekám první, je mi 29 a rodit budu v 29, snažíme se od mých 25 :roll: (SP letos v březnu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
10.9.20 12:07

@LBL prosim te, jak stara? Nejlepsi vek na to vychovat dite ;) mam skoro to same az na ty vejcovody. V unoru mi je 31. Dite jsem si predstavovala driv, ale partnera jsem potkala tesne pred 28. rokem. No proste je to tak, jak to je. A to chce 4 deti, takze budou muset byt hned za sebou :D abych fakt nebyla stara :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
10.9.20 12:13

1. screening

Tak holky mam to za sebou. Vsechno na 1*. Mimino teda na nas vystrkovalo zadek, ale zase se mu dala spocitat zebra :) pak jsme ho postouchli, ja si zacvicila a videla jsem i jak se tam otaci :) srdicko jsem po 1. slysela. To me asi jediny trosicku dojalo ale… holky jako zadny naval emoci se nekonal. Prislo mi to spis vtipny, celou dobu jsem se smala :lol: ona teda doktorka byla docela vtipna, jak si s nim povidala, ale ono samo mimco bylo vtipny.
Termin porodu se mi posunul o 2 dny z 18. na 16. brezna. Myslim, ze nas je tu vic s timhle datem :)
Doma na me cekalo tricko na vanoce z Ali (cekala jsem tu ozdobu teda vetsi, ale i tak je fajn) no a za odmenu peknou prasarnicku-kebab:)

P. S.: partner nakonec nemusel byt smutny, ze nemohl se mnou, protoze všude byly zakazane doprovody z duvodu corony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
10.9.20 12:23

@LuLon Jj, Ja jsem stastna, za to jak to je ❤️️ My chceme deti 2-3, ale ted se bohate spokojim s timhle prckem. 5 embryi na nas jeste ceka v mrazaku 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí