TP červen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
202
31.10.20 09:44

@Vianka s močí budeš chodit pravidelně na každou poradnu. Sestřička ti řekne určitě všechny informace jak u tebe budou probíhat. Většinou to začíná tou poradnou, kdy dostaneš průkazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
31.10.20 09:46

@Terez143 tu bych měla dostat právě příště, třeba mi to říct zapomněli ;)

Díky všem za info :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
31.10.20 09:47

@Vianka no já jdu na druhou kontrolu 16.11. Což budu 9+2. Tak si raději moč taky nachystám. Ale co mi řekl tak jen kontrolní ultrazvuk a dostanu průkazku tak já nevím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
31.10.20 09:57

@kvetinka18 já jdu taky 16.11. a budu 10+1, myslím, že tu moč fakt chtít už budou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
31.10.20 11:55

@Carolline1 Taky mam co delat s docitanim, je nas tady hodne coz je super :) A dekujem! Taky drzim vsem pesti :kytka:
@Asat Skvele! Gratuluji. Taky nam pomohlo IVF sice neee prvni, ale to nevadi. At je vse v poradku a ted uz se muzes tesit na miminko.
@Vianka Ja se na moc primo ptala a doktor rikal, ze zatim nemam nosit. Druhou kontrolu budu mit v 7+5tt a v tuto dobu treba nektera jde uplne poprve. Vzit si ji asi uz muzes, ale musi to byt vzdy ranni moc, tak se neboj ze bys musela zdimat na wc u doktora :lol: sestricka to kontroluje jenom papirkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
31.10.20 13:24

u

@Asat nás v Plzni se chodí od 11tt do 13tt na screening 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
31.10.20 14:52

@Asat ja jsem objednanana na screening 12+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
31.10.20 15:12

Ahoj.
Doufám že se máte všichni dobře.
Mě muž právě onemocněl a já se obávám že mě to za pár dní také chytne… Má horečky a bolest v krku.
Tak se chci jen předem připravit - myslíte že je v 6tt pro mimčo horší Paralen nebo vyšší teplota? Někde jsem četla že v začátku těhu už 37,5°C srážet paralenem a někde zas že to nechat být a řešit až při 38,5 tak jsem z toho taková zmatená… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
31.10.20 15:19

@Andys77 Já teda i netěhotná se snažím nic na teplotu nebrat, pokud mám do těch 38-38,5°C, mírně zvýšená teplota pomůže tělu bojovat s infekcí a myslím, že miminko to ani nepocítí, zvlášť takhle v začátku. Kdyby se měla teplota blížit 39°, tak už bych si ten paralen vzala. Hlavně hodně pít a zkusit to vyležet, teď je důležité to nepodcenit. Držím palce ať je brzy líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
31.10.20 15:22

@Vianka jojo to já když nebyla těhu tak jsem to do těch 38,5 take neřešila a byla jen zalezla pod peřinou ale teď se bojím o dítě. Ale asi mě jen vystrasil ten internet, nekdy je fakt dobrý tam nekoukat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
31.10.20 15:24
@Andys77 píše:
Ahoj.
Doufám že se máte všichni dobře.
Mě muž právě onemocněl a já se obávám že mě to za pár dní také chytne… Má horečky a bolest v krku.
Tak se chci jen předem připravit - myslíte že je v 6tt pro mimčo horší Paralen nebo vyšší teplota? Někde jsem četla že v začátku těhu už 37,5°C srážet paralenem a někde zas že to nechat být a řešit až při 38,5 tak jsem z toho taková zmatená… :roll:

Teplotu za kazdou cenu snizovat! Td bych zkusila dopovat se vit. C.. nebo treba Preventanem.. Horecka je v prvnim trimestru proste blba.. A celkove jakakoliv viroza taky.. Ale nema cenu se stresovat z neceho co nemuzeme zmenut.. Jen proste pripadnou teplotu opravdu snizovat…
Jsem porodni asistentka a hodne nas na toto upozornovali. Tak jen at vite, cloveka neco potka ani nevi jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
31.10.20 15:27

@Andys77 hlavně buď v klidu, žádné léky nejsou v těhotenství bez rizika, připadá mi to horší než nechat tělo, ať si poradí (samozřejmě ale nebýt ve ctyřicítkách, to bych si ten paralen vzala). Já měla v 5.tt asi 37,5°, protože jsem dostala hrozný průjem a nemohla jsem se ho asi 5 dní zbavit a mimi je v pohodě, myslím, že už zvládne všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
31.10.20 15:28

K tomu srdicku - ono taky zalezi na pristroji, jaky dr ma a jak to mimco je natocene.. ten 7.tt by uz videt byt melo, ale pokud se vse vyviji spravne, neni treba stresovat kvuli par dnum :D Vsechny se urcite dockame :palec:
Jinak ideal na prvotrimestralni screening je urcite 11.-13.tt, pozdeji bych nenechavala, byva problem zmerit… viz.moje zkusenost z prvniho tehotenstvi 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
31.10.20 16:14

@Andys77 urcite teplotu snizovat!!! Zcela stoprocentne. Horecka je mnohem horsi nez bezne leky na ni. Horecka sama o sobe je dost spatna v tehotenatvi. Treba takovy paralen je v tehotenstvi naproato bezpecny. Pokud si ale nejses jista, zeptej sveho gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
31.10.20 16:20

@bloesty horečku - nad 38°C - bych taky snižovala, zvýšená teplota je podle mě na pováženou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí