Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak mam za sebou kontrolu, miminko odpovida o par dnu mensi, ale tim se nestresuju. Bud mohla byt ovulace dyl a hlavne je mereni jeste dost nepresne. Takze aktualne 6+6, krasne bijici srdicko a vse v poradku
. 1.12. Krev, kontrola, prukazka a domluveni prvni genetiky. Poctvrte a stejne jsem dojata jaky je to zazrak ![]()
@blueberryx jeee gratulují moc 🍀 🫶 🍀 já jsem taky po 3 těhotná a jsem z toho do teď na měko když se podívám na ultrazvuk 😁 😍
@blueberryx gratuluji! Já byla taky dnes. Podle cyklu 6+4, podle utz 6+3. Dalsi kontrola za 2 týdny s tim, že uz bychom dohadovali screening 🙂
@Rezinka17 tak to ti závidím.
No tu cukrovku zatím prý jen z krve. Kdyby to nevyšlo, tak po nějaké době znovu a pak v druhém trimestru se dělají nějaký spesl testy. 🙂 😊
A s těmi prsy a spaním na břiše, jako bys mi mluvila z duše. 😁 Už nevím, jak spát. Už takhle mám spánek na prd. Od začátku druhého měsíce nemůžu pořádně spát. 😁 😁
Příspěvek upraven 07.11.25 v 16:30
Holky mám otázku. Při te první kontrole na zjištění těhotenství mi dr. rovnou udělala preventivku a stěr z čípku. Říkala ze ten čípek je hodně prokrvený tak mam počítat se špiněním. Už tam zůstalo na křesle dost krve. No bylo to ve středu a dnes je pátek a pořád je tam malé špinění. Tak jsem trochu nervózní kdy to přeje a zda je to v pořádku. Víte o tom něco? Děkuji
@Rezinka17 píše: Více
Ja jsem vždy po stěru měla úplně minimální krvácení, a ted při prvním ultrazvuku mi delala stěr taky, a zadny krvácení se nekonalo… být tebou, zajdu si radši pro svuj klid na kontrolu:)
Já měla vždy krvácení. A hlavně už jak jen to odebrala tak tam bylo dost krve a neříkala nic že by to bylo špatně, jen že je prokrvený a dala mi vložku. Jen jsem si říkala, že už by to nemuselo být. Ale je to jen minimálně. Pokud to nepřejde tak si asi zajdu, jen mě zajímaly zkušenosti jiných 🙂
@Rezinka17 Mně teda chybí taky preventivka, ale doktorka, že tam teď zasahovat vůbec nebudem. Já bych se ani nenechala a přijde mi zvláštní, že ti to v těhotenství udělala, vsak to teď bude všechno mega náchylné k infekcim.
Ahojky, jak se cítíte momentálně?:)
Me uz je jen občas nevolno, nic hrozného a prsa už naštěstí taky polevily, uz boli jen při chůzi ![]()
Zitra mam druhou kontrolu, ani moc nevím, co me čeká a jsem trochu nervózní aby vše bylo ok… tak budu doufat:)
@Anna872
Ahoj, taky se citim podobne jak popisujes 👍
Prsa uz tolik neboleji ale zustavaji nafouknute. Nevolnosti mam, ne nijak hrozne (bylo to horsi), ale mam je po cely den. Musim porad neco zobat, idealne slane, pak je mi dobre. A zitra taky kontrola, tak nam drzim palce!
Dobre ráno, tak s temi prsy to mám stejně taky povolily, jinak u mě to je pořád jak na houpačce 🤣 🤦♀️ 🙄 1 max 2 dny mi je dobre a pak třeba týden mi je zlé 😁 🙈 🥺 @K0čka @Anna872 vám holky přeji úspěšnou kontrolu dneska 🙏 🍀 🙏 já mám kontrolu až zítra u nového gynekologa tak se nemůžu dočkat 😍 🍀
@ballukas přesně to jsem si říkala, tak jsem z toho byla i naštvaná, že tu preventivku udělala, protože jako to zbytečně krvácelo a byl to pro mě stres navíc.
Jako kdyby to nemohlo počkat. Na kožním mi nechtěli odstranit znaménko, že se v těhotenství nedělají zbytečné zákroky ale, tohle doktorka udělat musela. Ale četla jsem, že se to dělá běžně.
@Anna872 ahojky, no prsa mě bolí pořád, nejhorší je když si sundám podprsenku. Na kontrolu jdu až začátkem prosince, tak je to zas až za dlouho..jinak když mám hlad tak se mi trochu navaluje a někdy jsem taková malátná, ale jinak docela fajn. 🙂
Taky pořád cejtim tahání a bolení v podbřišku.
Tak ja uz mam prohlídku za sebou a vsechno v poradku, dokonce mi i zamával
jediné, co me trochu znepokojuje je to, ze mam dost casto zakalenou moč, jelikož jsem pred otěhotněním dost trpěla na záněty, vzdycky me to trochu vyděsí, ale ptala jsem se na to doktorky, a ta říkala, ze to je normalni a ze to kolikrát souvisí s různými vitaminy, ktery se takhle vyplavuji.. tak jsem zas na chvíli klidna ![]()
At to i Vam dopadne co nejlepe:) ![]()