Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Haruki Aha, tak to chápu, že je to už nepříjemné. Alespoň víš přesný termín porodu, já už teď budu čekat každý den, kdy to přijde 😀 A můžu se zeptat z jakého důvodu je tam doporučení operace?
@R137 já už mám za sebou jeden císař a byl akutní a měla jsem celkem dost problémů i potom. Takže jako lékař mi to doporučil a po zvážení všech stran jsem se tak pak rozhodla.
Ale i to čekání kdy to vlastně přijde je fajn. Na to si pamatuji 😊 😊
Ahoj holky, já už to mám za sebou. Jela jsem do porodnice, protože jsem den necítila pohyby a kvůli špatnému monitoru miminka mě už ani nepouštěli domů a rovnou udělali akutního císaře 40tt+2. Řekli, že jsem udělala moc dobře, že jsem přijela. Nemuselo by to dopadnout dobře, plodovka už byla nějaká zakalená. Naštestí jsme obě zdravé. Nakonec jen 52 cm a 3275 g. Přeju všem ostatním co nejméně komplikací a zdraví 👍 ☺️
@R137 Tak moc moc gratuluju a jsem ráda, že všechno dobře dopadlo!
Super, že jste to nepodcenili a přijeli. Já mám termín zítra a mám dojem, že se nic moc nechystá… Ve středu bylo všechno v pořádku, mimčo hlavičkou dolů, váha 3400g. Zítra jdu zase na kontrolu do porodnice, tak uvidím. Vím, že @Martina30159 měla termín nějak na začátku června. ![]()
Ahoj holky, tak posílám update. Malý je od 30.tt koncem pánevním a nikdy nebyl jinak. Nejdříve se pořád řešilo, že má ještě čas. Kolem 35.tt už se mluvilo o císaři a ten byl nakonec naplánovaný na 11.6. ve 39+0. Termin mam tedy 18.6. No samozřejmě stres před operací, oběhla jsem si předoperační vyšetření, klistyr atd. Včera v den operace jsem v 7 rano nastoupila do porodnice. Udělali monitor, vyšetření a za hodinu se mělo jit na operaci. Udělal se ještě kontrolní ultrazvuk a doktorka podiveně kouká a říká, že je malý hlavičkou dolů. Říkám to si děláte srandu. On se otočil v 39.tt.
Odhad váhy je 3 400g. Takže mi vyndali kanylu a poslali mě domů, protože nebyl duvod k operaci.
Jako psychicky to bylo těžký nějak pobrat protože už jsem byla 5 týdnu nějak smířená s tim císařem a prostě jsme rano jeli do porodnice s tím, že odpo už bude s námi a on si takhle hraje. 😅 Takže v pondělí mám kontrolu jak to vypadá a čekat teda kdy to přijde. Jestli se zase otočí zpátky, tak už nevím…🙈 😅 doktorka říkala, že se jim to moc často neděje, že v den operace se otočí. Přitom vody nemám extrémně hodně a je docela velký. Nedávali mi ani moc šanci, že se otočí dolů…🙈
Ahojte všichni ano termín jsem měla 3.6. malý se nakonec narodil 7.6. s váhou 4300g a 51 cm 🩵 Měli jsme těžký a komplikovaný porod ale zvládli jsme to oba jsme v pořádku a už se szivame všichni hezky doma 🥹 ♾️ 🍀.. A co vy všichni teda tady jak se vám dari???
@Rezinka17 Věřím, že to může být dost na palici, když se mentálně nachystáte na jednu variantu, přijmete a je to jinak. @Martina30159 Moc moc moc gratluju k miminku a přeji úspěšnou a rychlou rekonvalescenci!
Já pořád čekám a pořád nic, termín byl v pondělí 8. 6. Je to už na palici. Jestli se nenarodí sám, v úterý už musím na vyvolávání. Teď jsem ve fázi, kdy se to nějak snažím přijmout, nestresovat se tím a prosím miminko, aby přišlo samo. Zklouším všechny babské rady a připadám si jako blázen. ![]()
@Rezinka17 Tak to je dobré, já to měla přesně naopak
Vůbec jsem s SC nepočítala.