TP červen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
133
20.3.26 12:02

@svabomys @R137 Holky, jste dobré, všechna čest. :) Já chodím na procházky a do práce. Nikde nemáme výtah, tak se dá říct, že mám pohybu dost. Včera jsem zvládla doběhnout šalinu (tramvaj). 😃 Ale tím asi končím.

Já budu pravděpodobně rodit v Brně u Milosrdných bratří. Je to menší a lehce alternativní porodnice, slyšela jsem na ně dobré recenze, i když byly i nějaké špatné.

Jinak ve středu jsem byla u doktorky (byla jsem 28+2tt), malý už má 1270g a hezky roste. Byl vtipný, doktorka jezdila sondou po břiše a on do ní kopal. Tak se mu to asi nelíbilo, už teď má názor. 🤣

Cukrovka nakonec není tak hrozná, když dodržuju ty jejich zásady stravování, tak mám krásné hodnoty. Jen bych si moc ráda dala jakýkoliv dort. 😅 Tak jsem si místo toho dala 2 čtverečky hořké čokolády. 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.3.26 08:36

@svabomys Ahoj, ja jsem byla driv zvykla na kole jezdit kazdy den, pro me prirozenejsi pohyb nez chozeni 😂… na kole po lese, enduro traily, bikeparky a pak do prace a z prace na kole, po meste. Ted jezdim skoro jen na sdilenych kolech jako dopravnim prostredku, je prijemne, ze na nich sedis vzprimene. Jak byl snih a led nebo dest, tak jsem na kolo nevlezla vubec, cely leden a pulku unora. Do lesa se bojim (kameny, koreny..) a taky mam na jednom kole SPD a tam se bojim, ze muzu ztratit rovnovahu a hned bych spadla. A pritel mi uz kolo zakazuje navic. Chybi mi ale moc kolo v prirode, terenu, to zadna prochazka nenahradi 🙂

U lezení si říkám, že je to pokaždé naposled 😅 Ale jak mas ten celotelovy sedak, tak to do bricha vubec netlaci. A pady na top rope a nebo u sama nejsou. Takze riziko nulove. Samozrejme od zacatku tehotenstvi nechodim na boulder a nelezu lead climb na stene. Rikam si, ze max do 32. tydne, pak na to kaslu.

Kdyz jsi byla zvykla hodne cvicit, chodit do posilky, tak je super, ze si to udrzujes a zvladas takhle pravidelne :) Po porodu se pak diky tomu rychle das dokupy. To zas neni moje parketa, cviceni. Ja se snazim aspon doma cvicit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.3.26 09:18

@R137 no ja jsem právě zazdila to lezení kvůli tomu, že nemáš přetěžovat ten core a já lezu jak blb, místo toho abych používala nohy a hlavu, tak všecko urvu na shyb :mrgreen: ten jsem zvladla do konce prvniho trimestru udelat, pak uz ne :mrgreen: ale už mi to chybí. ale štve mě, že ať dělám cokoli a ani se nepřejídám už mám stejně 15kg nahoře (30tt). :zed: se bojim, kam to ještě poroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.3.26 19:41

@Ranni.Vecere Jeee, ja budu taky rodit v Brně ☺️ asi Obilňák teda, Bohunice jsou mi nesympatické, jak je to tam obrovské, vůbec to tam neznám. Obilňák je něco mezi, není to obrovské, ani malé a na komplikované případy by měli být vybavení. A půjdeš se podívat do té nemocnice? Hořká čoko super, taky si dávám.

@svabomys Řeším to tak, že asi 3 týdny už nelezu velké převisy, kde už visíš hlavou dolů. Já ani normální shyb neumím, jedu všechno technikou, hlavně nohy, ruce, záda. Břicho moc nezatínám, lehčí převisy lezu jen easy s madlama. Jinak s tou váhou, možná si podobný typ postavy jako já, jsem hodně vysoká a dost hubená (teda teď už ne:D), tak jsem přibrala 13 kilo (též 30tt). Taky se nepřejídám, hýbu se. Všichni říkají, že při kojení pak hodně zhubly, i na nižší váhu než před těhotenstvím. A hubená žena při těhotenství hodně nabere, protože předtím nemá tolik tuku. Takže tak. Neřeším, ale taky mě to na začátku děsilo, jak rychle přibírám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.3.26 21:03

@R137 @svabomys Asi je to přibírání hodně individuální, každopádně nemá cenu se tím trápit, pokud jste zvyklé se hýbat, kila dolů půjdou, i kdybyste z nějakého důvodu nekojily. :) Já jsem taky hubená, akorát jsem ještě k tomu i malá (163 cm) a moc jsem zatím nepřibrala. V I. trimestru jsem zhubla 3 kila (zvracení + nechutenství) a teď jsem na dietě kvůli cukrovce, takže bych se spoustě věcí měla vyhýbat. :( Oproti váze před otěhotněním mám navíc jenom 6,5 kg. Teď už to naskakuje rychleji, tak uvidím.

@R137 Mě velké porodnice a nemocnice z nějakého důvodu děsí. :D Milosrdní jsou ještě menší než Obilňák, prezentují se jako friendly rodinná porodnice, tak snad tam budou mít normální lidský a respektující přístup. :) Navíc se mi líbí, že tam mají víc pokojů typu nadstandard. Ale máš samozřejmě pravdu, že na Obilňáku jsou líp zařízení na komplikace (mají třeba i novorozeneckou jip) a jsou tam větší odborníci. U milosrdných navíc můžeš rodit až od ukončeného 36. týdne těhotenství. U Milosrdných jsem se byla podívat, mají to jako předporodní kurz na cca 2-3 hodiny, základní info + prohlídka oddělení, stálo to 400 Kč pro oba dohromady (šla jsem tam s chlapem). Takže - budu-li mít nějaké komplikace - Obilňák. Bude-li všechno vypadat dobře - Milosrdní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.26 08:52

@Ranni.Vecere Tak to máš dobře vymyšlené 👍🏼 Dívala jsem se, že Obilňák má největší kapacitu, je to větší než v Bohunicích. Tak se opravuju a rodila bych teda v té největší porodnici v Brně :D Jinak za 400 kurz pro oba je teda hodně dobrá cena. Tuším, že na Obliňáku za 1400 Kč. My máme kurz jinde, tak bych se tam chtěla jen podívat zadarmo:D ale to asi nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
22.3.26 09:38

@R137
Taky jsme na předporodním kurzu byli jinde, na druhou stranu u těch Miloušů třeba říkali, jak to probíhá konkrétně u nich. Co vzít s sebou, co nabízí konkrétně jejich porodnice, jak probíhají vyšetření, porod, péče na šestinedělí. 400 fakt není moc (1 400 mi přijde přestřelené), ale myslím, že by mělo být standardní, že máš možnost se prostě přijít podívat zadarmo v určitou dobu. :) Ale třeba někde občas mají den otevřených dveří, nezjišťovala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.3.26 13:02
@R137 píše: Více

jestli lezeš převisy, tak jsi hustá :mrgreen: i kdyby malý, je to těžký i netěhotná..kdepak já jsem menší (165cm)..stihla jsem byla pred tehotenstvim hodne, hodne svalů..ted jsem rada kdyz udelam 12 dámskejch kliků.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.3.26 13:14

@svabomys No vidíš to, já jsem snad nikdy v životě normální klik neudělala a dámských jen pár. Teď bych neudělala ani jeden dámský 😅 Mně zas přijde méně namáhavé to lezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
1.4.26 19:22

Ahoj, co nového? Já jsem byla dnes na třetím screeningu a kromě železa lehce pod limit všechno ok. Malá podle mojí gynekoložky roste nějak rychle, podle rozměrů je týden až dva dopředu a váhový odhad teď je 1,75 kg. Takže na termín porodu to prý vychází na 3,5-4 kg. Řekla mi akorát, že se nemám přejídat, abych ten růst ještě víc nepodpořila 😂 Jako jím normálně, spíš bude větší, protože máme oba s partnerem nad 185 cm. No jsem zvědavá, ale nerada bych rodila nějak moc dřív. Nejsem ještě vůbec ready. Jinak je už hlavičkou dolů, tak snad tak zůstane 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.4.26 11:49

@R137 ahoj, co to je za kec - nejezte tolik at mala neroste tolik? :mrgreen: jelikoz sportujes, a jsi vyssi postavy, tak logicky dite bude vetsi a ty potrebujes vic jist.. 3,5-4 kg je uplne normalni vaha novorozence :zed: U nas treti screening odhad asi 1,3kg a vaha 3,5 kg na konci udajne. Ja kdyz jsem se narodila měla jsem taky 3,5.. no nevim..navic kazdy dite roste jinak, nekdy roste skokove a jindy pomaleji..nedelala bych si z toho hlavu a jedla bych jak potrebuju 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
2.4.26 19:46

@svabomys Jo, tak ona to myslela tak, ať se nepřejídám zbytečně, že nemám jíst za dva 😀 Jasně, stejně jsou to odhady všechno 🙂Hlavně, že nám rostou ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.4.26 13:11

Ahojte tady to nějak umlklo?? 😁 Jak se vám daří? Co miminka jak rostou? Nějaké novinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.4.26 11:12

Ahojky, ja jsem dneska 29+4. 21.4. Jdeme na 3. screening a dostanu prý ten identifikator pro zaměstnavatele. Na mateřskou bych ráda od května 🙂 miminko roste pěkně, naposledy mel kilo. Cejtim ze ma treba 3× denne skytavku tak to je vždycky roztomilý 😀 jinak se hodne zadejchavam, moc toho neujdu. Chutě žádný nemam a ani jsem neměla. Tak držím všem palce 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
5.4.26 21:32

Ahoj holky, měli jsme teď takové zběsilé tempo, dělali jsme renovaci komory - podlaha, stěny, nové regály, aby bylo víc úložného prostoru. Potřebovali jsme to stihnout před Velikonocemi, jelikož nám dojela návštěva. :D Zbývá mi poslední týden v práci, pak vybírám zbytek dovolené a po ní už jdu na MD. Musím začít chystat věci do porodnice, něco už mám, něco ještě ne. :) Chutě moc nemám, akorát mě štve, že si mám hlídat jídlo kvůli těhotenské cukrovce, občas maličko hřeším. :) Miminko se vyvíjí normálně, když jsem byla 28+2tt, tak odpovídalo 28+3tt a vážilo 1 270g. Zítra ale už začínám 32. týden, takže to není úplně aktuální informace. :) Ohledně váhy - všechno jsou to jenom odhady, někdy miminka rostou skokově. Já jsem měla při narození 4100g, ale v dospělosti měřím jenom 163 cm, tak nevím, nakolik to vlastně hraje/ nehraje roli ta porodní váha. Já se při pohybu do schodů nebo do kopce zadýchávám, ale včera jsem nachodila 9 km, tak jsem byla celkem příjemně překvapená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí