TP červen 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
2.2.26 21:21

@svabomys To podle mě nemůže. Měla by být kontrola co 4-6 týdnů až do 32 tydne, pak každý týden. A ty kontroly jsou zadarmo i s ultrazvukem. Ja jsem mela dokonce v 7tt a pak v 10tt zadarmo. Jen ten prvni a druhy screening se plati za vysetreni. U me jsem platila navic snimek z ultrazvuku za 100 Kc. Ale nad tim jsem mavla rukou…

A tech 8000 poplatek zahrnuje co? Me ty dva screeningy zatim vysly myslim na 3400 Kc a jeste neco platit budu. To tam bylo jeste 200 za snimky. Nic navic jsem neplatila. A navic byly 3 kontroly vzdy s ultrazvukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
2.2.26 21:26

Ja uz mam dnes 2. screening za sebou. Vsechno v poradku. Akorat predtim jsem mela 2 dny brutalni strevni chripku, a shodila jsem 3,5 kila. Ale na plod to nastesti zadny vliv nemelo, tak jsem rada a taky, ze uz je to za mnou 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
2.2.26 21:52

@svabomys Je to (bohuzel) v naprostem souladu s tim, co proplaci pojistovny, tedy je to vlastne opravdu v poradku.
Standardne jsou to totiz jen tri utz za cele tehotenstvi - potvrzeni srdecni akce, tzv. druhy screening a tzv. treti screening.
Vsechny dalsi jsou jen na „dobre vuli“ kazdeho lekare. 🤷‍♀️
Pravidelne kontroly co 4-6t tedy muzou zahrnovat jen poslech srdicka a je to vlastne v poradku, na nic vic narok neni. A casto to doktori pak vlastne obchazeji prave temi placenymi „tehotenskymi balicky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.2.26 22:15

Díky za rady. Já volala i na pojistovnu, kde jsme si to potvrdili, ze ty ultrazvuky delat nemusi. Nicmene doktorka mi rekla, ze me nevysetri ani pri pochybnostech, ze mam jet na pohotovost, coz pry nesmi. Budu psat tedy stiznost na vedeni te kliniky. :think: Uprimne o poplatku 8000 me ani neinformovala, dozvedela jsem se to ted az za pulkou tehotesntvi. Rekla jsem, ze ji dam 4, protoze muzu cerpat “vyhody” tohoto balicku az ted. To se ji nelibilo. Nakonec jsme se dohodli na UZ jako samoplatce pri OGTT za 1100. Jde o kliniku Gymuno v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
3.2.26 07:41

@svabomys Tak to je drsný, že ti dopředu k tomu ani nedali žádné papíry o možnostech a ani slovně ti neřekli o tom balíčku. Nedivím se, že přecházíš. Není to pěkné jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
3.2.26 11:08

Ahoj, tyjo tak to je mazec s tou poradnou! 8o Přijde mi to od doktorky vyčurané. Mně doktorka dělá ultrazvuk pokaždé a nic za to nechce, normálně to platí pojišťovna. Poprvé mi dělala ultrazvuk už v 6. týdnu, kdy mi jenom potvrdila těhotenství, řekla, že zárodek je v děloze a objednala mě pak na později na potvrzení srdeční akce a na odběry. Od potvrzení srdeční akce chodím pravidelně jednou za 4.-6. týdnů. Akorát na I. a II. screening mě poslala na specializovanou kliniku, ale to mi nějak nevadilo, proplatila mi to VZP. Kamarádka je těhotná a taky k ní chodí, ochotně ji vzala i mimo objednání, protože kamarádka měla slabé krvácení, vůbec ji neposílala na pohotovost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
3.2.26 12:15

Ja mam každou poradnu ultrazvuk a platila jsem nějaký poplatek 800 korun a možná to bylo za tyto ultrazvuky, teď si nejsem jistá. Chodím na soukromou gyndu. Za to všechno až do předání porodnici je tam na místě. Screening také i test na cukrovku.
Screening stál 1700 Kč, pojišťovna VZP proplatila jen 1500 Kč. Jako 8000 to je šílený teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
3.2.26 12:39

@Rezinka17 Jo, mě stál I. screening 1 800 a VZP mi proplatila taky jen 1 500, ale ok, to není nic hrozného. Naprostý souhlas, 8 000 je teda pálka. Na test na cukrovku mi moje doktorka vypsala žádanku, budou mi ho dělat na stejné adrese, ale jiné pracoviště. Tak předpokládám, že ten je taky zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.2.26 13:14

Taky jsem doplacela screening. První 400 a druhý 800 :roll: Ale koupila jsem si na pojistovnu novy monitor dechu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
3.2.26 13:25

@svabomys Lékařka měla balíček nabídnout na začátku alespoň. Nicméně, z veřejného zdravotního pojištění jsou hrazeny snad jen tři utz během těhotenství, takže na to má bohužel nárok. U většiny lékařů je to fakt jen jejich dobrá vůle, že dělají utz pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.2.26 13:47

Ahojte, my dneska 2 screening malého za sebou 😍 🙏 🍀 vše v naprostém pořádku 🩵 Jsme 22+6 ♾️ a za týden zase poradna :smiling_face_with3_hearts: akorát tam sebou tak mlel a kopal že dnes nemáme žádnou fotku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
3.2.26 13:59

@Martina30159 Super! Jsem na tom stejně, taky včera na 2. screeningu dávala ruce před obličej a pak se otočila zádama. Nezájem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
3.2.26 19:05

@svabomys To je dost priserny pristup.. pocitam, ze ten balicek proste zapomnela nabidnout, uz jen z toho vedeni nebude mit radost. A ta cena?!!! Silenost. Vetsinou jsem cetla, ze si reknou tak o 3 000 Kc.. plus platba navic z scr.
Mne muj dr dela opravdu jen ty utz na pojistovnu a vetsina kamaradek to jinde mela stejne. Zatim tedy byl utz na potvrzeni srdicka a pak asi v 11tt pri odberech na screening a vystaveni prukazky (ten byl vlastne navic).
Jinak pri poradne kontrola tlaku, moci a poslech, ze malemu bije ❤️.
(Neplatily jsme ale zadna zadne dalsi poplatky, u me v ordinaci to ani nenabizi.)
Screeningy dela ve stejne ordinaci jina dr, za prvni jsem zaplatila 700 Kc vc. dvou fotek, dalsi scr uz budou zdarma (v ramci tech dalsich utz od pojistovny).
Ale pri predchozim tehotenstvi jsem sveho dr pozadala o utz kontrolu pri poradne v cca 16tt a udelal ho bez reci 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.2.26 10:17

Ahoj holky, tak ted jsem byla na ultrazvuku ve 20. tydnu a vse je v pořádku 🙂 ma vse dobre vyvinuté a měří cca 27 cm a je větší nez normálně - 450 g 🙈 rikal doktor ze se to jeste uvidí časem jak se bude vyvíjet ale zatím ze je dobre živený a bere si co potřebuje z te placenty 😀
Jídlem to prý neovlivním, tak snad to nebude 4 kilove miminko a více…😀
Jinak se tam různě hýbal a měl ručičku v pusince 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.26 14:18

Ahoj,
Mohu se k vám prosím přidat?
Termín porodu mám ke konci června.
Jsem po IVF s PGT, už jednoho syna po IVF mám. Jendou jsem ukončovala těhotenství v 19tt.

Tentokrát mi na 2.screeningu řekly. Že má mimi nejspíš uzavřeny rozštěp páteře a jsem odeslaná na magnetickou rezonanci do Motola, kde mi řeknou jak to přesně vypadá a co bude. Mam šílený strach, a bojím se, abych se miminka nemusela zase vzdát. :,(

Nema někdo s něčím takovým zkušenost?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí