Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@adel91 adel nechci te zklamat, ale u nas tuna sladkého, které jindy nejím a už podle dvou dr kluk 🤭 🤭 😀 jinak se taky cítím dobře a břicho začíná růst
Ahoooj!
Citim se uz lepe, ale ty hlady a chute jsou silene 😁 Porad jim, mam behem 3 mesicu +5 kilo a brisko uz se taky schovava blbe. Ale v praci jsem to jeste nerekla, jeste ze je zima a mam spoustu volnych svetru 😁 Tip na pohlavi nemame, tak uvidime co reknou za mesic v lednu 😊 Tesim seee
@adel91 já měla tunu cukru u prvního těhotenství a byl to kluk. Teď na to nemám chuť vůbec a už nám doktorka říkala že to bude asi holka. Takže… 😃 Abych ale nezažila radost, třeba to vyjde ☺️
@adel91 no 🤭 ja byla přesvědčená, že to musí být holka, všichni kolem mi to říkali, že sladký, to je jasný 😅
Ahoj holky, gratuluju všem k hezkým zprávám.
Já se mám fajn, špatně mi už není, únava se mě pořád drží, ale možná je to i tím hnusným počasím. Teď tři dny po sobě jsem si hned po práci dávala šlofíčka. Jinak já moc na nic nemám chuť. Ani nemám potřebu jíst nějak víc, sladké mě láká minimálně. Když už, tak hovězí. Čekáme dle dr kluka, tak v mém případě ty chutě celkem sedí. Sice nepřibírám, přesto jsem už kulatá a mám celkem bříško. Moc nechápu z čeho.
Ale dle doktorky všechno ok. Pohlaví nám bylo jedno, čekáme první. I když holčička by pro mě asi byla jednodušší, v rodině máme samé holky, navíc ženský svět je mi logicky bližší. Ale v pohodě, těšíme se na kluka. ![]()
@adel91 To, že je větší chuť na sladké v těhotenství s holkou/klukem je jen pověra
Nejde najít žádné rozdíly. Na to neexistuje žádný relevantní výzkum. Řekla bych, že to bude spíš tím, že člověku třeba chybí energie/ proteiny nebo mu prostě sladké chutné. Já mám třeba chuť na sladké pořád stejně, protože to je moje slabost celý život ![]()
Holky, dost by mě zajímalo, jak to máte teď se sportem? Pokračujete dál nebo jste to musely dost omezit? Pro mě je sport top priorita, tak jsem ráda, že i první trimestr, jsem nemusela moc sport omezovat. Jen jsem zmírnila zátěž. Nejvíc pociťuju změny u běhu, musím běžet pomaleji, abych se držela v nějakých normálních tepech a hned jak vyběhnu, tak se mi chce čůrat 😆 Zkrátila jsem vzdálenost na půlku, i čtvrtku toho, co normálně běhám. Naopak u lezení, kola a plavání jsem úplně v poho. Normální jóga mi vadí, takže zkusím pak tu gravid jógu.
@adel91 Tak dobrý, já tady jen vyvracím staré mýty 😂 Ale samozřejmě přeju ti ať se ti splní tvé vysněné pohlaví 👍🏼 Já jsem myslela, že mám kluka, ale potvrdil se opak.
Holky u mě už bříško vidět jde docela dost 🙈 😂 únava ta už mě díky bohu přešla, s jídlem to mám všelijak teď ujizdim na mandarinkach a banánech 😂 😂 nám sice řekl Dr že to vypadá na kluka ale já doufám že se to ještě změní radši bych holku 🙈
@R137 Já asi nejsem tak velká sportovkyně jako ty. Takhle - já ráda chodím, nejlépe kopce a hory, ale nemusí být. Loni jsem např. šla do Santiaga. V zimě sem tam lyžuju, v létě plavání, někdy běh, když mám náladu, max ale 4 km. V prvním trimestru jsem to musela všechno omezit, protože mi bylo při cestě do kopce na zvracení, nemohla jsem vyjít schody do 5. patra, strašně se mi navalovalo. Občas jsem i zvracela. K tomu jsem byla brutálně unavená, takže jsem furt jenom spala.
Naposledy jsem byla na túře na konci září a to už mi bylo zle. Teď už mi zle není, únava je menší, ale pořád je. Teď jsem se vyhrabala z nachlazení, tak chodím aspoń na krátké procházky, chci zkusit nějaké cvičení pro těhotné podle videí a zvažuju, že po novém roce začnu chodit na plavání pro těhotné.
Snad se energie začne zase vracet.
@Ranni.Vecere Taky miluju chození po horách!
i lyžování, ale to jsem si zakázala tuto zimu, max běžky. Tak to chápu s tou nevolností a únavou, to by se člověku nechtělo nic. Mně se teda stalo v prvním trimestru, že jsem na 3 hodiny usla po procházce 7 km
Plavání pro těhotné? To se nějak liší od normálního plavání? Co to je? Jakože tam není chemicky ošetřená voda a je tam slaná voda?
@R137 Já jsem takhle jednou v sobotu vstala, nasnídala se, pokecala jsem si s mužem a šla jsem zase spát.
Bylo to fakt náročné, soustředila jsem se na „přežití“. Teď už je to mnohem lepší, tak se chci zase víc hýbat, i když radši ne tak jako předtím. Těhotenské plavání je v bazénu se slanou vodou, jsou tam nějaké cviky na posílení a uvolňování pánevního dna a protahování páteře ve vodě, nácvik správného dýchání. Aspoň to inzerují. ![]()
Já závidím všem co si můžete jít lehnout když jste unavené. Já jsem taky dost, ale malý (skoro2 roky) mě prostě vůbec nenechá. Těším se že přes Vánoce bude muž víc doma a budu moct odpočívat.
Jinak já sportovala volejbal, ale to si budu muset dát pauzu. Ještě koncem října jsem byla, ale už radši nechodím.