Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@adel91 podle kalkulačky taky 17.6 😃 a to mam zrovna ten den narozeniny 😀
Jinak holky ty neschopenky si berete kvůli druhu práce nebo kvůli zdravotnímu stavu? Mě se zatím ani neptali co dělám za práci 😀
S tou únavou, já jsem dost unavená přes den a večer pak nemůžu usnout. Takový začarovaný kruh.
@Rezinka17 tak to bude krasnej narozeninovej darecek 😄 to jsme se dobre sesly, jeste se nakonec sejdeme v porodnici, aby to byla pomyslna tresinka na dortu 😂
Ja mam PN kvuli druhu prace - jako fyzio by me jinam ani preradit nemohli 😊 U me tedy ma doktorka povolani v anamneze uvedene uz od zacatku co u ni jsem. To by Tvuj osetrujici gynekolog mel mit v karte.
@Rezinka17 píše: Více
Ja osobně kvůli obojímu.. doktorka mi PN nenabízela kvůli tomu, že k tomu neni důvod, žádný hematom, žádný krvácení… na praci se me taky neptala.. co jsem tak zjistila, tak jim to muze byt úplně jedno, a spravne by bylo si tohle vyřídit se zaměstnavatelem…ale ja jsem vedela uz od zacatku, ze v ty praci zůstat nemůžu, me osobně by přeřadili treba na ambulanci, kde je relativně klid.. ale ja to nechtěla riskovat, chtela jsem byt v klidu doma.. v nemocnici clovek nikdy nevi, co ho čeká za výživný den
at je kdekoliv…
A taky mam dost nízký tlak, chronicky.. takze sice doktorka to nevidela jako problem, ale ja teda jo, a ty nevolnosti k tomu…to se uplne s moji praci nekloubí, kdyz děláme hygieny, přebalujeme, polohujem atd.. byla bych jim k nicemu ![]()
@Anna872 @adel91 Nj holky, mate asi pravdu s tou neschopenkou.
Ja pracuju v kanclu, sedim u pc, resim ukoly/deadliny, mam moznost pracovat z domova v podstate vetsinu tydnu. Ale ten stress, brzke vstavani, navic uz jedno dite mame (tzn. skola, krouzky, taxi mama) to vse dost vycerpava. Prosinec ma byt pro me co se praci tyce klidnejsi, ale mozna v lednu uz bych se na to vyprdla?…. Budu premyslet, cim vic tu ctu ze zeny berou neschopenky a jsou za ne rady tim vic si rikam co to blbnu 😁
Tak já jsem v tomto asi jiná a možná divná, ale mám svou práci moc ráda.
I když mi bylo v určitém období hodně blbě a zvracela jsem, ani na vteřinu jsem nepřemýšlela o neschopence. Navíc se bojím, že mi pak neprodlouží smlouvu, takže mi manžel slíbil, že se na rodičovské vystřídáme, abych nedošla o práci (mám totiž smlouvu na 3 roky). Jinak učím jazyky na VŠ, takže to není tak náročné jako práce ve zdravotnictví nebo jinde, necítím se v práci ve stresu a jsem brzo doma, přípravy si dělám večer po odpoledním šlofíku. ![]()
@adel91 a odkud jsi? 🙂 jo tak to chápu. V kartě povolání mají, ale nikdo se zatím nezajimal, ale zase byla jsem tam jen jednou tak uvidíme co dál.. zítra odběry tak jsem na to zvědavá. Prý je toho hodně tak hlavně musím vzít s sebou nějakou svačinu.
@Rezinka17 jizni cechy… jojo, ja na odberech byla minuly tyden a nabirali mi 5 zkumavek. Svaca potom se hodi a predtim je dobry se poradne napit 😊
@adel91 jo tak ja v Praze. Dneska jsem byla na odběrech a bylo to 5 ampulí, ale naštěstí s tim nemam problém, takže dobrý 🙂 výsledky te krve mi prý řeknou až s tim velkým ultrazvukem, kdy se to celé zhodnotí.
@Rezinka17 jojojo, to mame stejne, takze nam budu toho 12. drzet palce, aby vse dopadlo na vybornou 😊
Ahoj holky tak dneska první poradna a ultrazvuk. Miminko je v pořádku jsem dnes ve 12. týdnu a mimco ma 5.5 cm 😊 prý akorát spalo. Krevní skupinu mam A+ tak fajn. Jinak jsem se ptala doktorky, kdy to oznámit v práci a docela mě zarazila, že mi řekla že mam radši počkat na 12.12. na první velký ultrazvuk. Přitom mají tam, že jsem u policie a sama se ani nezeptala kde přesně a jaký mam výkon práce. Jsem převážně v kanceláři ale máme dosahy, kdy musíme být v pohotovosti i v noci a někdy výjezdy kdy jde o směnu 24 hodin. Navíc může se mi venku něco stát, tak si myslím ze by to asi vědět měli a uz to chci mit za sebou. K tomu mi doktorka říkala, že 4 dny před porodem ještě mela směny a dělala závodně aerobic, tak jako každý to ma jinak, ale ja nejsem zas takový tvrďas 😀 tak jsem se chtěla podělit.
@Rezinka17
Ahoj, tak určitě jako těhotná máš nárok na úpravu směn a neměla bys pracovat v noci a dělat přesčasy. Určitě se to dá dohledat v přesném znění, já jsem to nezjišťovala, protože mě se to netýká. Akorát si o to asi musíš říct. Myslím, že paní doktorka asi nemá moc představu, jak vypadá práce u policie. Stejně tak mi přijde, že se na náplň práce doktoři moc neptají - podle toho, co mi tak říkaly kamarádky.
To, že ona zvládla směny a aerobik, je sice fajn, ale tobě to může být fuk. Já taky sportuju, v létě jsme jeden den v horách nachodili s mužem 40 km a v I. trimestru jsem měla problém vyjít schody do 5. patra.
Takže je ze mě gaučový povaleč. ![]()
Oznámit asi můžeš, kdy chceš, ale po tom I. screeningu se dozvíš, zda je dítě v pořádku, takže je to takové jistější. Každopádně gratuluju, že všechno ok! ![]()
@Rezinka17 Ahoj, mas krasne zpravy! Jsem taky 12.tt, uz se tesim na ten screening pristi tyden!
Jinak rozhodne to v praci oznam a vubec neber ohled na ostatni… Presne, co je ti do toho kdo jak pracoval az do porodu. Ja to oznamim hned pristi tyden (pokud screening dopadne dobre), ale mohu si to dovolit protoze mam kancelarskou praci a pulku tydne pracuji z domova. Jinak kdybych mela smeny nebo nejakou zatez - hned jdu na neschopenku 😁 Jinak na gynde se me taky na nic neptali, ale velmi to resi moje obvodacka, ta mi i sama nabizela jit na neschopenku az do porodu.
@K0čka Tak to máš asi dobrou obvoďačku. Kdybych měla fyzicky náročnou práci, směny atd., tak bych taky šla na neschopenku.
Jinak, holky, dnes jsem byla prvotrimestrálním screeningu. Byla jsem z toho nervózní, špatně jsem spala, ale zároveň jsem se nemohla dočkat. Bylo to fajn, byli moc příjemní.
Sice nemám ještě výsledky z krve, ale na ultrazvuku bylo vše v pořádku, i nám to doktor hezky povykládal a vysvětlil, jinak bych nevěděla, co tam mám vidět. Bylo hrozně dojemné mimčo vidět, už je to malinký človíček.
Furt se tam vrtěl. O to víc se na něj těšíme.
S manželem jsme si pak zašli do kavárny a udělali hezké dopoledne. Ještě nám prozradili, že čekáme kluka, i pindík byl poměrně jasně vidět.
Termín porodu 8. 6. 2026. Vím, že děti v tomto stádiu vypadají hodně podobně, ale stejně se tím naším malým krasavcem pochlubím. ![]()
@Anna872 nene, jsem fyzioterapeutka. Tak to moc tu Tvou doktorku nechapu. Co tak premyslim, tak snad na kazdem oddeleni se muzes setkat s ruzne infekcnima pacientama… vy navic jeste muzete delat na smeny a to by tehotna taky nemela. Je dobre, ze Ti vysla vstric, i kdyz se netvarila 😊 A s tim, ze si rada odpocines - to uplne chapu, mam to stejne 😄