Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Martina30159 a jaké je lepší magnesium než Magnosolv? Taky mi teda tvrdne často břicho. Hodně se to děje k večeru nebo když jsem unavená. Když chodím tak právě cejtim dole píchání a tlak, tak toho moc ani neujdu 🙄
@Rezinka17 tyhle beru a zatím jsem spokojená a pomáhají mi teda víc jak magnosolv
@Martina30159 tyhle mám taky. Teda ne kvůli tvrdnutí břicha, ale spíš karpálním tunelům, ale doktora mi je doporučovala.
Já beru jen hořčík bisglycinát v čisté formě jako prášek s vodou, navečer. Přijde mi, že nic jiného nedává smysl, teda ještě malát ráno (ale ten teď neberu). Jiné formy hořčíku, hlavně ty anorganické mají velmi nízkou vstřebatelnost. Laktát je jěště ok, ale zas projímavý. Já si dávám kvůli spaní, regenerace svalů po sportu a proti křečím. Konzultovala jsem v pondělí s gynekoložkou hořčík a říkala, že raději dávku hořčíku snižovat a nejlépe nebrat vůbec před porodem, protože brání kontrakcím. Ale samozřejmě, když má člověk křeče v nohách nebo bolesti ještě několik týdnů před porodem, raději ho brát 🙂
Ahojte, tady to je úplně mrtvé 🤣 🤷♀️ chodí tu ještě vůbec nekdoooo??
Ahoj holky. Tak jsem 34+2 a malý se teda jeste nepretocil hlavičkou dolů. Gynekolozka uz naznačovala císaře. Ve středu jdu na check in do porodnice tak mi povi vic, co bude dál. Jinak ma mezi 2.2. kg až 2.5 kg a trápí mě asi posličci už. Tvrdne mi břicho a cítím velký tlak a po chvilce to přejde. Bolesti nejsou. Jak mate vy? 🙂
Ahoj holky,
jsem aktuálně 35+5tt, u mě je malý naštěstí hlavou dolů. @Rezinka17 Mamka mi tvrdí, že já jsem se prý přetočila hlavou dolů až nějak 2-3 týdny před porodem (mamka mě navíc ještě o týden přenášela), prý to bylo dost nepříjemné. Takže pořád je šance.
@Martina30159 A jak se daří tobě? ![]()
Jinak mě trochu překvapuje, že si mě na check-in do porodnice pozvali až na 20. 5., to budu 37+2tt. Tak snad do té doby vydržíme 2v1. Břicho občas tvrdne, ale moc ne, tlak cítím i pohyby jsou takové více nepříjemné. I když za mě byl pořád horší I. trimestr.
Jinak pořád ještě chystám a připravuju byt, dělám to postupně a asi i dost pomalu. Ale dnes jsem si už sepsala porodní přání.
Ahojte no my na poslední kontrole 5.5. měl malý odhad 2945g v 35+6 😁 🙈 Jinak se už konečně otočil hlavou dolů tak mi udělal radost, podle doktora by měl být údajně větší mimco má to mit po kom přítel měl přes 4 kg když se narodil a má 2 metry 🤣 🤦♀️ Jinak kontroly už po týdnu a Check in jdu 14.5. No mě říkal doktor že uvidí se podle váhy malého jestli mě nechají do konce ale určitě ne přenášet, jinak už bych to měla ráda za sebou.. ještě cca 3 týdny do termínu
Ahoj, ja uz jsem 36tt+3. Naposledy jsem byla na kontrole cca 4 tydny zpatky a to uz byla celkem macík a jinak hlavou dolu uz byla i na kontrole predtim. V utery jdu uz na check-in do porodnice. Vcera trosku krize, ze jsem jeste poradne nevybordelarila a neuklidila cely byt. Tak to dohanim, vyhazuju a tridim veci. Jeste nejake malickosti dokoupit a hlavne to pak nejak systematicky ulozit. Jeste me ceka prani hadriku, prosteradel atd.. Uz z toho zacinam mit stres
A jeste sbalit tasky do porodnice, nejak dopsat porodni prani. No jeste nejsem vubec ready
Takze at jeste pocka, i kdyz uz mam teda dost velke bricho a nekdy uz ty kopance do zeber a mocaku nejsou prijemne.
Já jak ho mam otočenýho hlavou nahoru tak me kope dole a to je teda nepříjemný. Někde vždycky kolem nervů toho čípku a pěkně to tam píchá 🙈 jinak po check inu mam v planu taky uz si zabalit tašku 🙂
Ahoj, jak se máte a jak zvládáte poslední měsíc? Je to náročnější už ![]()
Ahojky. Oteklá všude až to hezké není. 😃 Je tady už nějaké předčasné miminko? Co?
@Haruki Já jsem měla mírně oteklé nohy předevčírem, ale 6 dní do termínu, 19 kilo nahoře, venku teplo a celý den na nohách, tak to beru
Spíš se mně úplně propadla klenba nohy tou tíhou asi. Já jsem s předčasným nepočítala, spíš naopak:)
Ahoj holky, my jsme zatím stále 2v1, podle doktorky se ani nic nechystá, jsem zavřená. Ta vedra mi moc nedělají dobře, ale kupodivu neotékám. Na procházku chodím ven večer. Cítím se dobře a problémy nemám, ale je to už únavné a nepohodlné.
Držte se!
@R137 no já mám ruce oteklé. U toho mám i karpaly, a nohy taky vždy odpoledne a navečer. Jak je člověk pořád na nohou, jde to hned. Teď jsem si musela kupovat i o číslo větší sandále, ať mám v čem chodit. A já už jsem objednaná na císař, takže jen odpocitavam poslední dva týdny. Uff ufff