Poradna duly
Jana Čurdová
@Anik6 myslím si ze věk 36 není na to mít další miminko nic hrozného, jsou takové které v toto období teprve začínají
Já mám v práci kolegyni s té je 45 a mají taky teď rok 3. kluka no musím říct, že s tím miminkem strašně ale strašně omládla. Co byla v práci znám ji jako značenou ženu a s klukům úplně vykvetla. Budu držet palce aby bylo vše v pořádku
Věk je jen číslo
![]()
@Slunečnice0303 Tak nějak jsem přivítala ty zprávy před tím a taky čekáme první.
![]()
Holky držím palce ať nám to všem dopadne
![]()
@Planetka85 říkám si, že to bude náročné a relativně jsem jakoby v klidu… Holky ale jen do té doby, než sednu do auta. To mě popadne brutální panika, jak se tam jako vejdem!!! Dcera ještě podsedák, malej už má svou sedačku do 4 let (britax otočnou, takže je to dělo) a to vejce s miminem dám jako kam? 😫 a tohle se mi honí celou cestu, takže fakt super, když jedeme třeba 2h za rodiči 😳 jinak mimo auto si to moc nepřipouštím 😅
@kofolkaa. Já ani nevím kdy mám volat 😅 pořád si říkám, času dost 😃 zítra budu 5+0
@Zandyas vítej mezi námi
gratuluji a nestresuj se zbytečně, všechno bude určitě v pořádku ![]()
@Slunečnice0303 tak to jdeš celkem brzy to ti závidím. Ne doktor nebude chtít vidět dřív jak v 8tt rovnou totiž ověřuje akci děla odběry a vypisuje průkazku. Loni mě dřív vidět nechtěl.
Takže si ještě chviiiiiili počkám
pokud mě do ty doby neklepne.
@denikjednematky děkuji. Jinak s tou kontrolou u doktora jsme na tom podobně. Mě taky čeká až 8tt dřív můj doktor neobjednavá. Takže zatímco se některé už budou radovat z váčku já se budu klepat, aby byla akce. Loni jsme o miminko přišli. Byla jsem 6+4. Bylo to den před Vánoci. Ale doufám ze letos to bude už dobrý a opravdu to bude těhotenství s velkým T. Už máme s manželem i vymyšlený plán jak to oznámíme rodině. Tak snad to vyjde
![]()
@Zandyas
Já chtěla jít taky až okolo 7-8tt, ale volala jsem v pondělí Dr kvůli Gynprodylu a když jsem ji řekla, že se objednám okolo toho 7-8tt, sama mi řekla, že mám dojít týden po vynechání 😅 Ale věřím, že bude váček a týden na to už srdíčko ❤️️
@Slunečnice0303 Váček bude určitě:) Já se už nemůžu dočkat svého UTZ. Ještě si teda počkám, nejhorší je ze už teď bych to vykrikla do světa 😂
@Zandyas já už jsem tak trochu 👀 a v tom týdnu, kdy mají být Vánoce, tak budu (doufám 🙏🏼) ve 13 týdnu a ráda bych stihla před Vánoci screening. Pořád váhám jestli to pak říct rodině nebo si to sladké tajemství nechat co nejdéle jen a jen pro nás 😁 před 2 lety jsme to oznámili na Vánoce, to jsem byla v 11. týdnu a pak jsem do konce těhotenství poslouchala jaké jméno ano, jaké jméno se tomu a tomu v rodině nelíbí, dokonce tátova přítelkyně byla tak ofrknutá, že mi poslala seznam jmen, které jim by se líbili…
To jsem myslela, že budu
takže tentokrát bych je nechala ve sladké nevědomosti co nejdéle
myslím, že co se týče břicha, tak už teď vypadám jak před porodem, takže nebude problém 🙊 😅
@Sluníčko1511 roušky mi vadily vždycky.. Ano respektuji, že se mají nosit, ale raději si nákup objednáme přes košík nebo rohlík, v nejhorším případě, když musím do obchodu, tak ji nasadím, ale jinak ji nenosím. V přírodě na procházkách nikoho nepotkávám, takže raději se nadechnu čerstvého vzduchu, než bůh ví čeho z roušky.. Tuším, že si jich u doktora užiju až až 😅 🙈
@Zandyas
Taky se těším na utz 😊 ale zároveň mám trochu strach 😊 A jak píšeš, nejradši bych to už všem řekla 😅 Právě to chceme říct na Vánoce, ale myslím si, že před mojí rodinou to do Vánoc neutajím 😅 Tak jsem zvědavá 🙈 😅
@denikjednematky jo tomu rozumím. My chceme jen říct ze jsme v očekávání a nic víc zbytek budeme mlžit. Ani pohlaví sami vědět nechceme, šle uvidíme jak moc budeme zvědaví
Když byly těhotné švagrové tak pohlaví hned praskli a přišlo mi ze než se to malé narodilo tak už vlastně bylo překvapeni jen to jméno. No proste to bylo takový zvláštní. A tomu se chceme vyvarovat a nechat všechny v napětí ![]()
@denikjednematky koukam, plany se screeningem mame stejne
Pred dvema lety jsem byla v Brne na Veveri, tam berou az 13+4, takze po Vanocich a byl to stres… Ted bych to rada stihla v 11. tydnu na nejakem sice mensim pracovisti, ale pred Vanoci
Ale teda rodinu mas dost „vtiravou“ - s temi jmeny
I kdyz, u nas dostal chlapec jmeno po manzeli, takze nikdo nic nenamital. Ted, kdyby to byl opet chlapec, tak uz by se rodine nas vyber asi moc nelibil, takze budeme mlzit, dokud to pujde ![]()
@Zandyas Tise, ale zato poradne gratuluji k pozitivnimu testu! Verim, ze nyni vse dopadne na jednicku
Napad s tim nenechat si rict pohlavi je skvely, ja bych to nezvladla, ale mam v okoli nekolik paru, kteri to udelali a to prekvapeni (vlastne ve vsech pripadech holky, kdyz nad tim tak premyslim
) bylo intenzivni a krasny - takovy vysneny porod ![]()