Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, nas dablik ma za tyden 14 mesicu, je to cislo, sama krok se taky boji, ale po zkusenostech se synem ( ma hypotonii, rehabilituje a chodit zacal az v 19m) jsem uplne v klidu, jde krasne dopredu, chodi s oporou, vstava v prostoru sama udrzi se nekolik sekund. Nejdulezitejsi je, ze jdou porad vpred, lezeni je nejzdravejsi pro stabilizaci patere a chodit pak bude cely zivot
Kojit jsem prestala ve 13m uz jsme to drzely trochu na krev… ted se desime opet podzimni a viroz, zdrava byla pouze pres leto… 🙏🏼
Aktualne ma 80cm a neco pres 10kg
Mejte se krasne at vam delaji deticky jen samou radost ![]()
@Aaarchie tak to jsi me trosku uklidnila v okoli prave skoro vsichni uz tapou od roka ta nase se jeste sama bez opory ani nepostavi ale co jde tak to pred sebou tlaci a lita s tim po bytě
a kojeni v pohode jsi ukoncila? Davas um? Nebo uz nic? Ja davam um cca od 4 mesicu neslo se mi plne rozkojit takze frcime na nutrilonu ma ho 2× denně a vazi cca tech 11 kg a kolem 80 cm take ma joo take se desim podzimu ted bojim se rymy pac ji odsat nos je nadlidsky vykon takze se modlim keeezby se nam to vyhlo bohate mi stacila 7ma nemoc a nedavno to zvraceni a prujem hruuuzaaaa
@Nikonik
Kojeni u nas pokulhavalo od hospitalizace ve 3m, odstavilase jak byla na sonde, pak to byl boj, kojeni jen v naprostem klidu a od 6m jsem kojila jen v noci a rano, pres den mela odstrikany a takhle jsme jely az do 13m, drzela jsem to kvuli imunite, jak byla porad nemocna. Jj ma UM taky Nutrilon, problem je, ze lahvicky obecne odmita, pije pouze s brcekem nebo na lzicku…
No viroz se bojim, od 1r ma nasazeny glukanek na imunitu, uz 2 tydny preventivne strikam sterimar a teda ma i svoje dejchadla, zatim se drzi 🙏🏼. A uz planuji zimni more opet a hory at to trochu podporime.
Jak furt mela prudusky detsky nemoci i covid se ji vyhnulo ![]()
@Aaarchie tyjoo me rikala dr ze do nosu strikat az kdyz je ryma nejdriv zkusit morskou sul a pak teprve spreje na rymu tak jsem blazen z toho… Jinak v zime more zavidim my letos chteli chorvatsko vse zaplacene a 2 dny pred odjezdem 7ma nemoc tak sme to zrusili bakonec jsme jeli v srpnu do polska k mori a kupodivu jsme se i vykoupali
pocasi nam přálo ale take jsem se bala aby to neomarodila preci jen to more je studenejsi nez jinde ale vse bylo okej.. Take mam v planu koupit neco na imunitu jeen porad nevim co… A bojim se toho ze v zime se rozchodi a pak ty botky aby mela nejake poradne teple alw zaroven pro prvni krucky zatim vubec nevim co poridim
@Nikonik
Dcera mi trpi na prudusky, loni byl sileny boom bacilu po covidu a ona to odprdla, rs a boca viry, takze je v hlidani na plicnim. Od rijna do konce cervna v podstate nonstop nemocna, pomahaly akorat hory, more.
Jako prevence solny roztok, coz sterimar je vubec nevadi ba naopak. My jsme ted “našprtany” 😂 doma mame domaci solnou jedkyni, cisticku vzduchu, zvlhcovac vzduchu a jakmilw je naznak nachlazeni okamzite inhalujeme 2× denne vincentku….
Idealne stridat prostredi, coz u nas problem neni, cestujou hodne od narozeni oba dva
zvladaji jak dlouhe cesty autem, tak i letadlo:-)
Jinak boty tatim ma ted attipas na doma jak se ochladilo uz ji nenechavam bosou, syn ma valgozitu tak ten ma pevny kotniky od ESSI a neco i Superfit, nejsou pro nej moc vhodny barefoot, urcite si zajdi pak do obchodu, kde ti poradi, zmeri nohu atd ![]()
Jsou to dablici ti nasi spunti
ale strasne rychle to uteklo
Ahoj holky, tak nas prcek taky sam jeste nechodi, ťape kolem nabytku, obcas uz i trenuje stani bez opory. Ale starsi syn zacal chodit az v 16m, tak asi taky mame jeste cas. I kdyz by to bylo super, uz me nebavi porad vsude tahat kocarek
starsi syn zacal chodit do skoly, tak porad nekam jezdime a kdyby uz malej aspon ťapal za ruku, bylo by to fajn ![]()
Taky jsme si ted vsichni prosli rymou a kaslem, ale zvladli jsme to docela v klidu. Akorat nastrikat mu do nosu Sterimar nebo odsat nudli, to je nadlidsky ukon, tak to jsem vzala ![]()
Uz umi rict 3 slova - haf, eště a hají
no a mame cca 82 cm a skoro 13 kg.
V lete jsme zvladli vsichni krasnou dovolenou v Italii, byli jsme tam cely cervenec, tak si mrnous taky uzil more a pisek. Z tolika pisku byl uplne na vetvi a ani ho nestihl vsechen ochutnat ![]()
Ahoj,
dnes jsem byla se starším (3r) na fyzioterapii a tak jsem se zeptala na tu chůzi atd pro jistotu, nastesti me ujistili, ze jsem mela spravne info.
Tak: obecne dulezite pro budouci spravny vyvoj patere je dulezite aspon 3-4m spravne lezt, potom takove veci jako vstavani pres bok, stoupani si pomoci nohou ( ne pritahovani rukama) dulezite, ze jdou porad vpred, limit pro chuzi a ev vysetreni neurologem je 18m, asi by kazda z nas videla, kdyby neco nesedelo, takze no stress a budme rady, ze lezou a vyvoj jde krasne dopredu, ono ani brzka chuze neni vyhra, zvysuje se riziko potizim s poh. Aparatem v nizsim veku.
❤️️
@Aaarchie tak parada ještě je teda cas na jednu stranu jsem ráda ze nechodi ale na druhou uz to zacina byt mazec venku mala si stoupa od omesicu od 10 ti obchazi nabytek a vv11 si teprve sedla sama ted si o vse stoupa ale musi se dezet za ruce chodi ale predklani se takze uz ji za ruce moc nevodim
Ahoj maminy tak jak to zvládáte s prdolama? Malá už konečně od 15 ti měsíců začala chodit ale teda je to zahul venku si chodí kam chce neposlouchá a do toho teď měla tři dny 39horecky u Mudr vše v pořádku bez nálezu tak předpokládám že se asi chystají poslední stoličky dvě noci katastrofa pořád vzhůru s Pláčem pak pár minut klid a zase už si nevím rady čím to může být nestalo se to některé z vás? Do pusy ji nevidím nenechá si tam sáhnout kouknout nic,
@Nikonik
Ahoj,
nase mala ma dnes presne 18m byly jsme u dr a ma 84cm a 10,5kg (syn mel o 2kg vic) sice hodne ji, ale je hyperaktivni a temer pres den nespi 😂
Porad resime plicni i ty bronchitidy, jinak jsme celkem v pohode
. Zuby nas taky porad trapi, pomahaji gely a ted dam obcas camilliu homeo na spani pomaha to:-).
39 horecky uvidis muze to byt cokoliv, synovi se horeckama spousti vetsinou kasel, ryma (zelena) muze to byt reakce nazuby nebo nejaka detska nemoc. U syna vzdycku cekam, ze se osype atd (jeste se to nestalo😂)
Tak snad to mas jen zuby 🤞
Jak se mate vsichni co deti?
@Aaarchie jeee tak my půjdeme v únoru na 18mesicni tak jsem taky zvědavá co jsem ji vážila tak měla kolem 11kg😂a výšku nevím zatím žádný kašel rýma nic ani se neosypalapred vanocema jsme museli foukat ventolin na průdušky páč nemohla dýchat jak byla nemocná není to sranda s těma dětma někdy
Ahoj holky, tak my meli 18m minuly tyden a dr navazila 13,65 kg a 87 cm. Bracha byl stejne vysoky, ale mel o kilo mene
Na chozeni jsme si teda pockali, zacal az chvili pred Vanoci, dal si na cas.
Jinak se mame v pohode, malej je hodnej s obcasnymi zachvaty vzteku, ale to je normalka. Jsme i ted zdravi, ale podzim jsme si uzili. Bracha nosil ze skoly jeden bacil za druhym, takze ryma a kasel u nas byla prakticky nonstop. Ale nejvic jsem to stejne asi odnasela ja, jednou dokonce i s nabehem na zapal plic. Tak ted mame zdrave obdobi, ale neco cekam kazdym dnem, ve skole je spousta nemocnych deti ![]()
Ale jinak dobry, uz se malej obcas i zabavi hrackama, bavi ho stavet veze z kostek, auticka a taky je to velkej tanecnik. Jakmile slysi hudbu a rytmus, uz to s nim sije
takze my porad jedem nejake pisnicky. Na Vanoce tancil i do rytmu klepani rizku ![]()
@Dana V tak to je pěknej kus chlapa
hlavně že je zdravej, a tím tancováním u nás jede pořád smejko a tanculenka štístko apoupenka a vlastně tancuje i na reklamy😂 😂 😂 k Vánocům dostala bubny a harmoniku tak rachot je u nás na denním poradku
![]()