Termín porodu červenec 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.11.21 07:10

@Aaarchie děkuji 😊 ❤️no u mě jsem zjistila že se jedná už o nás 3 poklad 🙈 ❤️plánované nebylo ale když už se stalo ❤️ale naše konečně 😁to doufám že bude vše v pořádku :andel:

• Citovat
  • Upravit
813
12.11.21 21:50

Ahoj holky, tak nasemu malemu jsou 4 mesice dnes a uz ma 8 kg, je to takovej cvalik no :mrgreen: dnes dostal Prevenar a Bexero, tak mu trosku vybehla teplotka, ale Nurofen zabral, i kdyz se na to tvaril jak kysely zeli :mrgreen: jinak vse v poradku, jsou vtipny jeho zachvaty smichu a strasne se mu libi pozorovat brachu, kdyz neco dela :lol: ze vsech rymicek jsme se nastesti uz vyhrabali, ale dnes zas prisla ze skolky zprava, ze covid, tak nas ceka karantena :pocitac:

Zitra asi teda zacneme s nejakou mrkvickou, tak chci videt ty ksichtiky :mrgreen: Bracha uz se tesi, az bude krmit, to bude asi vtipny :mrgreen:

Ale strasne to utika, fakt to miminko roste pred ocima :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
12.11.21 22:28

@Aaarchie to je pak koloběh kord v tech skolkach vid.. Znama ma maleho snad kazdy 2hy tyden nemocneho rikala ze uz je to na palici… Tak drzim palce at se nespustí a jste fit… Jako jinak opravdu to uteklo ani neverim jak moc rychle dneska jsem ji dala ochutnat dýni :Da uspech teda nemela :lol: to byli xichty takze budem zkouset a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
12.11.21 22:38
@Nikonik píše:
@Aaarchie to je pak koloběh kord v tech skolkach vid.. Znama ma maleho snad kazdy 2hy tyden nemocneho rikala ze uz je to na palici… Tak drzim palce at se nespustí a jste fit… Jako jinak opravdu to uteklo ani neverim jak moc rychle dneska jsem ji dala ochutnat dýni :Da uspech teda nemela :lol: to byli xichty takze budem zkouset a uvidíme

Syn ted odchodil ve skolce 2 tydny v kuse! A to je zatim nas letosni podzimni rekord. Paradoxne je ted nejzdravejsi za cely podzim a musi do karanteny :think: Nastesti mrnous to od nej chytl jen na zacatku zari, tak snad uz nemocny nebude.

Do zacatku jsem zase koupila par sklenicek, tak uvidime jak budou chutnat, hlavne na ty ksichtiky :mrgreen: stacil dnes ten kyselej ksichtik pri Nurofenu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
13.11.21 12:20

@Dana V jeee karantena to je pech co.. Uz aby toto obdobi bylo za nama… Dneska dostane jeste dyni tak snad uz ji zachutna jinak se mi nechce vyhazovat sklenicky ja ji chutnala a teda nic moc😂 😂tak se ji nedivim ze hazela takovej ksitik😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.11.21 14:37

@Dana V
Ty brdo karantenu vam teda nepreju… nejhorsi je, jak zabavit starsi, ten nas by asi lezl po strope uz po prvnim dni🤦‍♀️
My jsme zase v intervalu 1-2t nachlazeni a rano jsme byli v solne… Oba jsou zahleneni, ale jinak nic vic… tak uvidime

Co se prikrmu tyka, tak teda za sebe doporucuji good gout a Hipp, teda kdyz nejde varit. Za me maji super menu od 4m. Jinak my zacneme nejspis batatama a budu do toho davat MM at to lip chutna, ale zatim ji kojeni staci, tak uvidime. Pocitam v prosinci uz prijde na radu kase a zeleninka :-)
Drzte se :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.11.21 04:48

Gratulace všem :) krásné pribehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.21 21:53

Ahoj maminy, ozývám se po delší době, měla jsem toho moc…My máme za pár dní 4 měsíce :dance: Jsme po očkování prvních dávek - hexa, prevenar, rotarix a nyní v úterý měl bexsero. Měli jsme horečku, ale stáhla jsem to čípkem. Už jsme zase ok. Ve třech měsících se začal sám přetáčet na bříško a zpátky. Už skoro držíme hlavičku. Plánuji začít s mrkvovým příkrmem. Co se týče mě, jsem jak zombie, papá i v noci po třech hod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.11.21 22:00

@MamkaDenča
Ahoj,

teda to mate sikulu ❤️️
My mame 4m presne dnes. Vel obleceni 74🤦‍♀️
Statecne bojujeme s kojenim, je neskutecne jak uplne v te nemocnici ztratila reflex hladu ale zatim drzime, opet se vratil RS virus, ale tentokrate to zvladame doma.
Ty jo zacit mrkvickou, good luck, syn po ni mel sileny koliky, ze mrkev, ryzi, banyn jsem davala az pozdeji. Ale kazdy dite je jiny.

Holky jste nejaka ockovana proti covidu? Me se do toho nechce v dobe kojeni, dr mi rovnou rekla, ze kojici a tehu nespadaji do rizikove skupiny a ockovat se muzeme.ja to odmitam, nechci vubec nic riskovat
Dekuji za nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.21 22:09

@Aaarchie Máte vel.74? My zatim frčíme na 62. Doufám, že se brzo zbavíte toho viru.
Já myslela, že mrkev je ok, koukala jsem u hipp na první příkrmy a měli na výběr pouze mrkev, dýni a brokolici. Co doporučuješ na začátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
19.11.21 02:38

@MamkaDenča

My mame obrika 🤦‍♀️ A to si myslim, ze min ji, kor ted po tech nemocech…
Ma 68cm na 4m prohlidce a 7400g :wink: tak frcime na Lidl 68 a jinak 74, 9-12m.

Prikrmy jsem zacala Bataty ( jsou sladky a maji dost zivin), kdyz dobre snasel do posledni porce jsem pridala dalsi zeleninu treba maslovou dyni a pak presla na samotnou novou zeleninu, a tak dal, takhle jsem kombinovala 1 druh pak 2-3, my dali po 2t zeleniny 1. Maso a s ovocem jsem neotalela a alergeny davala taky hned ( pry dokud je dite hodne kojeny, ma se to zkouset kvuli akergiim) syn nemel zadnou reakci a to jsem pomerne brzy dala i ryby, maliny, jahody a kuskus ( kvuli celiakii) atd…
Asi bych se ridila vl pocitem a my nejsme alergici ani jeden, tak jsem se toho nebala.
Kazda matka pozna, co je pro dite nejlepsi a teda ja varila a zbytky zamrazovala do forem na led a pak uz si porcovala dle potreby :wink: sklenicky atd jsem dala az kolem 8m… a to good gout a hipp…. Ted pojedu stejny scenar a budu doufat taky v bezproblemovy prubeh 🙏🏼
Hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
19.11.21 04:56

@Aaarchie riskujes vic, kdyz se nebudes ockovat nez kdyz se naockujes. Kdo ti zaruci, ze kdyz chytnes covid, budes mit jen mirny prubeh? Bohuzel nikdo. Kosi to i zdravy lidi, bez jinych problemu.
Navic jako bonus predas protilatky miminku, coz zrovna v situaci, kdy uz jste hospitalizovani byli kvuli rs viru je fajn bonus. Ve skolkach to radi desne (muj syn byl akorat ted v karantene a vim o dalsich detech, navic i pozitivnich).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
19.11.21 05:53

@ajju
Ptam se kdo je ockovany, nerikam hned ne, ale v mem okolli mely holky nezadouci ucinky a oni i mimi horecky az skoncili v nemocnici a s kojenim utrum, tak se ptam na osobni zkusenost. Bojim se nic vic! Kdybych nekojila, neresim, ted resim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
19.11.21 07:33

@Aaarchie My uz take mame velikost 74 a 8 kg na 4 mesicni prohlidce :D

S prikrmy jsme uz take zacali, šmakuje mu vsechno a zdlabne klidne celou sklenicku nebo porci vareneho. Zkouseli jsme uz mrkev, brambor, dyni, spenat, hrasek a zatim vsechno dlabe :lol:

Proti covidu jsem se nechala naockovat hned v lete po porodu. Vedela jsem, ze nebudu kojit dlouho, tak jsem chtela, aby nejakou tu protilatku jeste ode mne mel. Jinak zadne komplikace jsem po :lol: ockovani nemela, jen mne par dni pobolivala ruka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
19.11.21 07:35

@Aaarchie ja ockovana jsem, jeste v tehotenstvi, plne kojim. Nezadouci ucinky zadne.
Kojicich holek, co se nechaly ockovat po porodu znam taky nekolik. Zadny problem. Jedna ma i dost nedonosene miminko a dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí