Poradna duly
Jana Čurdová
@Nikonik
Ja pribrala kolem 11kg a myslela jsem, ze necham vetsinu v poro. Tak uvidime. Se synem jsem vetsinu dala do 2m, ale posl asi 4kg se drzela snad 3/4 roku, dostat se zpet do formy je fuska, tak uvidime
tentokrate.
A co @MamkaDenča jak se citis, vsechno dobre dopadlo?
Co ostatni koho to ceka? Drzim vsm palce 🤞 🙏🏼
Ahoj holky, hlasim, ze ve ctvrtek se mi narodil syn Daniel
Vahovy odhad byl skoro presny, mel bez par gramu 4kg a velkou hlavicku. Dari se mu skvele, me uz po tom cisari hure, ale zvladnem to. Zrovna cekam, ze mi ho privezou na kojeni. ![]()
Vsem co jste po porodu, drzte se, hubnete a uzivejte si miminka a tem, co to mate pred sebou, nebojte, ten okamzik, kdy se stanete maminkou je k nezaplaceni…tespekt z porofu tam stale bude, ALE emoce a laska, na to myslete a nepripoustete si zadny negativni myslenky ![]()
@Aaarchie tak to je porad krasny
ja doufam ze to pujde samo bez cviceni sem lina
a co kojeni vse dobry? Ja dokrmuji nutrilonem prijde mi ze mam malo mlika… Odstrikavam ale porad malo tak i dr rikala at prikrmim mimco nebudim na kojeni jako to chteli v porodnici nechavam at si rekne sama
@MamkaDenča gratuluju ![]()
Ja porad 2v1,termin mam v sobotu a zatim to na porod nevypada
Ted me zacaly chytat bolesti v krizi, vzdycky parkrat denne na chvilku, muzou to byt taky poslicci?
Co vase bradavky? Pouzivate na ne neco specialniho?
@Apollina Ano, ja mela poslicky i v krizich, nekdy uz byly bolesti na rozdychavani, ale k porodu to urcite nemirilo…do posledni chvilky pred cisarem jsem byla zavrena, bylo to 40+2tt.
Dekuji za gratulaci. Drzim palce, at ti to dobre dopadne a mimi ti dela radost!
Na bradavky tu mam krem na bradavky od aventu, nemusi se pro mimi oplachovat. Tri dny kojeni a je to znat, jsem rada, ze mam cim promazat. Mliko ale furt nikde, jen naznaky ![]()
Zitra nas uz mozna pusti domu ![]()
Holky, co uz mate doma decka. Jak se stavite k nocnimu kojeni? Budit nebo ne?
@Apollina
Ahoj,
Ja mela poslicky cca posledni mesic a obcas i s prodychavanim, bolesti zad, stydka kost, ms bolesti atd…. Po Hamiltonovi co kazdych 20min 24h a pak uz zacaly kontrakce po 8min do nemocnice jsem jela po 7min a porad 2cm jeste 3h pred porodem, pak to bylo rychly 🤦♀️
Jinak ja byla 4dny po terminu. Davej si horkou vanu a uvidis bud se to rozjede, zustane stejny nebo zastavi..
Posledni dny jsou hardcore. Drz se
@MamkaDenča Já nebudím. V noci kojím jednou a pak az kolem 5-6 ráno. Jsem ráda, že celkem spí. Ona mi to dohání přes den. To chce co 2-2,5 hodiny, takže tak ![]()
@Aaarchie Zítra to bude 5 týdnů od porodu a stále mám + 7 kg. U předchozích dvou dětí jsem přišla z porodnice a byla jsem na své váze a teď to nejde dolů
, zatím to neřeším, ale asi pak budu muset, jsem zvyklá na svých 55 kilo a teď mám 62 a necítím se v tom. ![]()
@Apollina Jak to s vami vypada? Stale 2v1?
@Aaarchie Tak mleko se vytvorilo, ale malej si zvykl na flasku a nechce prso ![]()
@MamkaDenča joo jeste porad
Zitra mam termin, tak treba to bude dochvilny miminko ![]()
To kojeni vypada jako strasna veda, tak jsem na to zvedava…
Ja mam mlika az az, ale mlada pije mensi davky, tak dokrmuju strikackou, pribrala na spodni hranici… syn zase pribiral jak divy…
@Apollina
Držím palce, ono to může být kdykoliv
. Odpočívej a čerpej síly ![]()
Ahoj holky, my se zase po nejake dobe hlasime
Filipek nam krasne roste, uz ma skoro 4 kg
hezky spinka a je to celkove klidne miminko. Kojeni nam teda moc nejde, ale tak mu zatim mlicko odsavam a davam z lahvicky, tak je spokojenej, tak 1× denne dostane Nutrilon, kdyz nestihame odsavat. Uz mu budou 3 tydny, strasne to leti
bráška je z neho nadseny a rika, ze je to nejkrasnejsi miminko na svete
a musim rict, ze mi fakt hodne pomaha, vozi kocarek, dava mu i mlicko, dudlik, houpe ho v lehatku, je fakt moc sikovnej
tak jsem zvedava, jak dlouho mu to vydrzi ![]()
Jinak gratuluji k dalsim miminkum, preji, at vam delaji jen samou radost ![]()
Ahoj holky, tak uz i ja se dockala, vcera presne na termin se nam narodil Krystufek
Po 14 hodinach porodu, sel nakonec cisarem. Takze jsem si ho zatim moc neuzila a kojeni nam taky nejde. Tak se to snad brzo zlepsi ![]()
@Apollina
Gratuluji ke Krystufkovi ❤️️ uzivej materstvi, mlikonse spusti vetsinou do 48 h kdyztak mu docasne daji prikrm a ty zkousej odsavat 👍
Proc nakonec CS? Ja rodila Filu 17 h po prasknuti vody a po 12h mi pomohla PA cviky a pak epidural…
@Dana V to zni jako zn ideal 🌹 Krasne ti pribira, nas Filipek taky krasne pribiral, za to madam i kdyz hezky pije, mlika dostatek kolem 150 -200g od pondeli.. mlika mam dost, tak uvidime ![]()
Jinak ja uz funguju normalne, vcera 10km vylet se zastavkou v resto 2t po porodu 💪 je to supr opet zacit zit. Nellinka je hodna, nekdy az moc, ze ji musim na jidlo budit. Filipek se o ni taky hezky stara, akorat musime davat pozor je az moc hr…
Uzivejte si sve ratolesti, silene rychle to utece:-)
@Aaarchie malej tam byl nejak sprajcnutej hlavickou a nesel dolu, tak se to ukoncilo cisarem a musim rict, ze v ten moment jsem byla rada, ze se zbavim tech bolesti ![]()
@Apollina
Velka gratulace k miminku! Hlavne, ze jste to oba ve zdravi zvladli.
Co se tyce kojeni, odsavam, ale mam ho asi malo, odsaju cca 30-50ml denne. Vcera jsem zkousela podruhe vecer a bylo to 5 kapek
mam trenovat kojeni z prsu skrze kloboucky, jak je syn cumlaci typ, zda se, ze trochu pomohlo, nekdy si prso vezme, ale jen na chvilku, rozcili se a na rade je umela vyziva, od porodnice mame Hipp HA. Syn je vzteklounek, takze s tatkou uz padame na tlamu a snazime se o nejaky rezim…