Termín porodu červenec 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
302
30.9.21 22:33

@Aaarchie tedaaa tak to jste dobry cestovatele :) :palec: me ve vajcku spinka hezky ale musim s ni chodit jakmile zastavim uz kouka :D :D :D jinak dekuju za info ohledne ockovani tak ji necham ten prevenar ale dr rikala ze kdyz nebude mit reaxi na hexu tak ze by ji dala dalsi ockovani dvě… Tak ja nevim pry aby sme to nemeli kouskovany… No nausnicky se muzou davat pry 14 dni po prvni vakcine a taky chci nechat nastrelit… Jen se bojim aby si je nevyrvala kolikrat si drbe hlavu oblicej 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
30.9.21 22:50

@Nikonik
Z vlastni zkusenosti bych ockovani nekombinovala teda max hexu s prevenarem a dala aspon 1-2 tydny od sebe, ale kazdy dite je jiny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
30.9.21 23:41

@Aaarchie ja mam pocit ze rikala po mesici nechci kecat.. No mozna myslela hexu a prevenar ze by dala hexu mame za sevou a ted otazka zda ted bude druha nebo jen ten prevenar rikala toho tolik ze mi to nejak vse vypadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
4.10.21 10:33

Ahoj holky,

my se s Filipkem mame dobre, uz ma lehce pres 6kg :) uz nekojim, ale s Nutrilonem je spokojeny :palec: krasne spinka celou noc, cca od 21 do 7 hod v kuse, takze tohle je uz pohoda, snad mu to vydrzi ;) z ockovani mame zatim rotaviry a pristi tyden nas ceka hexa a dalsi rotavir. Bexero urcite budu davat, ted jsem prvni davku nechala dat i starsimu synovi.

Po prvnim tydnu skolky syn domu prinesl rymu a kasel, chytli jsme to vsichni vcetne mrnouse, tak to bylo hodne vesele, ale nastesti to u malyho netrvalo moc dlouho a nejak jsme to zvladli.

Jinak Filipek uz se snazi pretacet, porad neco povida a celkove je to pohodove miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
4.10.21 19:03

@Dana V tak to je super :) jen tak dal u nas se pretaci jen na jednu stranu ale na brisku se ji moc nelibi jeste do toho musime nosit perinku na kycle tak snad nam pridti tyden reknou ze uz je to ok… Kezby ja jsem taky na nutrilonu a vypada ze ji sedl tak se modlím spinka skoro celou noc taky kolem 8 jde do vany a do pul 9 vetsinou spinka nekdy se jeste vzbudi ale vetsinou kolem te 6te se probudi dam mliko a spinkame dal :D prdiky uz nas taky moc netrapi jak ze zacatku… No a 10.10 nam budou 3 mesice… Jak to pocitate? Podle tydnu jako ze ji jsou 4 tydny tak je ji mesic a nebo treba 10 se narodila a dalsi mesic desateho ji je mesic??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
4.10.21 20:58

Holky jak se vam deti pretaci jako uz ze zad na brisko, to mi Filipek delal az tak v 6m 😂. Nebo jen valeni z briska spadnuti tj zapracuje gravitace?
Nellinka krasne drzi hlavicku a paseni je den ode dne lepsi. Po skoro 3 tydnech se zbavuje nachlazeni a pomohl mi az nasazeni prospanu…
Mam ale jiny problem jak moc rychle roste je ji uzsi korbicka, teda se zimnim fusakem a zimni kombinezou nevim nevim… Fila vse mel do 6m a Nellca hondorostla ve 2🤦‍♀️ Uz ma jen 68velikost a plenky prechazime na #3 a autosedacku jsme novorozeneckou vlozku ani nepouzili.
Jinak pocitam bud jen tydny tj 10t atd ale ted uz spis mesice tj 2,5m ted :wink: tydny bych pocitala max do 12 pak se v tom budeme ztracet.

Mejte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
4.10.21 21:57

@Aaarchie no pretaci se ze zad na bok a jakoby na bricho ale jeste se uplne nepretocila bojim se ze se pretoci a pak se udusi nechce zvedat hlavu kdyz je na brisku :nevim: ale kdyz si ji dam jakiby do predklonu tak ji krasne drží tak jsem zvedava kdy to paseni koniku ji zacne bavit my mame 62 - 68, jak ktere obleceni nu ale co se ted naucila tak na kazdyho zacne prskat nekdy to je plivanec jak kdyby to vyletelo z nakyho chlapa :) a desne ji to prijde vtipne :lol: a porad ruce v puse slinta jak bernardin kdy si pujdete zazadat o rodicak? Pocitala jsem to a vychazi mi to asi ze bych mela uz od listopadu zacit pobirat tedy dpufam.. Na materkou sem sla 6tydnu pred porodem… Termin byl 5.7 narodila se 10.7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
4.10.21 21:59

@Aaarchie jinak jeste s tim nachlazenim co jsi vse davala? Ja se toho uplne bojim az to prijde a nevim co mam koupit mam tu jen paralenove cipky tak chci uz neco prikoupit jen nevim co je dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
5.10.21 02:00

@Nikonik
Ahoj nachlazeni jsem hlavne odsavala vysavacem, strikam eucasol celorocne pred spanim obema detem, zvedly nozicky u postylky, pusteny zvlhcovac vzduchu, castejsi koupani pridavam sul kvuli uvolneni dychacich cest a vzdy na spani “inhalace” zabrala, morska voda, caste kojeni. Mazu tymianovou mastickou hrudnicek. Byli jsme na horach ( to zabralo ze vseho nejvic). Kdyz se porad nemohla zbavit hleniku ( prudusky cisty) dala jsem ted 2× denne 2,5ml prospanu ( ten se muze od narozeni) na uvolneni hlenu Syn mi na to taky trpel, tak jsem naucena, ale kdo nevi, mozna radsi k dr kvuli poslechu, pokud bude miminko “”hodne “ chrapat” sypat atd at se nezanedbaji treba prudusky atd… Fila to pritahnul ze skolky a taky s tim pomerne dlouho bojoval…nastrsti Nellca vsechno bez teolot a ryma bila a nekleslo to na prudusky.
Jinak toceni na bok to dela taky, ale jeste to chvilku potrva, nez se otoci :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
5.10.21 05:07

Ahoj, ještě jsme nachlazení nebyli, ale taky preventivně čistím nosík mořskou vodou (Physiomer baby je to od narození) a protože topime večer, tak do nádoby s vodou, co mám na topení přidávám eukalyptový olejíček nebo ho kàpnu přes den do aromalampy. Nebo na mokrou plenku přehozenou přes postýlku.
Velikost máme 62-68 jak kterou značku oblečení. Teď jsem ho nevážila přesně, ale 6 kg máme určitě a 65 cm.

@Aaarchie zajímá mě ta tymianova mast. Opravdu to pomáhá? A přesně jakou používáš?
A co se týče toho fusaku do kočárku, tak to jsem teď taky řešila, že jsem zvědavá, zdali pak na zimu nevytahnu už sportovní verzi 🤣 no uvidíme, jak se tam vleze. Ale více známých okolo mě to už takhle vyřešilo. Připadá mi, že ty kočárky (korby) dělají malé.

Jinak nám se 2.10 poprvé podařilo přetočit ze zad na bříško, tak jsem hrdá matka na svého syna, jaké dělá pokroky, a i když se poprvé usmál, tak jsem z toho byla vycvrkaná🤣 🤣 nebo to jak se snaží držet hlavičku, ale to myslím, že tak prožívané všechny mámy 😊

My teď máme taky problém a na to se chci zeptat, zdali s tím taky máte zkušenost.
Malý teď už pátý den jen prdí od rána do večera. U jídla dělá jakoby " sklapovačky" zatne břicho, jde do sedu a zatlačí do pleny prdíky. Za 5 dní mi kadil 2×. atom jsem u Dr nebyla, myslím, že když občas kadí a hlavně pravidelně čůrá, že to není taková hrůza. Jen bych mu chtěla nějak pomoct, aby stolici měl pravidelnou jako dřív a nebolelo ho bříško.
Luštěniny nejím, ani jinou nadýmanou zeleninu nebo hodně kořeněné. Jediné, co by to mohlo být je, že miluju sladké, takže každý den si dám oplatek nebo kousek čokolády. Tak že by to vadilo? V těhu mi sladké nechutnalo. Ale teď jo, asi jak člověk je unavený kolikrát, tak tělo potřebuje rychle cukry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
5.10.21 06:03

@LiliLili29
Tymianovou mast mam od Justu a teda pouzivala jsem ji i na prdiky - na brisko a masirovat po smeru hodinovych rucicek a to same Eucasol mam taky od Justu.
Taky jsem strikala Sterimar jako prevenci. Pro mimi se stejne nic jineho nedoporucuje. Tu masticku kdyztak dam i na celicko a i krasne dutiny protahnou a neni to ucpany. Syn mi trpel na prudusky 1. Rok tak uz to mam nacviceny a i slysim kdy je to k dr a kdy ne. A ta skolka je hold taky bacilech… tak snad to zvladneme.

S korbickou, jak mame ten doubl kocar tak korba je uzsi, ten singel jeste jde… ale sportak mi jde nastesti dat uplne do lehu kdyby nahodou… autosedacku pokracovaci mam Britax dualfix, ta jde i pro mimi, ale to vajicko bych rada aspon jeste mesic/dva… no uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
5.10.21 12:00

@Aaarchie dekuju tak do toho nosu to koupim ja mazu na brisko kminovou masticku je z nemecka a rekla bych ze nam zabrala… A jak inhalujete?, my mame kocarek camarelo sevilla a korba je jedna z nejversich a jde to znat tak doufam ze tu zimu s ni odjezdime… Ale co mame za problem tak ze ta nase moc nechce byt ve fusaku mam podzimni emitex a vzteka se :zed: tak preji brzke uzdraveni at jste co nejdriv fit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
5.10.21 14:12

@Nikonik
Kminovka je taky fajn :wink:
Inhalace uplne ne, ale poradili mi uz u syna dat teplejsi koupel a nasypat klidne kuch. Sul a koupat fakt to zabira. Koupu kazdy den takto a deti mi klidne spi🤞.Od cca 1roku jsem k soli davala eukalyptus do vody… mam teda 30bylinek taky od justu a dost to pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
5.10.21 17:12

My jsme na rymu davali Sterimar, sice je od 3 mesicu, ale dr rikala, ze klidne muzeme. Kdyz bylo potreba vyplachli jsme nosik a v noci jsem nudli odsala, kdyz bylo potreba. Trvalo to vsechno cca tyden, nez se z toho dostal.

@Nikonik Nebylo ji v tom fusaku treba moc horko? Preci jen zatim uplne moc zima nebyla, my jeste fusak nevytahli.

Na zimu uz urcite vytahneme sporťák, protoze uz ted je mu korba nejaka tesna a v zimnim fusaku uz ho tam nenacpu, ale prvni syn sel do sportaku taky uz v cca 5 mesicich, ale to bylo leto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
5.10.21 18:50

@Aaarchie mrknu se na ten just.. Ja teda koupu jen v tom od hippu v ty pene na dobrou noc po tom mi spinka krasne jak ji nedam tak ji mam vzhuru 4× za noc🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí