Poradna duly
Jana Čurdová
Mojzisova je na youtube https://youtu.be/myeT6rSYABc
Jinak ja ji cvicila pred 3lety kvuli tehu a zvykla jsem si na ni a muze se pri tehu a hned po porodu ![]()
Pomaha na zada atd cvicila jsem ji jen tak.
My vahu mame a narodila se 18.7. Prvnich 10 dni pribirala min, ted to dohnala
dr nas kvuli tomu chce videt 16.8.
@Aaarchie dekuju mrknu na to… Jen at pribira a krasne papa😊my jdem na kontrolu 27.8 tak jsem zvedava po 3 tydnech kolik mame nahoře jinak na kyclich nam dali perinku ale nejak se ji v tom nelibi tak jsem objednala ty kalhotky abdukcni.. Takze se modlim at ji to neni velky jak ta perinka😂 a zeptam se co takhle jite? Me dochazi napady a nechci sezrat neco po cem by ji bolelo bříško… Jinak toustovej chleba nebo nejaky vakuovany bych mohla? Kdyz to neni čerstvé pecivo? Ja ani ovoce nejim se bojim ze se cela osype a ze zeleniny jen trochu okurky si zobnu…
Ja jim tak nějak všechno… ale s mírou
.
Vyhýbám se čerstvé zelenině, tak nahrazuju grilovanou…
Ovoce k snídani jím ovesné vločky a ovoce už roky…
Omezuju cibuli a česnek a čerstvé pečivo.
Mě kdysi jedna dobrá duše řekla, když je dítě kojeno má se zkoušet vc alergenu, dítě to obecně lépe snáší při kojení
. Je třeba to vychytat, co dělá neplechu
.
@Aaarchie ja uz budu muset taky zacit nejak normalne jíst jinak se zblaznim uz
dnwska jsem delala veprove a nasypala sem tam koření s cesnekem cibuli atd.. Tak se modlim at zitra neni rev
dneska celej den byla vzhuru krome asi hodinky co usla a az ted v 22 hod se mi ji podarilo uspat 🙏… A co u tebe spí prcek?
@Nikonik
Ahoj,
zkousej jidlo a uvidis, samozrejme tatarak, cibulacku atd..si taky nedam, ale vseho s mirou 🤞
Nellca spi krasne 🙏🏼 Kolem 10 ji vecer naposledy nakojim a spi cca do 2-3h rano a dokonce i 2× dala pak spani do 6-6:30 takze jsem i odpocinuta.
Pres den nespi ve svy postylce, ale jen venku a musi se chodit 😂 stejny jako u syna- tolik km co jsem nachodila… asi budou stejny..
Jinak vcera kontrola u pediatricky a ve 4t ma 5,3kg a kontrola kycli 1* uff takze zatim znacka ideal.
Ja zacinam pomalu vic cvicit.. vaha se mi po odchodu z porodnice nepohla ani o gram 🤦♀️ takze stale 6kg nahore…uvidime
Mej se a drzim palce s jidlem
@Aaarchie dekuju zacnu jíst,, normalne'' uz me nebavi porad jen brambory rejze atd…
ale smazak ten bych jedla porad
tak me se mala budi taky tak cca kolem 4-5 hod a pak v 7 a jak rikas usne kdyz se venku chodi zastavim a hned kouka😂 🤭 ja teda necvicim me sla vaha sama dolu jeste mam - 4kg nez pred otěhotněním
takze uz mas 5ti kg holcinu jo tyjooo nam je 5 tydnu a vidim to cca neco kolem 4 kg… Ale zase byla mala kdyz se narodila 2900… Bud rada ze kycle mate v pohode… Ted jak bylu ty vedra tak sem ani tu perinku nedavala by se mi upekla v tom… Nema ji rada no
nemuze se v tom kroutit
Ahoj maminky tak jak valcite doma? A co prvni ockovani uz mate za sebou?? My zatim hexu a v rijnu jdem na dalsi ale chce dat 2 ale ted si nejsem jista zda hexu +prevenar nebo hexa +bexero a nebo prevenar a bexero… Docela se bojim jaka bude reakce… Premyslim ze necham vse zvlášť… A jinak uz jsme skoro plne na um me se mliko netvori nebo opravdu jen minimum mala mela porad hlad ale zatim ji vsse sedí prospiva tak jsem ráda
@Nikonik Ahoj, malý byl celou dobu opravdu hodný, ale asi před 14 dny se u něj projevil „růstový spurt“ - tělo roste a hlavně v nožičkách, takže pár dní byl plačtivý (chování, jak když rostou zuby jen bez teplot) a pořád se chtěl nosit a pořád chtěl mít přítomnost mámy 🤣 a tak asi přišel rychle na to, že když bude pořád plakát, tak se bude jen nosit 🤪 🤪 takže teď se mu snažím vysvětlit, že to tak nejde, a že mamka musí i něco doma udělat nebo si i zajít na záchod 🤣 🤣 takže teď trochu bojujeme 😃 😊
Očkování jsme odložili na 3 měsíc bo jsem byla v prvním domluveném termínu nachlazená - šílená rýma. Naštěstí malý nic nechytl ode mne (větrání, roušku atd.) Bála jsem se, protože děti prý do cca 3,5 mesice neumí dýchat pusou jen nosem, mi říkala Dr.
Hexa je povinná, takže na to jdeme, to je jasný.
Můj názor na očkování a hodně jsme se zajímali nebo ptali ostatních, jak to řešili oni:
Z nepovinných nabízeli teď Bexero, Prevenar 13 a Rotaviry. My Rotaviry ne, protože když to chytneš, i když jsi očkovaná skončí dítě v nemocnici. Stalo se více maminkám okolo mě.
Bexero za 9 tis. ockovani. Hodně jsme o tom přemýšleli, nakonec my do toho nejdeme, z jedné strany malá pravděpodobnost, že to chytneš a zbytečně dítěti zasycuješ tělo, ale v případě že to chytneš, tak je zle, to je jasný. Nicméně jsme se rozhodli, že ne.
Prevenar 13 je jediná nepovinná do čeho půjdeme určitě.
Názor Dr. té mojí je stejný, jak tady píšu.
Nicméně rozhodnutí je nakonec na každém rodiči, co dá dítěti nebo nedá.
Rozhodně bych dala každou vakcínu zvlášť, dítě to lépe snáší. Přece jenom to malé tělíčko se teď narodilo a už ho cpeme vakcinami, tak raději postupně. Si myslím já. 😊 😊
Jinak do 6ti měsíců proplácí nepovinné očkování, co jsem slyšela.
A jak válčíš ty? Jak spinkate? My celkem v poho. V noci se budí 2×, což je bomba 😁. My celou dobu kombinujeme UM a MM. Taky ho nemám tolik, tak uvidíme, jak nám to dlouho vydrží.
@LiliLili29 tak u nas docela uz dobry ze zacatku bylo sileny to bříško ale ted davam bio gaiu a baby calm a je to o dost lepsi a misto vigantolu terezii… Jinak jak rikas ten rustovej spurt… U nas to je tak ze kdyz place tak prijdu zkusim uklidnit kdyz nezabere tak ji chovám ale jak polozim tak to je rev jak blazen😂 😂a nositko nemám jeste se uklidni v houpatku a musim ji pustit nakou pohadku
to je najednou klid… A v noci je zlata usina cca kolem pul 9 ty a budi se kolem te 4te a nebo az kolem 7me rano jak kdy… Takze noc je dobrá ale kolikrat ji nemuzu uspat a kdyz uz usne tak se jeste za hodku vzbudi a dam jeste mliko a to pak chrni… A s tim ockovanim mame hexu a po ni byla v pohode mela 38 ale po odectu takze 37,5 a nedava jsem cipek no ja chci nechat prevenar a bexero rotaviry nedam.. U toho bexera nedej boze to chytit tak jde o minuty takze to radeji dam… I kdyz prej po tom jsou pry vysoky horecky… Tak mi ji bude líto… Doufam ze tqky bude vse ok jako u prvniho očkování… Pak chci jeste nausnicky nechat jeeee to bude neco… A vubec nevim jak ji oblikat ona nesnasi kdyz tu korbu prikreju tim nanoznikem nebo co to je
takze nevidi ven a je zle tak chodim bez toho a je prikrita jeste dekou.. A prijde mi ze se snazi uz pretacet musi nosit decku kvuli kyclim ale kdyz ji ji sundam tak se pretaci na bok se bojim aby se neprevratila na brisko nechce se ji moc past koniky moc to neumi jen u me na briise zveda hlavu ale na zemi to je jak placka
![]()
@Nikonik tak to je super, když se snaží přetáčet 👍 😃 taky se přestačime. Nosítko máme, ale malý v tom moc nechce být nebo mu nevyhovuje, nevím. Ale zatím se mu líbí nositko-babyvak, tam i usne. Protozey moje záda 🤣 🤣 Ale taky máme houpatko, to je ok pro něj. Jj malý chce taky vidět, bereme občas i vajíčko a tam se mu libi. Tak hlavně ať jsme zdraví všichni 😍
@LiliLili29 presne hlavne to zdraví 😊 se mrknu na ten baby vak to neznam
ja jsem nositko nechtela aby. Si mala nezvykla byt porad nosena ale je pravda ze by se kolikrat i hodilo
@LiliLili29 kdyz zacnes bexsero do 6 mesicu, neplatis nic. Stejne tak i nimenrix (zbyle kmeny meningokoka) do 2 let, je to hrazeny. Ta sance je nizka, ale nasledky fatalni.
@Nikonik
@LiliLili29
Ahoj holky,
ty brdo pretaceni 👏
My mame stesti, ze plne kojim, tak snad to vydrzi 🙏🏼
Vsechny moc zdravime. My jsme momentalne zase pryc 😂 Nellca od narozeni prakticky porad nekde cestuje po CR a je mooc hodna. Dnes jsme dali 16km Boubin 💪
Co se tyka ockovani, tak bexero Tj menigokok B se musi zacit ockovat do 6m pak je zdarma ( my budeme ockovat co nejpozdeji) a menigokok AC myslim do 2let ditete ( my ockovali syna kolem roku) Prevenar mame taky a bude mit i Nellca. Jinak my ockovani pred 2t odlozili za mesic kvuli nachlazeni, chytla od syna, ale paralen i Nurofen mam ready kdyz by byla reakce 👍syn mel jen u menigokoka a prevenaru ( to pak chytl zanet prudusek), vetsinou jednodenni teplota.
Jinak mame obrika pri mereni v 6t 6300g a 62cm🤦♀️
Drzte se a uzivejte deticky, hrozne moc to utika
@Aaarchie tybrdo v 6tt😂 😂 😂to my mame ted cca kolem tech 6kg a to ji jsou 2 a pul mesice
ale porod. Vahu mela 2900 no.. My take cestujem jen se ji nelibi moc v aute cesta tam je vzdy ok ale cesta domu to je nekdy rev pritom skoro vsechny deti spinkaj v aute.. No s tim ockovanim premyslim ze to dam vse postupně ale co driv? Prevenar nebo bexero? Bojim se ty horecky… Nebo celkove jak bude reagovat.. Jdem 15.10 tak mam cas si to promyslet nu… A nausnicky uz mate? Ja je necham asi po tomto ockovani… Jinak v lete se vudem chystat do chorvatska tak doufam ze se ji to auto nejak zalíbí 😂 😂jinak mame asi smůlu
Co se tyka cestovani, tak snazim se to drzet zatim do 4h v autosedacce kvuli vyvoji
ale jako syn i Nellca jakmile nastartuje, spi😉
My jeste jedeme v listopadu pryc a pak az kolem vanoc nejspis letadlo, pokud by to situace nedovolila, ceka nas 14h autem do J. Francie.
Ockovani bych dala nejdriv prevenar a Bexero sz co nejdyk… syna jsme zacali ockovat v 7m( mesic na to zacala akce zdarma s ockovanim do 6m) obecne ockovani nad ramec povinnych dam oba menigokoky, prevenar a pozdeji encefalitidu.
Nausnicky asi az kolem pul roku a urco chci nastrelit ![]()
Vy chcete davat uz ted? Zeptam se dr jdeme 11.10.).
Nellca mela por vahu 4350g 53cm tak to jde rychleji ❤️️