Termín porodu červenec 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
10.8.21 19:29

Ahoj holky :) tak jak vam to jde? U nas trosku boj s kojenim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
10.8.21 21:02

@Apollina
Ahoj,

U nas dobry, kojeni je v pohode, jen preferuje kojeni doma v klidu, nez venku, coz je u nas trochu problem, kdyz jsme cely dny pryc kvuli synovi :wink: pribira, za 3tydny skoro kilo.tj ted temer 5kg. ale v noci treba pije malo a dohani to pres den.
Jak bojujete s kojenim? Mas malo mlika, nechce prso? Drzim palce at se to srovna.

Pristi tyden jdeme na kycle tak 🤞
Nedavam vigantol, ale biogaiu s D jak uz jsem od syna poucena a musim rict, ze to je znat :wink:
V sobotu zaciname s vanickovanim, uz se moc tesim.
Mame za sebou i novorozenecky foto ❤️️ Moc se tesim na vysledek
Musim rict, ze sestinedeli u me neexistuje 😂 kdyby nebyly ocistky nevim o tom a kdyz se povede chci zkusit inline, uz se mooc tesim.
Jinak kg se drzi cca 5kg nahore a nic.

Co ostatni, co deticky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
11.8.21 07:09

@Aaarchie jee, to je spokojenej mrnous :srdce: Ja nechapu jak zvladas jeste druhy dite, ja jsem uplne hotova :D
Mne se zacalo tvorit mlicko a pak se to nejak zastavilo, takze jsme museli dokrmovat.Ted se to přes odsavacku snazime nahodit a uz nakojim vic, ale malej to zase nevycuca a po pul hodine kojeni, kdy usina, tak pak ma vetsinou jeste hlad, tak dokrmujeme vetsinou z toho co odsajem. Po kojeni se pokaka, prebalim a on se probere, ze by jeste jedl :D No strasnej proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
11.8.21 07:17

Maji ti vasi jeste pupecniky? Zajimalo by me, kdy to hodla odpadnout. Trosku to ted krvacelo, ale snad ho to neboli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
11.8.21 07:48

@Apollina

Ahoj, to je roztomilous ❤️️

Pupecnik odpadl cca do 2tydnu, ted uz je zahojeny. Odpadne, neboj, jedine co delej je odetrit lihem 2× denne nic vic, nestrhavej, neskrabej strup atd, to se zahoji.
S laktaci drzim palce. Me se tvori min nez u syna, mam ho dost a kdyz chci vzdycky lahvicku odstrikam, nemusim nosit vlozky do podprsenky, nemym je tak silene nality. Mala ji v intervalech v noci treba jen 30-50 na davku a pres den uz dala i skoro 150ml 😂- porad vazim do kontroly pristi tyden, pribira pomaleji nez syn, ale prejidat ji nebudu.

Co ostatni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
11.8.21 13:06

Ahoj mate krasny spunty :kytka: :srdce: u nas se bojuje s kojenim odstrikam max 40 ml z obou a kdyz se povede 60tak je to zazrak. Takze davam nutrilon kdyz sme venku nebo doma kdyz porad ma hlad a na prsu uz je dlouho… Takze nevím jak se rozkojit :think: na kyclich nam dali tu perinku tak doufam ze ji na dalsi kontrole uz budem moct sundat mala ma prdiky takze s tou perinkou je uplne nervni ze ji to nejde vyprdet… Tak jsem koupila ty abdukcni kalhotky cekam az prijdou a snad to bude trochu lepší… Nahodou nema nektera z vas taky problem s tim ze prcek kdyz se pocura tak hned rve? A nevydrzi v tom? Bojim se co budu delat az bude zima to ji jen tak v kocaru neprebalim :think: a nedavate nekdo caje na prdiky? Ja davam do strikacky a jednou za den ji dam trochu toho fenykloveho bio gaia taky davam a misto vigantolu jdu dneska vyzvednout terezii snad to bude lepší… A baby calm ale asi nam to moc nepomaha ani espomizan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
11.8.21 14:22

@Nikonik

Ahoj,

Tak zkus laktacni poradkyni, treba ti pomuze se rozkojit 🤞

Teda tys toho uz zkusila, jeste jsem pouzivala Tymianovou mast od Justu na brisko a masirovala po smeru hodin. Rucicek.
Jinak synovi se nejvic ulevilo az ve vode tj bud vanickovani nebo kdyz jsme koupali drzeli a houpali a jak kopal tak si ulevil.. muze to mit po tom Nutrilonu.. pri nejhorsim rektalni rourka - koupis v lekarne, kdyz bylo ouvej obcas stacilo strcit teplomer do konecniku a ulevilo se taky…

Jinsk my dnes poprvy inline a supr 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.8.21 17:24

@Nikonik my taky hrozne bojujem s prdama…a je to lepsi po tom co jsem zacala pit kminovy odvar a malymu davam taky trosku…obcas se to snazi vytlacit a nejde to,ale.uz to neni tak casto a nebreci u toho bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.21 19:49

Ahoj

Ahoj maminy, s kojenim jsem mela ultra boj…mela jsem malo mlika, odstriknuto el. odsavackou za cely den max. 30ml, coz je nic :nevim: zkousela jsem i laktacni, mela jsem vycitky, nakonec mi sama rekla, at se tim netrapim, ze dulezite je byt v pohode, takze uz jedu pouze UM a to hypoalergenni Hipp…Pupecnik lihovat a nadzvedavat, ja lihovala blbe jen okolo, takze na pediatrii mu ho sundali ve 14 dnech. Krev muze tect a tekla, ale ujistili me, ze to mimca neboli, nejsou tam nervy. Na prdiky mu davam Dr. Max Simethicon Baby, coz je stejna latka jako Espumisan a pomaha mu to. Vigantol asi nesedi, ma na obliceji par vyrasek, takze hodlam koupit bud Terezia vit. D, jen nevim, jakeho je puvodu ten vit. (zda synteticky) nebo Jamieson Vit. D, kde ma byt puvodem z lanolinu. Mame tri tydny a nahrady vigantolu jsou urcene od prvniho mesice, tak nevim, zda ten tyden davat vigantol nebo prejit rovnou, asi zavolam na pediatrii. Kycle mame ok. Plenky menim jak na bezicim pase, nevydrzi ani v trochu pocurane a rve. Problem je, ze v noci nespi uz od tehu :,( uz nevim, co s tim. Snazim se prehodit rezim z noci na den, ale spi uz malo i pres den a je silene pretazeny a casto place. Je moc hodin vzhuru. Zavinovani nesnese. Uklidnuje pouze naruc, ale to nejde delat 24 hodin. Jakmile ho polozim do postylky nebo hnizdecka, je zle…Casto se po odkrnuti po jidle bud pocura, pokaka nebo uplne probere a neusne, tak cekam na dalsi krmeni a doufam, ze se zadari usnout, je to narocne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
11.8.21 20:36

@MamkaDenča
Zkus Biogaiu s D ja pediatricce rovnou na 1. Kontrole rekla, ze Vigantol nechci ( a to ho mam doma) a ta se muze od 2. Tydne, navic pomaha i na prdiky a strevni kulturu. Dr mi to schvalila, ted je v akci v Benu a na pilulce, kdo by ji chtel, baleni vydrzi cca na mesic.

Jak to tak slysim, tak mam zlaty dite, madam v noci spi a budim ji max 1× a 1× se budi sama.🙏🏼
Jen vecery je nervoznejsi uspavani je delsi.
Snad to bude jako u syna a brzy ji odstehujeme od nas do pokojicku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
12.8.21 08:41

@Aaarchie no zkusila jsem nejdriv prave ten espomizan ten mi davali uz v porodnici pak sem se dočetla ze ten baby calm je na přírodní bázi s ze pomaha vic tak uvidime ty kapicky probimaxik uz jsme dodelali tak jsem koupila tu biogaiu nu… A jak nam dr dala ten vigantol tak byla hodne vztekla dneska jsemn dala prvni kapku od ty terezie tak uvidime jestli po tom to bude stejne nebo ne.. Premyslela jsem nad tou Lp ale berou si cca 2500 za hodinu tak to mi prijde docela darda… A po tom nutrilonu ani neblinka nic tak si myslim ze ji sedí… Uz sis vzala brusle jo tyjooo a co prcek spinkal pri jizde? My zatim jen courame po městě a sem tam mensi výlet v aute se ji dobre spinká.. Jo a jeste tu rourku jak si psala to je dobry na kakani ne? S tim problem nemáme jinak jsem uz mela premieru mala si krasne ulevila a ja byla ohozena od hlavy az k pate :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
12.8.21 08:58

@Verunina taky jsem to zkousela je pravda ze po tom prdi krasne kolik toho davas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
12.8.21 09:07

@MamkaDenča tak to mas podobne jako u nas me v porodnici nespala pres noc vubec… Doma prvni 2 tydny spinkala krasne ted se zacala budit co 2 hodiny pak hodinu a pul a vcera jsem ji nadlabla na noc um a vzbudila se 2× tak super jinak i ja mam problem s odsavackou taky toho moc neodsaju ted ji mam 15 minna nemam ani 10ml.. Caje piju na podporu a nic.. Pry jsou jeste nejaky prasky nakej ricinus nebo tak nejak ale pry se muze stat ze po tom maj deprese tak se toho bojim… A s plinkama mi ani nemluv je nam skoro 5 tydnu a spotreba je silena asi 100 nulek a ted uz 2× balik jednicek a nacatej další jen si cvrnkne a rve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
12.8.21 13:04

@Nikonik
@MamkaDenča

Holky rourka pomaha i na prdiky, ale je to az jedna z poslednich moznosti, kdyz bylo fakt ouvej tak ten teplomer a taky pomohlo.
Urco zkusit masaz briska, nahrivaci polstarek na brisko, pit fenyklovy caj a to jak mimi tak i kojici mamka atd…a teda u nas dost pomahalo koupani - ale napustena vana a mimi v tom jako povozit a jak kope nozickama povolilo to..
Vigantol prave muze zpusobovat zacpu atd… taky jsem to nevedela.

Jinak my jsme pliny #1 meli asi tyden a jedem uz #2 dnes jsem vazila a 4970g tj za tyden 250g nahore a dle obleceni uz jedeme 62-68🤦‍♀️

inline vcera supr asi hodku jsme jezdili stridave s detma v kocare a chvili syn na odrazedle ( mam dvoukocar) urcite zase brzy pojedu 👍 a budu zdelsovat vzdalenosti :wink:
Jo a kdz cvicim Mojzisovou, uplne citim jak se to bricho stahuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
13.8.21 07:35

@Aaarchie zkusim ten teplomer kdyz se bude dlouho kroutit.. Jinak nahrivam polstarek cvicim s nozickama i to brisko masiruju.. Je pravda ze kdyz si udelam ten kminovej odvar tak ta prdi krasne ale i tak se krouti jak zizala😂jinak krasna vaha to my jsme meli porodni 2900 pak jsme spadli na 2750 a ted ma neco kolem 4 kg doma nemam vahu na mimi tak jsem si vlezla ja na vahu a pak s malou😂 🤭k dr jdem az 27 tak jsem zvedava o kolik se zvedla ta vaha.. A ta mojzisova jsou nekde nejaka videa? jak presne cvicit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí