Poradna duly
Jana Čurdová
@LiliLili29 gratuluju k Jirikovi
![]()
Ja nekde cetla, ze by se ze zacatku dudlik nemel pouzivat kvuli spravnemu sani miminka
ale kdo vi, co je na tom pravdy, ze…
Ty kloboucky jsou teda dobry? Premyslim, jestli si je mam poridit uz do porodnice…
@Apollina Ahoj, děkuji 😊 já si je pořídila až v porodnici. Ale má je tady hodně maminek. Prsa opravdu bolí, bo od prvního dne narození příkladáš několikrát dítě k prsu za den/noc, aby se ti co nejdříve vytvořilo mlíčko a děti tím, ze mají hlad, mají velkou sílu v sání.
Však uvidíš. Kdyžtak ti je do porodnice tvůj přiveze jako mě nakonec. Jsem ráda, že je mám. Malý pije a mě to nebolí a zároveň se mi hoji prsa.
@Apollina A co se týče dudliku, taky jsem to četla. Ale myslím, že záleží na každé mamince, jak si to zařídí a hlavně i tvaru dudliku.
Můj malý třeba nechce rovný dudlík, ale ten zkosený. A má ho zatím spíš na preduspání a pak ho vyhodí z pusy. Později třeba na uklidnění, vkdyz mu porostou zoubky. Uvidíme. Záleží na dítěti. ![]()
Ahoj maminy vsem ktery cekate preji at uz to prijde zkuste na to nemyslet
jinak ja v nemicnici nemela dudlik ani kloboucky mala se prisaje krasne ale mlika nemam asi dost samo mi nevytejka… A bradavky mam bolavy jak blázen v. Asi porodnici ani nechtej dokrmovat um…me mala strasne plakala a rekli ze prdiky tak dostala kapicky a ende… No a nakonec jsem je prosila o to aby ji dali trosku mleka ze se bojim ze rve z hladu tak hodili xicht a dali nu… Zitra jdu k dr tak se dozvime zda pribyva a nebo zda budu muset tedy dokrmovat
@Nikonik
Ahoj,
vazis pred a po krmeni? Tak to krasne zjistis
Mlika muzes mit dost, miminku staci nebo treba neni tak vyzivny
. Kamaradka asi 14 dokrmovavala a po porade s laktacni poradkyni se krasne rozkojila 👍a koji jak diva skoro don2let malyho ![]()
Drzim palce
Tak kloboučky mám objednaný a dudlíky mám tři typy z dřívějška…silikon i kaučuk, zkosené i klasické…tak snad nepohrdne a nebude lepší palec
Od včera mám na ruce na palci prapodivnou svědivou vyrážku…Udrbala bych se…Snad to rychle přejde…A vyskákali mi tento měsíc strašně pihy, takové ty vylezlé…Nikdy jsem nic takového neměla…Asi hormony.
@Aaarchie Tak dnes jsem koukala na spodek břicha, jak je spadlé, tak tam moc nevidím a úplně jsem se lekla…Celý ty měsíce ani jedna strie a nyní tam dole jsou úplně všude
Ach joo…Už aby to bylo za námi…
@MamkaDenča
Ty pihy mam taky, se synem to byl dekolt ted krk
sice obcas zkusim drsnejsi peeling, ale musi to zase odeznit.
Strie se mi drzi jen jedna a mazu asi 3× denne, chce to uz porodit at se ta kuze vic nenatahuje … mam sbaleny stahovaci kalhotky a poporodni stahovací pas i kvuli deloze…
Ja fakt nevim sex ob den termin ofigo zitra, ja uz sotva lezi, zaha mi asi vzplane a nic nenasvedcuje porodu 🤦♀️
@Aaarchie Já mám ty pihy na prsou, pod nimi, na krku i v podpaží jsem nějakou našla
Přestávám se poznávat těch 14 dní před porodem
Poporodní pás máš ten bílý jakoby s proužky nebo něco speciálního? Asi taky pořídím…
@MamkaDenča jj mam s tema proužkama telova a cerna vel M asi to nezapnu hned, ale mam ty stahovacky z Lidlu 😂 a pak leginy z decathlonu s shape pasem, minule mi to strasne moc pomohlo 👍 jdyz ted je bricho 2× vetsi tak uvidime
@Aaarchie tak mliko mam nevazim ja nemam vahu ale dneska jsem byla u dr tak jsme vazilinteda oblecenou pred kojenim a po no a vypila cca 30 ale pry ji to staci a at zkousim casteji ji davat nu odstrikala sem asi 50 tak pak ji zkusim dat prso a i neco striknu pres strikacku jak ja sem nervózní abych vse delala dobre a mala prospivala s jidlem to je horsi… Ovoce se bojim aby se neosypala nebo aby ty prdiky neboleli nu… Jinak dneska chrupe skoro celej den tak se bojim toho rodea v noci… A co ty jinak jak se citis?
@Nikonik
Vzhledem k tomu, ze mam dnes TP a nic tak uz nervozne…. Zitra jdu na kontrolu a chtela jsem to mit za sebou, tak nic…. Boli me uplne vsechno….
Tak zkus tu laktacni poradkyni a vahu si klidne pujc nekdy maji pediatri jinak v pujcovne ![]()
To bude dobry
Ahoj holky,
Tak co?
Ja dnes snad posledni kontrola, vsichni se strasne divi, ze jeste nerodim🤷♀️ Nalez uplne luxus, tak mi predali kartu uz na porodni saly, udelali Hamiltona, tak budu doufat do 24h. Kdyz ne, zitra kontrola uz na porodnim sale ne prenatalni poradna. A znovu hamilton a monitor. Dlouho po terminu me nenechaji odhad je ted 3,8-3,9kg nastesti obvod hlavy zatim nebrani klasice 🤞
Tak snad dalsi zprava bude, ze uz budeme mit princeznu u sebe 🙏🏼
Drzme se
@Aaarchie Ahoj, taky jsem po kontrole, máme odhad na 4020g. Už také nejdu do prenatální ambulance, mám se jít domluvit na porodní sál ohledně případného vyvolání porodu. Nejdřív jsem měla šok, ale asi do toho půjdu…Sotva chodím…Jaký má obvod hlavičky?
@MamkaDenča
Obvod presne nevim, ale pry je to limit, no siti asi neuniknu. Auuu
No ted mi odchazi zatka a mam pravidelny ms bolesti asi 2h tak snad se to rozjede do vecera 🙏🏼 Kdyztak dam vanu a uvidime…
Drzim palce 🤞 ja indukci nechci, pry kdyztak zkusi dalsiho hamiltona kdyby nahodou, no kdyby nic v noci zitra asi dorazim s kufrickem radeji…
@Aaarchie drzim palce me ta zatka odesla az kdyz mi rupla voda.. A ten oxitocin mi nejspis zabral na to vyvolání… Zkusim asi tu laktační poradkyni.. Jednou mam mlika akorad a ted jsem odsavala a cca 20 min a jen 20 tak nevim nu hlavne nevim co mam jist aby se mala neosypala.. Nebo ty prdiky ty jsou za trest ![]()