Poradna duly
Jana Čurdová
@Nikonik píše:
Ahoj holky tak ja to mam za sebou… Včera jsem mela jit na ten balonek ale na nej sem uz nakonec nesla asi ten zatezovej test zabral v 7 večer me kontrolovali s tim ze zavedou ten balonek no a rupla mi voda takze to začalo nechci strasit ale bolesti jak blazen chudak pritelprej sem byla statecna
a epidural mi nedali snazili se prirodni čestnou no a ve 2:00 hod se mala narodila 49 cm a 2900g tak holky drzim vam palce at to mate take co nejdrive za sebou… Jinak nemam ani steh jen zlehka natrhla
Obrovska gratulace 👏
Supr 7 h je krasa 👍
Jak se jmenuje?
Ty jo supr, ze te nestrihali 👍 ja minule 3stehy a citila jsem to i po sestinedeli 😕
Moc si uzivejte spolecne chvile, odpocin si. I kdyz ted je telo naspeedovany hormony. ❤️️
🤰🏼My jen doufame v brzky pohodovy porod 🙏🏼
@Nikonik jee gratulace ![]()
Holky ja vam budu zavidet, jak to uz budete mit postupne za sebou a ja mam termin az 31/7 ![]()
Mate nekdo pozitivniho streptokoka? Ja jo a pry budu muset spechat do nemocnice, aby mi pred porodem dali antibiotika, tak snad to poznám a nebudu zbytecne plasit u poslicku ![]()
Btw, jak vypadaji poslicci?
Je to jenom tvrdnuti bricha nebo neco vic?
Poslicci jsou ruzni me se to tvari jako MS bolesti, vcera jsem mela 4× po 10min pak to odeznelo, citim trisla, strili mi paralyza do spodku tj cely bricho me boli, citim kazdy krok.
Tvrdnuti mam k tomu vsemu taky, ale u me je to spis tim, ze jsem starsi a druhy tehu bylo rok po porodu tj bricho je citlivejsi a to jsem hned cvicila panevni dno s fyzioterapeutkou…
Odjezd poznas, teda prala bych ti prdnuti vody 🙏🏼
Nekde psali, ze kdyz mas pozit. Streptokoka nemuzes mit ulevovsky jen rajsky plyn, drzim palce 🤞
@LiliLili29 Jak to těhu rychle uběhlo, tak teď se to vleče ![]()
@Aaarchie Já už mám nachystaný čističe v kuchyni na dnešní cleaning party
Nejradši bych ale relaxovala u nějaké masáže ![]()
@Nikonik Velikánská gratulace k miminku, dobrá práce
Máš to za sebou
My už chceme taky ![]()
@Apollina Já mám poslíčky jako bolesti u menzesu, drží se hlavně dole a bolí i záda. Pokud malej dovádí, tak mě bolí pak celý břicho a tvrdne mi. Rozhání se to teplou vodou, všichni mi tvrdí, že pravé kontrakce poznám, tak uvidíme ![]()
Holky, jakej jste měly váhový odhad mimča kolem 35+3 : (já už tehdy měla 2700 - 2900) Nebo nemá některá predikci k porodu většího mimča?
@MamkaDenča
Tak me uklid nezabira, uklizim prakticky furt, vcera jsem vytirala, komplet koupelna a wc vc zrcadel, policky atd do toho 2× denne s prckem na hristi hl na pisku a kolotoci 🤦♀️ Pani mi rikala, to uz bude a furt nic a dnes cejchy atd.. rano jsem myslela, ze uz ted se to uklidnilo, no nic vecer opet 🌶️ 🌶️ 🛀 🍷a sexik 😂 pak ty okna 😅
Je to sport ten zaver
Holky taky se dočkáte
jinak ja pouzila asi 4× aniball s tim ze jsem se dostala na max 23 cm… A ted ani nevim kolik mela mala prumer hlavicky nechci kecat… Jinak 7 hodin nu ale byla jsem mimo chtela jsem epidural e nedali mi ho. Pry to. Je. Pekny svinstvo nechali me asi 3 hodiny si myslet ze jsem stale na 5 prstu tak mi rikali vydrzte pak vam. Dame no a pak mi rekla hele jdem tlacit 9,5 otevrena tak jsem cucela a rekla ze uz je pozdě aby. Mi neco pichli ale mela jsem. Strasne fajn doktorku… A jinak kupte si neco na bradavky do nemocnice ja uz je mam uplne auviii
a stqle cekam az se mala pokaka nebo vycura porad nic jinak jmenuje se Ella ![]()
@Nikonik Také gratuluji k holčičce, má krásné jméno ![]()
Já se naopak snažím šetřit, abych si náhodou něčím porod nerozjela a z plánovaného císaře se nestal akutní
ale zítra už mám příjem na Bulovku, tak to už snad dáme
Netěším se tedy na první dva dny po císaři, ty byly asi nejhorší, pak už to bylo v pohode, takže doufam, že to bude stejné ![]()
Holky držte se, určitě každým dnem začnou ve skupince přibývat další mrňousové jeden za druhým ![]()
@Dana V dekuju.. To bude dobre uvidíš
ber to tak ze se aspon nebudes x hodin trapit v bolestech sice to boli potom ale pry zalezi hodne na dr jak toho cisare provede ![]()
@Nikonik Minule se jim to povedlo prave naprosto skvele, jizvu jsem mela krasnou, bez jakychkoliv komplikaci a za par dni jsem normalne fungovala prakticky bez omezeni
Tak snad se to takhle povede i teď. Ale jsem zase o 5 let starsi no
Tak jsem zvedava, jak budu teď skakat jako laňka ![]()
@MamkaDenča
Ahoj,
Tak co uklid? Ja mam vygruntovano, par oken taky hotovych jsem totalne KO.
Dnes bych mohla rodit, umyte vlasy atd… byt cisty a uvareno 😂 manzel vzal syna na 2,5h ven tak byl cas.
Ale vypada to na kliste 😆
@Dana V
Kdyz uz cisar tak je asi lepsi planovany nez akutni, to bude v pohode.
@Nikonik
A fungovala jsi okamzite po porodu?
Ja si pamatuju, ze se mi silene motala hlava, nizky tlak ( teda tak jsem se citila, tlak v poradku) a nez jsem zacala fungovat tak cca 3-4h po porodu, tak at vim co byla unava a co epidural ![]()
Obcas padam do depresi, jak me to bricho boli, ze zavidim naplanovanym porodum, no u nas pry nechavaji max 9dni po terminu….
@Dana V tak to bude stejne nebo jeste o chlup lepší
drzim palecky ![]()
@Aaarchie no fungovala jak to rict me bylo neskutecny vedro celou dobu co jsem rodila ale jak mala byla venku tak sem se rozklepala zimou a po 2 hodinach na sale co jsem lezela tak me pak pritel pridrzoval kdyz sem sla do sprchy jinak nic… Jo a me vlastne neco pichli behem porodu pac jak sem se snazila dychat (asi spatne) tak se mi delalo strasne špatně a mela jsem nutkani zvracet no a po tom se mi zavirali oci ale bolesti a zvraceni se neustalilo ![]()
@Aaarchie a taky jsem si rikala ze zavidim tem co maj planovaneho cisare ze se vyhnou tem bolestem atd.. Sice pak asi ta jizva a vse boli (ale boli to i po klasickym porodu) zase si rikam ze to maji aspon rychle za sebou
Ahoj holky, tak dnes rano se narodil nas Filipek, 51 cm a 3730 g
Filipkovi se dari skvele a mne v ramci moznosti taky, holt jako po cisari
![]()