Termín porodu červenec 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
813
25.6.21 21:33

@MamkaDenča Monitor dechu nemám, pokud v porodnici řeknou, že je potřeba, tak si ho tam půjčím. Syn také monitor neměl (i v porodnici jako jedno z mala deti) a dr mi tehdy rekla, že pro něho vubec neni potreba :palec: takže uvidíme, jak to bude teď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
25.6.21 21:35
@Aaarchie píše:
Holky jste tu nekdo z Hodoninska, co to zasahlo?Mam obleceni pro mimi navic hl klucici od narozeni min do 6m, atd rada poskytnu, komu by chybelo. Nejaky decky atd i hracky. Tak se kdyztak ozvete, penizky uz poslany a drzte se 🤞

Také když tak mohu poskytnout obleceni vel 50 pro chlapecka. Myslim, že my ho potrebovat asi nebudeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
25.6.21 22:19

@Dana V
My mnitor mame uz jsme meli pro syna, pouzival cca do 6m. Je rodinny, putovni po x detech a porad funguje skvele.
Protoze jsme ho brzy stehovali z loznice do sveho pokojiku aspon jsem klidne spala.
Jedine co jsme si pujcovLi bylo na prvni 2tydny vaha, ted ji mame od znamych👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
27.6.21 16:53

Clovek tu chvili neni a uz se narofil jeden prcek :potlesk: gratulace
Jinak ty horka jsou strasny, kdyz byly ty velky vedra, tak jsem se byla trikrat za noc utirat od potu a chladit aspon v umyvadle :D Otikaji mi trochu narty a ruce, zacala me zase palit zaha, v noci pry chrapu tak, ze pritel nemuze spat, no zabava :lol: Dneska dopoledne jsem mela tak hodinku a pul krece v podbrisku, tak nevim jestli to byli poslicci nebo jenom zarazeny vetry :D Jsem 35+1,tak chodim zatim porad jenom na gyndu, ted ve ctvrtek mi budou delat kultivaci, tak uvidim, co mi pak reknou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
27.6.21 19:34

@Apollina taky mi otekaj narty a trosku ruce je to uz šílený… V noci clovek poradne nespí a kord kdyz byli ty vedra to bylo hrozný ja jsem uz 38+6 takze cekam kdy to prijde pokud do terminu coz by melo byt 5.7 neporodim tak nastup do spitalu na vyvolávání… Jinak dalsi kontrolu mam 1.7 tak jsem zvedava zda se neco změnilo… S tim chrapanim si me pobavila me to pritel rika taky ze to jeste neslysel 😂 😂jak krasne chrochtam :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
29.6.21 13:08

Všem přeji rychlý a hladký průběh porodu. :srdce: Já už to mám za sebou. Termín 1.7. a rodila jsem 22.6. 38+5tt. Hrozili mi předčasným porodem, ale nakonec jsem donosila skoro až do termínu. Maličká je úžasná. 3 děti už jsou fakt náročné, ale až zase najedeme na nějaký režim, věřím, že to bude fajn :) :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.6.21 13:18

@Daisyy1995 ahoj, moc gratuluju, že jste to už zvládli 😊 👍 hlavně ať jste zdraví.
Já, 38+2, malý nachystaný, hlenová zátka už třetí den, ale furt se mu nechce ven. Už bych to taky ráda měla za sebou. Ty horka jsou šílené. 🤪 🤪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.21 14:18

Júúú skupinová miminka už přichází na svět - gratulace :srdce:

@Dana V Já si ten monitor asi aspoň půjčím, ať někdy zamhouřím oko, asi pak budu klidnější…

@Aaarchie Jak je to s tou váhou? To se musí vážit i miminka v termínu? Je nutné si ji pořizovat? Já jsem 37+0, tak ten týden to snad zvládneme :P I když už mi jde bříško níž (mám zas žravou :lol: a tlaky dole ) a podbřišek taky pobolívá…Dle UZ jsme byli vždy o týden napřed, tak uvidíme, kdy vykoukne :andel:

@Nikonik @Apollina Tak to jsem ráda, že nejsem sama s tím chrápáním, jedu jak double motorová pila a k tomu slintám na polštář :jazyk: Doufám, že po porodu to přejde 8o

Jo holky, ty otoky rukou a nohou budeme muset vydržet, ty lásky nám za to stojí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
29.6.21 15:38

@MamkaDenča
Ahoj,

Gratuluji maminkam k miminkum 👍jste hrdinky.

Vaha:
Pri prvnim porodu jsem se o vaze dozvedela az v nemocnici a na rychlo shanela, obcas pujcuje praktik, my meli pres pujcovnu na 2 tydny. Asi za 300,– sice nas malej byl zroutik tak vaha nebyla uplne must ale pro prehled dobry,
V porodnici vse zapisujes a vazis pri kazdem krmeni 🤦‍♀️ Doporucuje se pokracovat i po navratu domu, kvuli sledovani kolik toho vypije… jak pribira a jestli je mliko vyzivne…

Holky ja chrapu uz od 1. Trimestru obcas me to chrochtani probudi 😂 ale vim, ze to prestane tak no stress

Me ted trapi paralyzovani spodku, poslicci, bolesti atd jak je uz hodne dole 37+5
Dle dr je pry odmenou rychly a pohodovy porod tak budu doufat 🙏🏼 Do nemocnice na monitor a kontrolu jdu v patek, tak uvidime.

Drzte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.21 16:47

@Aaarchie Aha, děkuju za info o vážení mimča…Tak uvidíme, zda to bude potřeba i na doma. Mám v bříšku jedlíka, pořád škytáme několikrát denně, snad mu to nezůstane :) A krásně jsem přibrala :D Docela dost jako :P Snad to rychle půjde dolů :mrgreen:

Jinak to chrápání nedávám taky, musím mít sama na sebe narvaný špunty v uších 8o, jinak nemám šanci usnout :D

Jak je mimi dole, tak mám už taky poslíčky a pohyb je složitý…A taky už mám i strachy z porodu - je to poprvé, i když vím, že to není dobře kvůli mimi…Snažím se na to nemyslet…

Já mám kontrolu v porodnici taky v pátek - to jdu na první monitor :mavam:

Ať nám to všem dobře dopadne :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
30.6.21 09:45

Ahoj velka gratulace mamino :) holky vcera v noci jak byla bourka tak jsem si rikala ze uz jedem asi jsem mela poprve takovy silnejsi poslicky pres hodinu me dloubalo v podbrisku krece jak blazen tak sem si rikala co budu delat az prijdou ty prave kontrakce 8o a nebo zda je to zpusobeno i tim ze posledni mesic jsem docela ve stresu mam dedu v nemocnici nasli mu nador na mozku a nevypada to s nim nejlíp takze ten stres tam je no :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
30.6.21 11:08

@Daisyy1995
Gratuluju! Ještě nám sem pak hoď fotečku ať se pokocháme ;)
A jaké měla míry? :)

Jinak holky, už se vám blíží konec, tak přeji, aby byl hladký průběh :srdce:
Ted ten konec je nejhorší, já vím, já už taky trpěla, jak blázec.. ted jsem ráda, že jsem rodila o 3 týdny dříve (původní termín porodu byl 10.7.), že jsem si ušetřila toto trápení… bezvadný je, že po porodu fakt vše zmizí - otoky, pálení žáhy, případná nevolnost, nemotornost, bolesti zad a i to chrápání :D taky jsem chroptěla až mě to někdy vzbudilo a někdy sem ani nespala a stejně :lol:
A včera jsem si zrovna říkala, že při bouřce se může spousta žen rozrodit (změna tlaku atd), tak jsem na to taky myslela, tak snad jste ok a nemusel to z vás někdo řešit v tom ošklivém počasí.

Co se týká monitoru dechu, jak se to ted tady řeší, tak my ho máme koupený a je to bezvadná věc - můžu v klidu spát, máme i chůvičku, takže jsem fakt klidnější. Máme ho koupený jako použitý a až nebude potřeba, tak se znova prodá, je to dobrá věc, doporučuji :)

Dneska byla malá na první prohlídce u doktorky, tak se divila, jak krásně roste, už vyrostla o 1cm a přibrala, že má už více než měla porodní váhu, takže jsem ráda. Zatím je to hodné miminko, které se budí cca po 3h, přebalí se, nakrmí a dál spinká :srdce: Starší sestřička (5,5roku) je z ní úplně hotová - furt jí sleduje, hlídá, pusinkuje, ukazuje jí hračky, říká jí pohádky atd, je to sladký :srdce: :kytka:
Mám cca 10dní po císaři a už začínám pomalu víc fungovat, jizva občas bolí, tak se stále šetřím (manžel si vzal naštěstí 14dní dovču a pomáhá), ale mám radost, že to je za mnou, moc sem se toho bála - hlavně do poslední chvíle nikdo nevěděl, jak budu rodit a to mě taky stresovalo.. tak příroda se o to postarala sama a aspoň sem si „zkusila“ jaký to je, když odteče plodová voda :lol: a podle mě za to mohly ty vedra, který v ten den byly šílený a já se cítila hodně špatně a i víc tvrdlo břicho a celkově sem měla „divný“ pocit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
1.7.21 10:49

@Janyyska

Ahoj,

to jsou krasne novinky, jen tak dal holky :-)

Uprimne docela zavidim, fakt to druhy tehu ten konec je masakr, sice uz 2tydny nepribiram, ale za to to bricho a tlaceni na spodek,,, zazitek, nin vysvetlete diteti 21m, ze ma jit na hriste sam a taky si hrat sam🥵

Dnes 38+0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
1.7.21 15:27

Tak ja se hlasim po kontrole a pry nejsem otevrena minule tvrdila ze na prst ted prej nic :think: termin mam 5.7 a pokud nic tak 7.7 kontrola tak ja uz nevím ani utz mi nedela naposledy v 30 tt takze do ted ani netusim jakou predpokladanou vahu mala muze mit a zda je vse ok co se tyka plodovky atd… Zacinam byt z toho uz mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
1.7.21 22:14

@Nikonik a nemela bys chodit uz do porodnice na kontroly? Myslim, ze od 39tt se tam uz chodi ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí